Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Groot Dictee in Aarschot
Foto_wwwrobkesfotonl Aarschot mag zich dit weekend verwachten aan een overrompeling van taalliefhebbers. Zaterdag vinden immers de preselecties van het Groot Nederlands Dictee van Davidsfonds en Knack plaats.

Op 73 locaties in Vlaanderen, Brussel, Nederland en Luxemburg doen niet minder dan 9.000 jongeren en volwassenen mee aan het plezierigste taalspel van de Lage Landen. In Aarschot vinden de preselecties plaats in het Damiaaninstituut aan de Pastoor Dergentlaan.

Meteen na de proef worden alle spellingkampioenen bekroond en beloond. Wie snoept mee van de prijzenpot van maar liefst 50.000 euro? En wie blijft in de running voor de nationale finale?


Wat begon als een kleinschalig en lokaal evenement groeide immers uit tot een groots, internationaal taalspel. Het Groot Nederlands Dictee is al voor de vijftiende keer de hoogmis voor taalliefhebbers in binnen- en buitenland. Van leerlingen uit het vijfde leerjaar tot volwassenen met een passie voor taal en anderstaligen die nog Nederlands leren: iedereen doet mee aan het Dictee.
Meer info vindt u op www.grootnederlandsdictee.be

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111685db1be970c Listed below are links to weblogs that reference Groot Dictee in Aarschot:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!