Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Stad maakt inventaris van kunstbezit
JANSLU~1 In Aarschopt kampen ze met een kunstige blinde vlek. Door de jaren, zelfs door de eeuwen heen, heeft de stad een heleboel kunstvoorwerpen verzameld. Probleem: niemand weet zeker wat de stad écht in haar bezit heeft. Er is immers geen degelijke inventaris van het Aarschotse kunstpatrimonium. Daar wil de stad nu verandering in brengen.

'Twee cultuurvrijwilligers zullen in de loop van 2009 een volledige inventaris opmaken en de nodige opzoekingen verrichten', zegt schepen van Cultuur Steven Omblets. 'Frans Helsen en Warre Moons bezoeken hiervoor alle locaties van de stad waar eventuele kunstvoorwerpen terug te vinden zijn. Ze zullen ook trachten verdwenen stukken op te sporen. Ze nemen foto's en documenteren de voorwerpen. Uiteindelijk zal dit resulteren in een inventaris in boekvorm, die de stad zal uitgeven.'

De inventaris zal als basis dienen voor een ambitieuze tentoonstelling. 'De meest prestigieuze en waardevolle stukken krijgen hierin een plaatsje', verklapt Omblets. 'Ook kunstobjecten met een bijzonder verhaal zullen in de tentoonstelling worden opgenomen. Kunstwerken die jaarlijks door de cultuurraad werden aangekocht worden eveneens geselecteerd. In januari 2010 slagen het stedelijk Museum en CC Het Gasthuis hiervoor de handen in elkaar en wordt de selectie aan het grote publiek getoond. Deze twee locaties zijn alleszins nodig want dat weten we nu al zeker: de stad bezit een pak interessante kunstvoorwerpen! Het ontsluiten van cultureel erfgoed is een van de hoofddoelen binnen ons cultuurbeleid. Deze tentoonstelling zal alvast meer dan z'n steentje bijdragen.'

Foto: Schilderij van Jan Sluijters (1881- 1957) dat wellicht ook op de tentoonstelling te zien zal zijn. Vandaag hangt het in de Collegezaal.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111685dc1b5970c Listed below are links to weblogs that reference Stad maakt inventaris van kunstbezit:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!