Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Atheneum sport voor nieuw leven

Volleybalploegen_leerkrachtenleerliTijdens de middagpauze van vrijdag 28 november waren er opmerkelijk weinig leerlingen op de speelplaats van de campus Koninklijk Atheneum Aarschot. Nochtans waren er geen uitstappen gepland en waren zowel de Middenschool als het Atheneum gewoon open. Waar waren de leerlingen dan wel? Een blik in de sporthal van de campus vertelde meer.

De leerlingen gingen aan het sporten. Niet voor zichzelf, maar voor hun mede-jongeren. Ook in ons land zijn er immers heel wat kinderen die door omstandigheden getekend zijn met brandwonden en het daardoor moeilijk hebben een normaal leven te leiden. Het National Burn Camp zet zich in om deze jongeren opnieuw open te laten bloeien, door hen te leren leven met hun verleden. De leerlingen konden de volleybalwedstrijd sponsoren.

'We zijn zeer tevreden',zegt Hannes Geyskens, leraar lichamelijke opvoeding en initiatiefnemer. 'De leerkrachten, het oudercomité, maar vooral de leerlingen zelf hebben vandaag hun hart voor het National Burn Camp getoond. De supporters waren met velen opgekomen, waardoor we het mooie bedrag van € 160 bijeengekregen hebben. We hadden van elke bezoeker een kleine bijdrage van € 0,50 gevraagd. Het oudercomité had een startbedrag van € 25 overgemaakt, maar de rest hebben de leerlingen zelf bijeengebracht. En als je rekent kan je tellen dat de jongens en meisjes van onze campus dat zeer goed gedaan hebben.'

'Maar het was dan ook een leuk initiatief', reageert Sander Vanderwegen uit 5 Wetenschappen-Sport. 'Op deze campus worden elke week middagsporten georganiseerd, maar deze middag konden we eens tegen de leerkrachten zelf spelen, wat toch heel anders is. En als je daarmee dan ook nog eens anderen kan helpen, waarom niet? Ze (de leerkrachten) hebben trouwens goed gespeeld.'

De volleybalwedstrijd voor leerlingen en leerkrachten was een geslaagd gebeuren, waarop tevreden wordt teruggeblikt, door de spelers en supporters. De wedstrijd zelf werd door de leerkrachten gewonnen, maar de leerlingen kijken nu al uit naar een revanche.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105363786d6970c Listed below are links to weblogs that reference Atheneum sport voor nieuw leven:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!