Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

IJspiste maakt kerstpret compleet

Foto_erikvaneycken__Nog tot 3 januari kunt u de schaatsen aanbinden op de ijspiste op de Grote Markt. De piste werd afgelopen weekend feestelijk ingehuldigd door Kathleen Aerts, beter bekend als de blonde van K3. Het stadsbestuur mikt dit jaar op meer dan 12.000 bezoekers. Oppositiepartij Groen! vroeg het stadsbestuur om de aanleg van een schaatsbaan in kunststof te overwegen en zo het energieverbruik te drukken. Volgens schepen van Feestelijkheden Frans Deboes (CD&V) is dat geen optie omdat schaatsers daar makkelijker op uitglijden. Aarschot kiest vanaf volgend jaar wel voor zuinigere led-verlichting.

Foto_erikvaneycken_'De schaatsbaan van 400m² betekent steeds meer een toeristische troef voor onze stad en een extra stimulans voor de koopjes tijdens de eindejaarsperiode', weet schepen van Toerisme Steven Omblets (CD&V). 'Naast de inwoners van Aarschot komt naar schatting de helft van de schaatsers uit de periferie. Ook heel wat sportieve bezoekers van onze stad binden de schaatsen aan. Vorige editie mochten we ruim 11.000 schaatsers verwelkomen! De organiserende vzw en de stad mikken dit jaar, mede door een gestegen naambekendheid, op makkelijk 1000 bezoekers meer.'

'Een belangrijke hefboom voor het succes van de piste is het schoolschaatsen tijdens de laatste les week van het kalenderjaar', legt Omblets uit. 'Ruim 20 scholen komen met ongeveer 1300 leerlingen schaatsen. Het gaat om Aarschotse scholen maar ook steeds vaker over scholen uit de nabije omgeving. Uiteraard wordt er gemikt op een tweede bezoekje van de leerlingen, deze keer met hun ouders en familie tijdens de kerstvakantie.'

Foto_erikvaneycken'De schaatspiste is één van de sleutelelementen in het evenementenbeleid van de stad. Aarschot kiest er bewust voor om zich met enkele belangrijke publieksactiviteiten en massa-evenementen ook toeristisch te profileren. In een moderne visie op citymarketing past immers ook een aangepast evenementenbeleid. De volgende jaren zal hier verder aan gewerkt worden. Een verdere uitbouw en betere profilering van evenementen als de jaarlijkse Sint-Rochusverlichting en de 'Osschotse feesten' staan op het programma. Een evenement zorgt voor leven in de stad, brengt extra bezoekers naar de kern en genereert ook voor een economische spin-off. Want uiteraard hopen we dat bezoekers van de ijspiste dit combineren met een middagje shoppen, een bezoek aan de geschenkenbeurs in CC Het Gasthuis, een gezellige avond op restaurant en nog een afsluiter in een Aarschotse kroeg of in het schaatscafé', besluit Omblets.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105367da7e6970b Listed below are links to weblogs that reference IJspiste maakt kerstpret compleet:

Reacties

het kan wel dolle pret zijn maar het prijs kaartje van 50.000 EURO plus 20.000 euro dat vind
ik er wel over en dan nog betalen voor het schaatsen aan de mensen van aarschot die tensloten de 70.000 euro betalen dat vind ik een beetje veel van het goeden

 verrijtluc op 25 december 2008 om 10:17

wil men schaatsen : ga naar de noordpool zolang het met de klimaatopwarming nog mogelijk is.

 leven op 26 december 2008 om 13:28

Wil men schaatsen : ga naar de noordpool zolang het nog mogelijk is met de klimaatswijzing : het is blijkbaar nog niet tot de "theorie" doorgedrongen dat er echte problemen zijn waarmee de mensheid geconfronteerd wordt.

 leven op 26 december 2008 om 13:33

Ik vraag me af waarom mensen steeds weer zo negatief reageren wanneer de stad Aarschot zich inspant om het samenleven in de stad aangenamer te maken. Of moeten we met zijn allen maar onmiddellijk overschakelen en ons met een strak verzuurd gezicht door onze straten te begeven. Geef mij maar de initiatieven die het mogelijk maken elkaar met een glimlach te groeten, samen een dansje te maken, ... kortom samen te genieten van datgene wat onze stad ons te bieden heeft. Ik hoop dat 2009 ons iets meer van dat alles kan brengen.

 Gust Oostens op 2 januari 2009 om 20:30

Wel diegene die daar kritiek op hebben dat onze stad leeft in de vorm van evementen zijn volgens mij kritikassers, die vergeten dat onze jeugd zich daar op een positieve manier kan uiten.Ik persoonlijk vind dat er veel te weinig gebeurt tijdens de weekends in Aarschot,de zondag lijkt onze stad dikwijls een dode stad, dus veel meer animatie scheppen zou veel meer vreugde en vriendschap teweegbrengen onder de aarschottenaars.

 De Winter Willy op 3 januari 2009 om 15:38De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!