Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Fraudedossier moet opnieuw: betrokken gaan mogelijk vrijuit

Er is zwaar geblunderd in een corruptiedossier tegen het Aarschotse stadsbestuur en de afvalverwerker Sita. Het Brusselse hof van beroep sprak in juni vorig jaar strenge straffen uit tegen de meesten van de 22 beklaagden in de corruptiezaak. Zeven van hen trokken naar het Hof van Cassatie, dat het arrest nu heeft verbroken. Er is een onherstelbare procedurefout vastgesteld, waardoor een nieuwe veroordeling onmogelijk wordt.

Cassatie verwijst de zaak naar het Antwerpse hof van beroep, dat zal zich hoogstwaarschijnlijk onbevoegd zal verklaren. Het parket zou dan de hele procedure moeten overdoen, wat zeer onwaarschijnlijk is, negen jaar na de feiten.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168436ee2970c Listed below are links to weblogs that reference Fraudedossier moet opnieuw: betrokken gaan mogelijk vrijuit:

Reacties

Triestige zaak. Alsof ze besmet zijn met incompetentie...

Pieterjan VL op 4 februari 2009 om 00:59

Procedurefouten zijn ergerlijke fouten,maar ook in dit geval is dura lex,sed lex.De laatste maanden zijn door procedurefouten gangsters vrijgekomen van wie onomstotelijk vast stond dat de feiten waarvan ze beschuligd en waarvoor ze veroordeeld werden vaststonden en waarvan de feiten ergerlijkgenoeg zwaarder wogen dan de procedurefouten die zoudn gemaakt zijn. In dit geval zijn de feiten voor sommige mensen vanuit partijpolitiek standpunt misschien zwaar genoeg om eenblaam te geven,maar toch niet vergelijkbaar zwaar om het kind met het badwater weg te gooien. Wegen de verdiensten niet op tegen een mogelijk nonchalante fout?

 Witte op 4 februari 2009 om 12:24

Inderdaad - Dura Lex Sed lex. En dit geldt voor iedereen.Het rechtsprincipe dat hier ter discussie staat ( cassatie die een vonnis verbreekt )is m.i.de beste garantie dat Justitie ondanks alle negatieve kritiek en toestanden , toch haar werkt doet en de burger toch nog enige hoop geeft op gerechtigheid.
Een lezer.....

Lex op 5 februari 2009 om 00:53De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!