Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Duracell schrapt 26 banen

G9WK2442-0190407 De directie van batterijenfabrikant Duracell uit Aarschot wil 26 banen schrappen. Dat heeft ze maandag meegedeeld aan de vakbonden. Het gaat om 20 arbeiders en 6 bedienden, die uiterlijk tegen eind juni het bedrijf zouden moeten verlaten. Bij Duracell werken momenteel 840 personen.


De reden voor de herstructurering is de daling van het aantal bestellingen, als gevolg van de economische recessie.

Directie en vakbonden gaan dinsdag samenzitten, maar het vermelde aantal jobs dat moet verdwijnen is onvoldoende om de procedure collectief ontslag op te starten.

Els Beerten wint de Boekenleeuw

Foto_wwwboekbe Schrijfster Els Beerten heeft dit jaar de Boekenleeuw gekregen voor haar jeugdboek 'Allemaal willen we de hemel'.


Els Beerten is 49 jaar, woont in Langdorp en geeft les aan het Sint-Jozefscollege in Aarschot.

Beerten werd bewierookt door de jury voor haar schrijfstijl die toelaat om zowel als jongere als volwassene de verhalen te kunnen waarderen.
De Boekenleeuw en de Boekenpauw worden elk jaar uitgereikt door Boek.be, naar aanleiding van de jeugdboekenweek. Die loopt van 15 tot en met 29 maart.

Voor een uitgebreid interview met Els Beerten: klik HIER
Kan Bekafomgeving veiliger door Demerbrug?

Demerbrug Oppositiepartij Groen! wil dat de stad de mogelijkheid onderzoekt om de drukke Bekaf-omgeving te ontlasten door de bouw van een Demerbrug. Die zou ter hoogte van het BMX-parcours komen.


Op die manier kunnen schoolkinderen het drukke kruispunt van de Bekaflaan en de Oostelijke Ring vermijden én zouden ook de Leiberg en het geboortebos beter ontsloten worden. Lees HIER meer over het voorstel.

Raadslid Luc Verrijt (VB) schaart zich achter het voorstel. 'Maar', zegt hij, 'het is vreemd dat Groen! er nu mee op de proppen komt. Ik heb enkele jaren geleden precies hetzelfde voorstel op tafel gelegd en toen werd dat weggelachen.'

Burgemeester André Peeters liet weten dat hij het voorstel van Groen! wil onderzoeken, maar dat de eventuele uitvoering er van nog niet voor meteen is.
Gelrode genomineerd voor Dorp op Stap
Foto_DimitriLauwers Gelrode dingt mee voor de prijzen in de wedstrijd Dorp op Stap. Coördinator Dirk Vuerinckx doet een warme oproep aan alle Aarschottenaars om te stemmen:

Beste inwoner van Gelrode en omstreken,

U hebt het waarschijnlijk al gehoord, maar toch nog even herhalen: Gelrode is genomineerd voor de sms-ronde van “Dorp op stap”.

Wat houdt dit “dorp op stap” project precies in? “Dorp op stap” is een onderdeel van het Festival van Vlaanderen afdeling Brussel, die elk jaar één dorp uit elke Vlaamse provincie uitnodigt om op zondag 3 mei een dagje naar Brussel op bezoek te komen voor onder meer een concert van het Nationaal Orkest van België, een receptie met streekspecialiteiten en een themawandeling in onze hoofdstad. Daarna brengen de bussen van de Lijn ons terug naar Gelrode. Als “opwarmertje” krijgt Gelrode een concert in eigen dorp.

Wat moet er nu gebeuren? Om dit concert en deze uitstap te winnen moeten we onze medegenomineerden de loef afsteken door meer sms’jes te versturen.

SMS voor woensdag 25 februari “DORP Gelrode” naar het nummer 3238. U kan slechts één sms versturen per gsm-nummer en een berichtje kost 0,50 Euro.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.dorpopstap.be
Stad maakt inventaris van kunstbezit
JANSLU~1 In Aarschopt kampen ze met een kunstige blinde vlek. Door de jaren, zelfs door de eeuwen heen, heeft de stad een heleboel kunstvoorwerpen verzameld. Probleem: niemand weet zeker wat de stad écht in haar bezit heeft. Er is immers geen degelijke inventaris van het Aarschotse kunstpatrimonium. Daar wil de stad nu verandering in brengen.

'Twee cultuurvrijwilligers zullen in de loop van 2009 een volledige inventaris opmaken en de nodige opzoekingen verrichten', zegt schepen van Cultuur Steven Omblets. 'Frans Helsen en Warre Moons bezoeken hiervoor alle locaties van de stad waar eventuele kunstvoorwerpen terug te vinden zijn. Ze zullen ook trachten verdwenen stukken op te sporen. Ze nemen foto's en documenteren de voorwerpen. Uiteindelijk zal dit resulteren in een inventaris in boekvorm, die de stad zal uitgeven.'

De inventaris zal als basis dienen voor een ambitieuze tentoonstelling. 'De meest prestigieuze en waardevolle stukken krijgen hierin een plaatsje', verklapt Omblets. 'Ook kunstobjecten met een bijzonder verhaal zullen in de tentoonstelling worden opgenomen. Kunstwerken die jaarlijks door de cultuurraad werden aangekocht worden eveneens geselecteerd. In januari 2010 slagen het stedelijk Museum en CC Het Gasthuis hiervoor de handen in elkaar en wordt de selectie aan het grote publiek getoond. Deze twee locaties zijn alleszins nodig want dat weten we nu al zeker: de stad bezit een pak interessante kunstvoorwerpen! Het ontsluiten van cultureel erfgoed is een van de hoofddoelen binnen ons cultuurbeleid. Deze tentoonstelling zal alvast meer dan z'n steentje bijdragen.'

Foto: Schilderij van Jan Sluijters (1881- 1957) dat wellicht ook op de tentoonstelling te zien zal zijn. Vandaag hangt het in de Collegezaal.
Geen dassen bij De Lijn na incident in Rillaar

Foto_wwwdelijnbe Na een zwaar geval van verkeersagressie in Rillaar pleitten de vakbonden van De Lijn voor de afschaffing van de stropdas voor buschauffeurs. De chauffeurs hebben schrik omdat ze met een das gewurgd kunnen worden. De vakbonden roepen de chauffeurs op hun das voortaan thuis te laten. Die solidariteitsactie wordt in grote delen van Vlaams-Brabant en Limburg opgevolgd.


In Aarschot zitten de meeste chauffeurs nochtans nog steeds netjes in het pak. Dat doen ze naar eigen zeggen uit angst voor een boete. Vervoersmaatschappij De Lijn nuanceert dat. 'De bestuurder krijgt een nota in zijn personeelsdossier. Als hij volhardt in de boosheid, volgt er een blaam. Pas daarna kan de sanctie oplopen.'

Wat vindt u van de solidariteitsactie? Begrijpt u de vakbonden en de chauffeurs? En was u al eens slachtoffer of getuige van verkeersagressie? Laat het weten en reageer!
Leerlingen krijgen les van minister Ceysens
Foto_wwwgroup-tbe Veertien deeltijds lerende en werkende jongeren tussen 16 en 18 jaar aan het Centrum Leren en Werken van het Damiaaninstituut zien vrijdag Vlaams minister van Economie Patricia Ceysens voor de klas staan. Ze zullen hun ondernemersplannen voorstellen aan de minister. Door hun eigen kleine bedrijf te ontwikkelen worden ze door hun opleiding op een praktische manier ondergedompeld in de wereld van het ondernemen.

De opleiding "Vaardig Ondernemerschap en Ondernemende Vaardigheden" wordt gegeven door ondernemers of door mensen met ervaring in bedrijven, die op een praktische manier hun ervaring willen delen. Vlaams minister Ceysens zal op vrijdag 13 februari de ondernemersplannen van de jongeren bekijken en een interactief gastcollege geven over het persoonlijke en maatschappelijke belang van ondernemerschap.
Groot Dictee in Aarschot
Foto_wwwrobkesfotonl Aarschot mag zich dit weekend verwachten aan een overrompeling van taalliefhebbers. Zaterdag vinden immers de preselecties van het Groot Nederlands Dictee van Davidsfonds en Knack plaats.

Op 73 locaties in Vlaanderen, Brussel, Nederland en Luxemburg doen niet minder dan 9.000 jongeren en volwassenen mee aan het plezierigste taalspel van de Lage Landen. In Aarschot vinden de preselecties plaats in het Damiaaninstituut aan de Pastoor Dergentlaan.

Meteen na de proef worden alle spellingkampioenen bekroond en beloond. Wie snoept mee van de prijzenpot van maar liefst 50.000 euro? En wie blijft in de running voor de nationale finale?


Wat begon als een kleinschalig en lokaal evenement groeide immers uit tot een groots, internationaal taalspel. Het Groot Nederlands Dictee is al voor de vijftiende keer de hoogmis voor taalliefhebbers in binnen- en buitenland. Van leerlingen uit het vijfde leerjaar tot volwassenen met een passie voor taal en anderstaligen die nog Nederlands leren: iedereen doet mee aan het Dictee.
Meer info vindt u op www.grootnederlandsdictee.be
Gluur eens binnen bij een ambachtsman

Window_nl 

Dit weekend vindt de derde Dag van de Ambachten plaats. Zo'n vierhonderd ambachtslui uit ons land zetten de deuren van hun atelier dan open voor het grote publiek en tonen wat ze in hun mars hebben.

De ambachtslui mogen dan een met uitsterven bedreigd ras zijn, toch zijn er nog heel wat mensen met gouden handen die een ambacht uitoefenen. Op zondag 8 februari krijgt u de kans om van dicht bij te kijken hoe er op ambachtelijke wijze potten gebakken worden, klompen gemaakt worden en messen geslepen worden.

Op de officiële website van de Dag van de Ambachten kunt u de deelnemende ambachtslui per gemeente terugvinden.
Fraudedossier moet opnieuw: betrokken gaan mogelijk vrijuit

Er is zwaar geblunderd in een corruptiedossier tegen het Aarschotse stadsbestuur en de afvalverwerker Sita. Het Brusselse hof van beroep sprak in juni vorig jaar strenge straffen uit tegen de meesten van de 22 beklaagden in de corruptiezaak. Zeven van hen trokken naar het Hof van Cassatie, dat het arrest nu heeft verbroken. Er is een onherstelbare procedurefout vastgesteld, waardoor een nieuwe veroordeling onmogelijk wordt.

Cassatie verwijst de zaak naar het Antwerpse hof van beroep, dat zal zich hoogstwaarschijnlijk onbevoegd zal verklaren. Het parket zou dan de hele procedure moeten overdoen, wat zeer onwaarschijnlijk is, negen jaar na de feiten.

Burgemeester Peeters danst voor Ziekenzorg
FOTOZI~1 Burgemeester André Peeters waagt zich op 7 februari op de dansvloer. Dan vindt in de stadsfeestzaal immers het bal van de burgemeester plaats. De opbrengst gaat integraal naar Ziekenzorg.

Muzikanten en dj's uit Groot-Aarschot zetten die avond hun beste muzikale beentje voor. Zo treedt 't Issem op in de loungebar en Tattoo & The Zjères in de grote zaal. Voor het gastoptredentekent Garry Hagger present.

De opbrengst van het bal gaat integraal naar de acht ziekenzorgkernen van Aarschot: Wolfsdonk, Gijmel, Langdorp-centrum, Rillaar, Gelrode, Bergvijver, Ourodenberg en Kristus-Koning Aarschot. Met de schenkin wil burgemeester Peeters het vrijwilligerswerk in de stad extra in de kijker zetten en een (financieel) hart onder de riem steken.

Kaarten voor het bal kosten 4 euro in voorverkoop en 6 euro aan de kassa. Kaarten kunnen verkregen worden aan de infobalie van het stadhuis van Aarschot, het secretariaat van de burgemeester (016/55.03.37) of bij bestuursleden van Ziekenzorg.
Hoeveel is uw huis in Aarschot waard?

Banner_vastgoed_blog_nb_4Foto_wwwwemeswebernlHet Nieuwsblad pakt deze week uit met een uitgebreid vastgoeddossier. Via een aantal interessante modules kunt u zelf berekenen hoeveel u kan lenen, hoeveel uw notariskosten zullen bedragen en hoeveel u zal afbetalen.

De hele week leest u meer over de prijs van vastgoed in Aarschot en Vlaams-Brabant. Op donderdag 22 januari zit er een provinciale vastgoedbijlage bij uw krant. Die dag kunt u op www.nieuwsblad.be/vastgoed de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Aarschot opzoeken.

Kent u een straf verhaal over kopen en verkopen in Aarschot? Laat dat dan weten via Aarschot@nieuwsblad.be of vastgoed@nieuwsblad.be

Reageer: zijn de Aarschotse wegen sneeuwvrij?

Dscn0050Een dikke sjaal en een warme jas zijn deze dagen geen overbodige luxe. De vrieskou doet al een tijdje stevig zijn best en heeft Aarschot omgetoverd tot een heus winterlandschap.

Dat zorgt voor flink wat sneeuwpret bij de kleinsten onder ons, maar ook voor heel wat fileleed op de wegen. Op de secundaire wegen is het gevaarlijk glad en ook op de E314 is het elke ochtend aanschuiven geblazen.

Heeft u al hinder ondervonden van de gladde wegen? Was u al getuige van een ongeval? Zijn de Aarschotse straten volgens u goed sneeuw- en ijsvrij gemaakt? Waar kan het volgens u beter? En waar in Aarschot kan je deze dagen naar hartenlust schaatsen?

Win: Luchtfoto's van de stad Aarschot

Vvdl_coverSinds kort is het boek Flanders from the Air te koop in de boekhandel. Dat is een achttalige publicatie die Vlaanderen in zijn totaliteit laat zien aan de hand van meer dan tweehonderd luchtfoto’s. Het boek is een realisatie van Vlaanderen vanuit de Lucht, een samenwerking tussen Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en Redactiebureau Palindroom.

Voor Flanders from the Air werden de mooiste luchtfoto’s van de afgelopen jaren geselecteerd. Het boek onderverdeeld in tien thema’s waardoor alles aspecten van Vlaanderen aan bod komen: historische stadscentra, pittoreske dorpjes, prachtige natuurlandschappen, sport- en popevenementen, de Vlaamse havens, toeristische toppers en ga zo maar verder. Alle foto’s zijn vergezeld van bijschriften in acht talen waaronder ook het Chinees.

G9wk24520190407Ook Aarschot komt aan bod in het boek.

Aarschot Blogt geeft een gratis exemplaar van Flanders from the Air weg. Om kans te maken op een gratis exemplaar, kunt u ons een mailtje sturen met daarin het antwoord op de volgende vraag. Welk monument wordt momenteel opgeknapt door de stad Aarschot, Waterwegen en Zeekanaal, Kumpen en The Lodge? Stuur uw antwoord voor 15 januari naar Aarschot@nieuwsblad.be en maak kans op Flanders from the Air.

Reageer: Welk huis is het mooist versierd?

Regiobutton_gr_kerst_4_2De eindejaarsfeesten zijn in aantocht en dat leidt naar jaarlijkse gewoonte tot kleurrijke taferelen aan menig gevel.

Het Nieuwsblad is op zoek naar de mooist versierde gevel. U kan ons daarbij helpen! Waar in Aarschot vinden we een gevel die getooid is met kerstlampjes, kerstmannen, rendieren, kerststalletjes en nog meer van dat fraais?

Heeft u uw huis zelf ook versierd? En wat vindt u van de feeërieke taferelen in Vlaanderen? Laat het weten en reageer!

Om u alvast in de sfeer te brengen, nog snel dit filmpje:

IJspiste maakt kerstpret compleet

Foto_erikvaneycken__Nog tot 3 januari kunt u de schaatsen aanbinden op de ijspiste op de Grote Markt. De piste werd afgelopen weekend feestelijk ingehuldigd door Kathleen Aerts, beter bekend als de blonde van K3. Het stadsbestuur mikt dit jaar op meer dan 12.000 bezoekers. Oppositiepartij Groen! vroeg het stadsbestuur om de aanleg van een schaatsbaan in kunststof te overwegen en zo het energieverbruik te drukken. Volgens schepen van Feestelijkheden Frans Deboes (CD&V) is dat geen optie omdat schaatsers daar makkelijker op uitglijden. Aarschot kiest vanaf volgend jaar wel voor zuinigere led-verlichting.

Foto_erikvaneycken_'De schaatsbaan van 400m² betekent steeds meer een toeristische troef voor onze stad en een extra stimulans voor de koopjes tijdens de eindejaarsperiode', weet schepen van Toerisme Steven Omblets (CD&V). 'Naast de inwoners van Aarschot komt naar schatting de helft van de schaatsers uit de periferie. Ook heel wat sportieve bezoekers van onze stad binden de schaatsen aan. Vorige editie mochten we ruim 11.000 schaatsers verwelkomen! De organiserende vzw en de stad mikken dit jaar, mede door een gestegen naambekendheid, op makkelijk 1000 bezoekers meer.'

'Een belangrijke hefboom voor het succes van de piste is het schoolschaatsen tijdens de laatste les week van het kalenderjaar', legt Omblets uit. 'Ruim 20 scholen komen met ongeveer 1300 leerlingen schaatsen. Het gaat om Aarschotse scholen maar ook steeds vaker over scholen uit de nabije omgeving. Uiteraard wordt er gemikt op een tweede bezoekje van de leerlingen, deze keer met hun ouders en familie tijdens de kerstvakantie.'

Foto_erikvaneycken'De schaatspiste is één van de sleutelelementen in het evenementenbeleid van de stad. Aarschot kiest er bewust voor om zich met enkele belangrijke publieksactiviteiten en massa-evenementen ook toeristisch te profileren. In een moderne visie op citymarketing past immers ook een aangepast evenementenbeleid. De volgende jaren zal hier verder aan gewerkt worden. Een verdere uitbouw en betere profilering van evenementen als de jaarlijkse Sint-Rochusverlichting en de 'Osschotse feesten' staan op het programma. Een evenement zorgt voor leven in de stad, brengt extra bezoekers naar de kern en genereert ook voor een economische spin-off. Want uiteraard hopen we dat bezoekers van de ijspiste dit combineren met een middagje shoppen, een bezoek aan de geschenkenbeurs in CC Het Gasthuis, een gezellige avond op restaurant en nog een afsluiter in een Aarschotse kroeg of in het schaatscafé', besluit Omblets.

Gouverneur pleit voor velostrades naar stations

Gouverneurlodewijkdewitte_tcm239435 Provinciegouverneur Lodewijk De Witte pleit voor de aanleg van velostrades rond stations. Dat zijn snelle fietsverbindingen in een straal van vijf kilometer, gekoppeld aan kwaliteitsvolle fietsenstallingen aan de spoorwegstations. Hij beperkt de oefening nu nog tot de stations van het Gewestelijk Expressnet bv. in de zone tussen Leuven en Brussel. Maar waarom ook niet elders?

Door de weg naar het station beter te maken wil hij daar de kans vergroten om met de trein naar het werk te gaan. Op de plaats van aankomst en in het bedrijf moet er dan ook wel een fiets ter beschikking worden gesteld voor het natransport. De idee is ook al op onze stedelijke blogs geopperd omdat de parkeergelegenheid aan stations (ondanks de aangroei en de toekomstplannen) nog steeds ontoereikend is.

In dat verband reageerden twee gebruikers van auto+trein: sedert de stationsparking die wij gebruiken gratis is wordt ze benut door niet-treingebruikers, treinreizigers moeten een trein eerder nemen om nog te kunnen pakeren, wie in de buurt parkeert krijgt er een boete... Een andere lezer had eerder geschreven ‘Waaropm klankeren? Neem de fiets'.

Is dat haalbaar? Vandaag of in de toekomst? Welk traject zou je dan volgen naar het station van Diest, Aarschot of elders?

De Pluim voor Roger Vlummens?

Vrijwilliger_grFoto__wwwrobnetbeDe Koning Boudewijnstichting en ROB-tv organiseren een zoektocht naar de meest verdienstelijke vrijwilliger. Die belonen ze met De Pluim. In Aarschot is ook Roger Vlummens genomineerd.

Vlummens is de drijvende kracht achter de sport- en speelpleinen van Bekaf. Precies 30 jaar geleden begon hij in zijn eentje aan de wederopbouw van wat toen een verloederde speeltuin was.

Bekijk HIER het filmpje.

Stemmen kan vanaf vanavond. Alle info op www.robnet.be De winnaar wordt op vrijdag 12 december bekend gemaakt in ROB Vandaag.

Foto: ©ROB-tv

Rotary organiseert kerstconcert

Bezige_mensen_08_aarschot_rotary_coRotary Aarschot organiseert het kerstconcert ‘Dessertconcert’ ten voordele van de kinderkankerafdeling van het UZ Leuven.

Het concert wordt opgeluisterd door de sopraan Noémie Schellens en bariton Kobe Baeyens, afgewisseld met soliste en sopraan Ann Baert en pianist Florejan Verschueren.

Het concert vindt plaats op 19 december om 20 u. in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Aarschot.

Kaarten kosten 10 euro. 016 56 63 92 en www.rotary-aarschot.be.

Atheneum sport voor nieuw leven

Volleybalploegen_leerkrachtenleerliTijdens de middagpauze van vrijdag 28 november waren er opmerkelijk weinig leerlingen op de speelplaats van de campus Koninklijk Atheneum Aarschot. Nochtans waren er geen uitstappen gepland en waren zowel de Middenschool als het Atheneum gewoon open. Waar waren de leerlingen dan wel? Een blik in de sporthal van de campus vertelde meer.

De leerlingen gingen aan het sporten. Niet voor zichzelf, maar voor hun mede-jongeren. Ook in ons land zijn er immers heel wat kinderen die door omstandigheden getekend zijn met brandwonden en het daardoor moeilijk hebben een normaal leven te leiden. Het National Burn Camp zet zich in om deze jongeren opnieuw open te laten bloeien, door hen te leren leven met hun verleden. De leerlingen konden de volleybalwedstrijd sponsoren.

'We zijn zeer tevreden',zegt Hannes Geyskens, leraar lichamelijke opvoeding en initiatiefnemer. 'De leerkrachten, het oudercomité, maar vooral de leerlingen zelf hebben vandaag hun hart voor het National Burn Camp getoond. De supporters waren met velen opgekomen, waardoor we het mooie bedrag van € 160 bijeengekregen hebben. We hadden van elke bezoeker een kleine bijdrage van € 0,50 gevraagd. Het oudercomité had een startbedrag van € 25 overgemaakt, maar de rest hebben de leerlingen zelf bijeengebracht. En als je rekent kan je tellen dat de jongens en meisjes van onze campus dat zeer goed gedaan hebben.'

'Maar het was dan ook een leuk initiatief', reageert Sander Vanderwegen uit 5 Wetenschappen-Sport. 'Op deze campus worden elke week middagsporten georganiseerd, maar deze middag konden we eens tegen de leerkrachten zelf spelen, wat toch heel anders is. En als je daarmee dan ook nog eens anderen kan helpen, waarom niet? Ze (de leerkrachten) hebben trouwens goed gespeeld.'

De volleybalwedstrijd voor leerlingen en leerkrachten was een geslaagd gebeuren, waarop tevreden wordt teruggeblikt, door de spelers en supporters. De wedstrijd zelf werd door de leerkrachten gewonnen, maar de leerlingen kijken nu al uit naar een revanche.

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!