Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Aarschottenaar sorteert goed

Foto_wwwinnovatieforganiserennlGoed nieuws. We sorteerden vorig jaar met z'n allen zeventien kilogram meer dan in 2006. Minder goed nieuws: de hoeveelheid restafval nam toe.

In Aarschot werd vorig jaar heel goed gesorteerd. De gemiddelde inwoner hield in 2007 nog 84,4 kilogram restafval over. Aarschot staat daarmee op een knappe achtste plaats in Vlaanderen. De stad toont zich een flinke leerling, want ze blijft onderhet vooropgestelde quotum van 150 kilogram restafval per inwoner.

De beste sorteerders van Vlaanderen wonen in Herenthout, de slechtste in Mesen. In Herenthout klokte de gemiddelde inwoner in 2007 af op 58,7 kilogram restafval, in Mesen op liefst 253,6. De volledige sorteerhitparade kunt u hier bekijken: Download 2008_restafvalperinwoner_2007_ha.xls

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105362fae78970b Listed below are links to weblogs that reference Aarschottenaar sorteert goed:

Reacties

Natuurlijk zit de Aarschottenaar onder het quotum van 150 kg restafval per inwoner: alles wat verbrand wordt in tuin en allesbrander komt niet in de afvalbakken terecht.

Karin op 8 december 2008 om 16:53De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!