Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Reageer: Welk huis is het mooist versierd?

Regiobutton_gr_kerst_4_2De eindejaarsfeesten zijn in aantocht en dat leidt naar jaarlijkse gewoonte tot kleurrijke taferelen aan menig gevel.

Het Nieuwsblad is op zoek naar de mooist versierde gevel. U kan ons daarbij helpen! Waar in Aarschot vinden we een gevel die getooid is met kerstlampjes, kerstmannen, rendieren, kerststalletjes en nog meer van dat fraais?

Heeft u uw huis zelf ook versierd? En wat vindt u van de feeërieke taferelen in Vlaanderen? Laat het weten en reageer!

Om u alvast in de sfeer te brengen, nog snel dit filmpje:

IJspiste maakt kerstpret compleet

Foto_erikvaneycken__Nog tot 3 januari kunt u de schaatsen aanbinden op de ijspiste op de Grote Markt. De piste werd afgelopen weekend feestelijk ingehuldigd door Kathleen Aerts, beter bekend als de blonde van K3. Het stadsbestuur mikt dit jaar op meer dan 12.000 bezoekers. Oppositiepartij Groen! vroeg het stadsbestuur om de aanleg van een schaatsbaan in kunststof te overwegen en zo het energieverbruik te drukken. Volgens schepen van Feestelijkheden Frans Deboes (CD&V) is dat geen optie omdat schaatsers daar makkelijker op uitglijden. Aarschot kiest vanaf volgend jaar wel voor zuinigere led-verlichting.

Foto_erikvaneycken_'De schaatsbaan van 400m² betekent steeds meer een toeristische troef voor onze stad en een extra stimulans voor de koopjes tijdens de eindejaarsperiode', weet schepen van Toerisme Steven Omblets (CD&V). 'Naast de inwoners van Aarschot komt naar schatting de helft van de schaatsers uit de periferie. Ook heel wat sportieve bezoekers van onze stad binden de schaatsen aan. Vorige editie mochten we ruim 11.000 schaatsers verwelkomen! De organiserende vzw en de stad mikken dit jaar, mede door een gestegen naambekendheid, op makkelijk 1000 bezoekers meer.'

'Een belangrijke hefboom voor het succes van de piste is het schoolschaatsen tijdens de laatste les week van het kalenderjaar', legt Omblets uit. 'Ruim 20 scholen komen met ongeveer 1300 leerlingen schaatsen. Het gaat om Aarschotse scholen maar ook steeds vaker over scholen uit de nabije omgeving. Uiteraard wordt er gemikt op een tweede bezoekje van de leerlingen, deze keer met hun ouders en familie tijdens de kerstvakantie.'

Foto_erikvaneycken'De schaatspiste is één van de sleutelelementen in het evenementenbeleid van de stad. Aarschot kiest er bewust voor om zich met enkele belangrijke publieksactiviteiten en massa-evenementen ook toeristisch te profileren. In een moderne visie op citymarketing past immers ook een aangepast evenementenbeleid. De volgende jaren zal hier verder aan gewerkt worden. Een verdere uitbouw en betere profilering van evenementen als de jaarlijkse Sint-Rochusverlichting en de 'Osschotse feesten' staan op het programma. Een evenement zorgt voor leven in de stad, brengt extra bezoekers naar de kern en genereert ook voor een economische spin-off. Want uiteraard hopen we dat bezoekers van de ijspiste dit combineren met een middagje shoppen, een bezoek aan de geschenkenbeurs in CC Het Gasthuis, een gezellige avond op restaurant en nog een afsluiter in een Aarschotse kroeg of in het schaatscafé', besluit Omblets.

Gouverneur pleit voor velostrades naar stations

Gouverneurlodewijkdewitte_tcm239435 Provinciegouverneur Lodewijk De Witte pleit voor de aanleg van velostrades rond stations. Dat zijn snelle fietsverbindingen in een straal van vijf kilometer, gekoppeld aan kwaliteitsvolle fietsenstallingen aan de spoorwegstations. Hij beperkt de oefening nu nog tot de stations van het Gewestelijk Expressnet bv. in de zone tussen Leuven en Brussel. Maar waarom ook niet elders?

Door de weg naar het station beter te maken wil hij daar de kans vergroten om met de trein naar het werk te gaan. Op de plaats van aankomst en in het bedrijf moet er dan ook wel een fiets ter beschikking worden gesteld voor het natransport. De idee is ook al op onze stedelijke blogs geopperd omdat de parkeergelegenheid aan stations (ondanks de aangroei en de toekomstplannen) nog steeds ontoereikend is.

In dat verband reageerden twee gebruikers van auto+trein: sedert de stationsparking die wij gebruiken gratis is wordt ze benut door niet-treingebruikers, treinreizigers moeten een trein eerder nemen om nog te kunnen pakeren, wie in de buurt parkeert krijgt er een boete... Een andere lezer had eerder geschreven ‘Waaropm klankeren? Neem de fiets'.

Is dat haalbaar? Vandaag of in de toekomst? Welk traject zou je dan volgen naar het station van Diest, Aarschot of elders?

De Pluim voor Roger Vlummens?

Vrijwilliger_grFoto__wwwrobnetbeDe Koning Boudewijnstichting en ROB-tv organiseren een zoektocht naar de meest verdienstelijke vrijwilliger. Die belonen ze met De Pluim. In Aarschot is ook Roger Vlummens genomineerd.

Vlummens is de drijvende kracht achter de sport- en speelpleinen van Bekaf. Precies 30 jaar geleden begon hij in zijn eentje aan de wederopbouw van wat toen een verloederde speeltuin was.

Bekijk HIER het filmpje.

Stemmen kan vanaf vanavond. Alle info op www.robnet.be De winnaar wordt op vrijdag 12 december bekend gemaakt in ROB Vandaag.

Foto: ©ROB-tv

Rotary organiseert kerstconcert

Bezige_mensen_08_aarschot_rotary_coRotary Aarschot organiseert het kerstconcert ‘Dessertconcert’ ten voordele van de kinderkankerafdeling van het UZ Leuven.

Het concert wordt opgeluisterd door de sopraan Noémie Schellens en bariton Kobe Baeyens, afgewisseld met soliste en sopraan Ann Baert en pianist Florejan Verschueren.

Het concert vindt plaats op 19 december om 20 u. in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Aarschot.

Kaarten kosten 10 euro. 016 56 63 92 en www.rotary-aarschot.be.

Atheneum sport voor nieuw leven

Volleybalploegen_leerkrachtenleerliTijdens de middagpauze van vrijdag 28 november waren er opmerkelijk weinig leerlingen op de speelplaats van de campus Koninklijk Atheneum Aarschot. Nochtans waren er geen uitstappen gepland en waren zowel de Middenschool als het Atheneum gewoon open. Waar waren de leerlingen dan wel? Een blik in de sporthal van de campus vertelde meer.

De leerlingen gingen aan het sporten. Niet voor zichzelf, maar voor hun mede-jongeren. Ook in ons land zijn er immers heel wat kinderen die door omstandigheden getekend zijn met brandwonden en het daardoor moeilijk hebben een normaal leven te leiden. Het National Burn Camp zet zich in om deze jongeren opnieuw open te laten bloeien, door hen te leren leven met hun verleden. De leerlingen konden de volleybalwedstrijd sponsoren.

'We zijn zeer tevreden',zegt Hannes Geyskens, leraar lichamelijke opvoeding en initiatiefnemer. 'De leerkrachten, het oudercomité, maar vooral de leerlingen zelf hebben vandaag hun hart voor het National Burn Camp getoond. De supporters waren met velen opgekomen, waardoor we het mooie bedrag van € 160 bijeengekregen hebben. We hadden van elke bezoeker een kleine bijdrage van € 0,50 gevraagd. Het oudercomité had een startbedrag van € 25 overgemaakt, maar de rest hebben de leerlingen zelf bijeengebracht. En als je rekent kan je tellen dat de jongens en meisjes van onze campus dat zeer goed gedaan hebben.'

'Maar het was dan ook een leuk initiatief', reageert Sander Vanderwegen uit 5 Wetenschappen-Sport. 'Op deze campus worden elke week middagsporten georganiseerd, maar deze middag konden we eens tegen de leerkrachten zelf spelen, wat toch heel anders is. En als je daarmee dan ook nog eens anderen kan helpen, waarom niet? Ze (de leerkrachten) hebben trouwens goed gespeeld.'

De volleybalwedstrijd voor leerlingen en leerkrachten was een geslaagd gebeuren, waarop tevreden wordt teruggeblikt, door de spelers en supporters. De wedstrijd zelf werd door de leerkrachten gewonnen, maar de leerlingen kijken nu al uit naar een revanche.

Aarschottenaar sorteert goed

Foto_wwwinnovatieforganiserennlGoed nieuws. We sorteerden vorig jaar met z'n allen zeventien kilogram meer dan in 2006. Minder goed nieuws: de hoeveelheid restafval nam toe.

In Aarschot werd vorig jaar heel goed gesorteerd. De gemiddelde inwoner hield in 2007 nog 84,4 kilogram restafval over. Aarschot staat daarmee op een knappe achtste plaats in Vlaanderen. De stad toont zich een flinke leerling, want ze blijft onderhet vooropgestelde quotum van 150 kilogram restafval per inwoner.

De beste sorteerders van Vlaanderen wonen in Herenthout, de slechtste in Mesen. In Herenthout klokte de gemiddelde inwoner in 2007 af op 58,7 kilogram restafval, in Mesen op liefst 253,6. De volledige sorteerhitparade kunt u hier bekijken: Download 2008_restafvalperinwoner_2007_ha.xls

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!