Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geen dassen bij De Lijn na incident in Rillaar

Foto_wwwdelijnbe Na een zwaar geval van verkeersagressie in Rillaar pleitten de vakbonden van De Lijn voor de afschaffing van de stropdas voor buschauffeurs. De chauffeurs hebben schrik omdat ze met een das gewurgd kunnen worden. De vakbonden roepen de chauffeurs op hun das voortaan thuis te laten. Die solidariteitsactie wordt in grote delen van Vlaams-Brabant en Limburg opgevolgd.


In Aarschot zitten de meeste chauffeurs nochtans nog steeds netjes in het pak. Dat doen ze naar eigen zeggen uit angst voor een boete. Vervoersmaatschappij De Lijn nuanceert dat. 'De bestuurder krijgt een nota in zijn personeelsdossier. Als hij volhardt in de boosheid, volgt er een blaam. Pas daarna kan de sanctie oplopen.'

Wat vindt u van de solidariteitsactie? Begrijpt u de vakbonden en de chauffeurs? En was u al eens slachtoffer of getuige van verkeersagressie? Laat het weten en reageer!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111685dbc5d970c Listed below are links to weblogs that reference Geen dassen bij De Lijn na incident in Rillaar:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!