Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Rotary organiseert kerstconcert

Bezige_mensen_08_aarschot_rotary_coRotary Aarschot organiseert het kerstconcert ‘Dessertconcert’ ten voordele van de kinderkankerafdeling van het UZ Leuven.

Het concert wordt opgeluisterd door de sopraan Noémie Schellens en bariton Kobe Baeyens, afgewisseld met soliste en sopraan Ann Baert en pianist Florejan Verschueren.

Het concert vindt plaats op 19 december om 20 u. in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Aarschot.

Kaarten kosten 10 euro. 016 56 63 92 en www.rotary-aarschot.be.

Soulfunkrock in De Knoet

Soul_4_youDe Leuvense soulfunkrockband Soul 4 You blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met een concert in De Knoet.

Na tien jaar componeren en concerteren, meer dan driehonderd keer inmiddels, is Soul 4 You van alle markten thuis. De groep hield haar eerste publieke concert op Marktrock in 1998 en is bij het grotere publiek vooral bekend van haar gemediatiseerde Jail Tour – een concerttournee langs penitentiaire centra in 2000 en 2001 - en haar Sociale Tournee – een tournee langs centra voor gehandicaptenzorg, kansarmen en asielcentra in 2006.

Door de jaren heen is de groep een echte concertband geworden, daarvan getuigen meervoudige optredens in de Ancienne Belgique, op Marktrock en op de Gentse Feesten. De band wordt ook steeds vaker gevraagd als voor- of naprogramma, door artiesten als bijvoorbeeld Paul Michiels, The Magical Flying Thunderbirds, Urban Trad en Raymond van het Groenewoud.

Met het nummer ‘Ain’t that so(ul)’ staat Soul 4 You op de internationale promo-cd ‘Experience Music – Made in Flanders’. Maar de groep maakte ook een ‘Milieulied’ en ‘Landbouw-Visserij’-lied in opdracht van de Vlaamse regering. De publieke versie van dit Mileulied – ‘Beschermde Diersoort (Ze doet dieren na)’ is nog steeds een van de meest gesmaakte Soul 4 You creaties, naast ‘No Hard Feelings’ en ‘Insomnia’.

Soul 4 You blijft en wordt steeds beter wat het is: interactieve soulfunkrock met een boodschap en een knipoog. In de eerste helft van 2008 nam de groep nieuw eigen werk op, nu kunt u hen opnieuw live aan het werk zien. Op vrijdag 24 oktober in de Knoet bijvoorbeeld!

Wie nog overtuigd moet worden, krijgt hier alvast een voorsmaakje. Soul 4 You op de Gentse Feesten:

Nieuwe Scala-cd gratis te downloaden

Foto_wwwkolacnycom
Het Aarschotse meisjeskoor Scala wacht niet tot hun jongste cd Paper Plane in de winkelrekken ligt om hun album op het www te gooien. Op de officiële website van het koor kunnen fans het album vanaf vrijdag gratis en voor niets downloaden.

Een primeur, want nooit eerder was het album van een Belgische groep gratis te downloaden op het internet. De nieuwe cd ligt pas enkele dagen later in de winkel. Eind oktober verschijnt een luxe-editie van het album. Ook die zal niet in de winkel te koop zijn. Het hebbeding voor de echte fans wordt enkel verkocht op de concerten of via de Scalashop.

Het nieuwe album zal voor het eerst in de Scala-geschiedenis geen covers bevatten. Alle nummers werden geschreven door Steven Kolacny.

Scala uit de kleren voor Pim Smit

Foto_jorge_dirkx
Het Aarschotse meisjeskoor Scala ging afgelopen weekend uit de kleren voor de Tiens-Nederlandse kunstenaar Pim Smit. Samen werkten ze aan een groots bodypaintproject.

Smit beschilderde de Scala-zangeressen. De beelden zullen gebruikt worden voor de videoclip van Seashell, een nummer van de jongste cd Paper Plane. Die ligt binnenkort in de winkels. De foto's van het kunstwerk worden verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de jonge kankerpatiëntjes van het UZ Leuven.

Foto: © Jorge Dirkx.

Orgelrecital in Sint-Pieterskerk

Erard_011Op vrijdag 19 september 08 kan de wijde omgeving van de Sint-Pieterskerk in Langdorp genieten van een orgelrecital. Joris Lejeune geeft vanaf 20u15 het beste van zichzelf op het Robustelly-orgel van de kerk.

'Het orgel is een beschermd momument dat ruim elf jaar geleden gerestaureerd werd' zegt Josée Lehon. 'Als monument wordt het veelvuldig bespeeld in de vieringen, maar ook voor de Langdorpse Orgelrecitals is het een prachtig instrument. Heel wat befaamde organisten bespeelden het en waren achteraf diep onder de indruk.'

Eline De Munck luistert Megakidsfietseling op

Foto_wwwemmausinstituuteuAutomobilisten kijken op 24 juni maar best extra uit. In Diest, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo, Herselt en Begijnendijk zijn er die dag meer fietsende kinderen op de baan dan gewoonlijk.

Op 24 juni vindt voor het eerst de Megakidsfietseling plaats. In het kader van de 20ste editie van de Fietseling Hageland-Zuiderkempen, die dit jaar plaatsvindt op zondag 10 augustus, werd het plan opgevat om een Fietseling voor scholen te organiseren. In totaal trekken 1.800 leerlingen de straat op.

De leerlingen vertrekken telkens aan de schoolpoort en komen daar ook weer aan. Halfweg treffen de 1.800 deelnemers elkaar in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem. Daar zijn tal van workshops gepland. De dag wordt afgesloten met een optreden van Eline De Munck. In de namiddag fietsen de leerlingen terug naar school.

Pinkpop op groot scherm

Pinkpop_nbJeugdcentrum De Klinker en Pop-In-Aarschot zijn op zondag 1 juni in de ban van Pinkpop.

Tijdens Pinkpop-in-Aarschot wordt de club van De Klinker naar eigen zeggen omgetoverd tot een festivalweide met bierkraam, hotdogkraam, dixie en GEEN zatte hollanders.

De Nederland 3-uitzending is live op groot scherm te volgen. Meer info op www.myspace.com/popinaarschot

De inkom is gratis de deuren openen om 18u00

Leerlingen organiseren eigen StressFactor-festival

Foto_wwwolvtdbeHet minipopconcert TMF StressFactor bezoekt dit voorjaar 25 middelbare scholen doorheen gans Vlaanderen. Op dinsdag 20 mei waren de 1.200 leerlingen van het Sint-Jozefscollege aan de beurt. Artiesten The Livest, Brahim live en Dj Regi toonden er wat ze in hun muzikale mars hadden.

Bij de voorbereidingen van StressFactor spelen de leerlingen een cruciale rol. Ze worden onderverdeeld in diverse werkgroepen met elk hun specifieke festivaltaken. Dat gaat van PR, catering, sponsoring, backstage tot veiligheid en opbouw. Elke taak vullen ze naar eigen creativiteit, vermogen en inspiratie in. StressFactor zorgt voor het podium, de artiesten, professionele geluidsmensen en randanimatie.

In het Sint-Jozefscollege speelde The Livest een mix van pop, rock, funk soul en elektronica. Daarna was het de beurt aan idool Brahim die samen met een echte live band de ene hit na de andere bracht. Eindigen deden ze in Aarschot met Dj Regi. Het geheel werd aan elkaar gepraat door de populaire TMF VJ Lynn.

Even geen covers meer voor Scala

Foto_designermagazinetripodcomHet is alweer een tijdje erg stil rond het Aarschotse meisjeskoor Scala. Schijn bedriegt, want het koor van de broers Kolacny werkt zich momenteel uit de naad in de studio. Scala is druk in de weer met de opname van de nieuwe cd Paper Plane. Dat melden Stijn en Steven Kolacny op hun website.

Nieuw is dat de cd enkel zal bestaan uit zelfsgeschreven nummers. Alle liedjes op Paper Plane zijn van de hand van Steven Kolacny. Het beproefde Scala-concept wordt dus een beetje gewijzigd. Het koor werd tot ver over de grenzen bekend door de arrangementen en covers van bekende rock- en popnummers. Met Paper Plane zetten de muzikale broers een belangrijke stap vooruit. Naar eigen zeggen duurde het wel even voor ze de stap durfden zetten.

Quote_red'Paper Plane' staat symbool voor de engelenstemmen, die licht als een papieren vliegtuigje telkens zweven boven de hoofden van het Scalapubliek, ijl en broos, teder wit en licht. Het titelnummer zelf straalt dan ook een onvoorwaardelijk geloof in leven en liefde uit.

Voorlopige tracklisting:
1. Paper Plane
2. Raintears
3. It Never Will Come Back
4. Seashell
5. Kleine Man
6. Magic
7. Splinter
8. I Will Bleed For You
9. Woorden
10. A Little More Each Time

Aarschotse metalband stelt cd voor

Beneaththeground_nb_2Muziekliefhebbers kunnen op 2 mei hun hartje ophalen in de club van jeugdhuis De Klinker. Dan komt de Aarschotse metalcore band Beneath the ground hun nieuwe EP 'Fighting for what you believe' voorstellen.

Place to be is de Klinker club. Heel wat andere bands zullen ook aanwezig zijn. Ondermeer Rafflesia, OnexEthic,  Once Godlike, Blackwhite, I Am The Sea en Cleansing Of Orahil tekenden present.

Inkom 6EUR, deuren 17u00

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!