Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Burgemeester Peeters danst voor Ziekenzorg
FOTOZI~1 Burgemeester André Peeters waagt zich op 7 februari op de dansvloer. Dan vindt in de stadsfeestzaal immers het bal van de burgemeester plaats. De opbrengst gaat integraal naar Ziekenzorg.

Muzikanten en dj's uit Groot-Aarschot zetten die avond hun beste muzikale beentje voor. Zo treedt 't Issem op in de loungebar en Tattoo & The Zjères in de grote zaal. Voor het gastoptredentekent Garry Hagger present.

De opbrengst van het bal gaat integraal naar de acht ziekenzorgkernen van Aarschot: Wolfsdonk, Gijmel, Langdorp-centrum, Rillaar, Gelrode, Bergvijver, Ourodenberg en Kristus-Koning Aarschot. Met de schenkin wil burgemeester Peeters het vrijwilligerswerk in de stad extra in de kijker zetten en een (financieel) hart onder de riem steken.

Kaarten voor het bal kosten 4 euro in voorverkoop en 6 euro aan de kassa. Kaarten kunnen verkregen worden aan de infobalie van het stadhuis van Aarschot, het secretariaat van de burgemeester (016/55.03.37) of bij bestuursleden van Ziekenzorg.
Hoeveel is uw huis in Aarschot waard?

Banner_vastgoed_blog_nb_4Foto_wwwwemeswebernlHet Nieuwsblad pakt deze week uit met een uitgebreid vastgoeddossier. Via een aantal interessante modules kunt u zelf berekenen hoeveel u kan lenen, hoeveel uw notariskosten zullen bedragen en hoeveel u zal afbetalen.

De hele week leest u meer over de prijs van vastgoed in Aarschot en Vlaams-Brabant. Op donderdag 22 januari zit er een provinciale vastgoedbijlage bij uw krant. Die dag kunt u op www.nieuwsblad.be/vastgoed de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Aarschot opzoeken.

Kent u een straf verhaal over kopen en verkopen in Aarschot? Laat dat dan weten via Aarschot@nieuwsblad.be of vastgoed@nieuwsblad.be

Reageer: zijn de Aarschotse wegen sneeuwvrij?

Dscn0050Een dikke sjaal en een warme jas zijn deze dagen geen overbodige luxe. De vrieskou doet al een tijdje stevig zijn best en heeft Aarschot omgetoverd tot een heus winterlandschap.

Dat zorgt voor flink wat sneeuwpret bij de kleinsten onder ons, maar ook voor heel wat fileleed op de wegen. Op de secundaire wegen is het gevaarlijk glad en ook op de E314 is het elke ochtend aanschuiven geblazen.

Heeft u al hinder ondervonden van de gladde wegen? Was u al getuige van een ongeval? Zijn de Aarschotse straten volgens u goed sneeuw- en ijsvrij gemaakt? Waar kan het volgens u beter? En waar in Aarschot kan je deze dagen naar hartenlust schaatsen?

Win: Luchtfoto's van de stad Aarschot

Vvdl_coverSinds kort is het boek Flanders from the Air te koop in de boekhandel. Dat is een achttalige publicatie die Vlaanderen in zijn totaliteit laat zien aan de hand van meer dan tweehonderd luchtfoto’s. Het boek is een realisatie van Vlaanderen vanuit de Lucht, een samenwerking tussen Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en Redactiebureau Palindroom.

Voor Flanders from the Air werden de mooiste luchtfoto’s van de afgelopen jaren geselecteerd. Het boek onderverdeeld in tien thema’s waardoor alles aspecten van Vlaanderen aan bod komen: historische stadscentra, pittoreske dorpjes, prachtige natuurlandschappen, sport- en popevenementen, de Vlaamse havens, toeristische toppers en ga zo maar verder. Alle foto’s zijn vergezeld van bijschriften in acht talen waaronder ook het Chinees.

G9wk24520190407Ook Aarschot komt aan bod in het boek.

Aarschot Blogt geeft een gratis exemplaar van Flanders from the Air weg. Om kans te maken op een gratis exemplaar, kunt u ons een mailtje sturen met daarin het antwoord op de volgende vraag. Welk monument wordt momenteel opgeknapt door de stad Aarschot, Waterwegen en Zeekanaal, Kumpen en The Lodge? Stuur uw antwoord voor 15 januari naar Aarschot@nieuwsblad.be en maak kans op Flanders from the Air.

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!