Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gouverneur pleit voor velostrades naar stations

Gouverneurlodewijkdewitte_tcm239435 Provinciegouverneur Lodewijk De Witte pleit voor de aanleg van velostrades rond stations. Dat zijn snelle fietsverbindingen in een straal van vijf kilometer, gekoppeld aan kwaliteitsvolle fietsenstallingen aan de spoorwegstations. Hij beperkt de oefening nu nog tot de stations van het Gewestelijk Expressnet bv. in de zone tussen Leuven en Brussel. Maar waarom ook niet elders?

Door de weg naar het station beter te maken wil hij daar de kans vergroten om met de trein naar het werk te gaan. Op de plaats van aankomst en in het bedrijf moet er dan ook wel een fiets ter beschikking worden gesteld voor het natransport. De idee is ook al op onze stedelijke blogs geopperd omdat de parkeergelegenheid aan stations (ondanks de aangroei en de toekomstplannen) nog steeds ontoereikend is.

In dat verband reageerden twee gebruikers van auto+trein: sedert de stationsparking die wij gebruiken gratis is wordt ze benut door niet-treingebruikers, treinreizigers moeten een trein eerder nemen om nog te kunnen pakeren, wie in de buurt parkeert krijgt er een boete... Een andere lezer had eerder geschreven ‘Waaropm klankeren? Neem de fiets'.

Is dat haalbaar? Vandaag of in de toekomst? Welk traject zou je dan volgen naar het station van Diest, Aarschot of elders?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105365eac64970b Listed below are links to weblogs that reference Gouverneur pleit voor velostrades naar stations:

Reacties

Velostrades een goed idee!!!
Maar dan moeten ze wel vlotter en veiliger fietsen dan de N wegen vb.de fietsweg langs de spoorweg Leuven - Brussel van Winksele, Veltem tot station Erps niets van terug te vinden . Dan twee bruggen waar men rond moet rijden (500m extra en gevaarlijke oversteekplaatsen!!! )Dan terug via Everbergstraat, Engerstraat, Mechelsestwg. en Frans Mombaerstraat richting Zaventem.
Besluit : Rij langs de N2 (steenweg) en je hebt snel 5 min. gespaard en nog verlichting ook.

Sportieve Fietsgroeten,
Benny Neefs

 Benny Neefs op 17 december 2008 om 16:15

1)-"hoegeraakiknoginbrussel?" zegt dat de parking aan het station van Tienen betalend is. Dit is niet correct want de parking is al een hele tijd gratis.
2)-Marnik schrijft dat hij de gevaarlijke Leuvensesteenweg ( moet zijn Leuvenselaan )moet nemen om het station van Tienen te bereiken . Wel, men kan het station perfekt bereiken via het fietspad langs de Westelijke Ring en de Grijpenlaan.
3)-is het a.u.b. niet mogelijk om de verwezenlijkingen te Aarschot waarvan sprake is in het artikel , in kaart te brengen en in de krant te publiceren? Vele (wieler)toeristen zullen er U dankbaar voor zijn.

savonet roger  op 17 december 2008 om 19:30De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!