Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Lijst Dedecker trapt SC Aarschot naar winst

Voetbal_004SC Aarschot versloeg Werchter afgelopen weekend met duidelijke 4-1-cijfers. Het waren Federaal Volksvertegenwoordiger Dirk Vijnck en LDD-voorzitter Fred De Keyser die de Aarschottenaars op weg naar winst zetten.

Vijnck verzorgde de aftrap en deed dat duidelijk op de juiste manier. Aarschot speelde het Werchterse elftal van de mat en won overtuigd met 4-1. 'Na afloop van de wedstrijd vroegen de Aarschotse supporters ons om in de toekomst nog meer wedstrijdballen te schenken, aangezien SC Aarschot gisteren een mooie resultaat behaalde', grapte De Keyser na afloop.

Jurgen Van Goolen mag naar het WK

Foto_wielersportslogblognlWielrenner Jurgen Van Goolen is door bondscoach Carlo Bomans geselecteerd voor het wereldkampioenschap op de weg in Varese. De renner uit Aarschot werd dit seizoen vierde in de GP Nobili Rubinetterie en vijfde in de eerste rit in de Ronde van Spanje.

Van Goolen rijdt dit seizoen bij Team CSC. Daar is hij de enige Belg. In de WK-selectie vormt hij een ploeg met Mario Aerts (Silence-Lotto), Tom Boonen (Quick-Step), Stijn Devolder (Quick-Step), Kevin De Weert (Cofidis), Philippe Gilbert (La Française des Jeux), Maxime Monfort (Cofidis), Nick Nuyens (Cofidis) en Greg Van Avermaet (Silence-Lotto).

Damesvoetbalploeg viert driemaal feest

Foto_voetbalkrantcom_2De damesvoetbalploeg de Kwebbels uit Langdorp (Aarschot) is drie maal aan het feest. Het team is kampioen in hun reeks. Daarnaast wonnen de dames ook de Beker van Vlaams-Brabant en de KBLVB-Cup. Bovendien bestaat de ploeg precies 30 jaar en is ze gedurende zestien jaar lid van de KBLVB. reden voor een feestje, vonden de Kwebbels.

Op zaterdag 28 juni organiseert het team een Trippel bal om de drie eindzeges te vieren. Dat doen ze in stijl. De Kwebbels wisten de in Aarschot wereldberoemde DJ Wim te strikken. Inkom in fanfarezaal Demervallei in Langdorp bedraagt 2 euro. De drankjes worden vakkundig getapt door de dames van de ploeg.

Eerste Belgische kampioen in twintig jaar voor AZS

FotomirthejoniDe Aarschotse Zwemclub Schoonhoven heeft er twintig jaar op moeten wachten, maar vorige week was het weer zover: de club telt weer een nationaal kampioen in de rangen. Het geduld werd beloond, want zowel Mirthe Goris als Joni Ceusters kroonden zich tot Belgisch kampioen.

Mirthe Goris (Langdorp) was de snelste benjamin op de 100m rugslag na een millimeterspurt met het meisje dat tot nu toe de rugslag domineerde. Ze klokte af op 1.12.05. Mirthe werd zowel op de Belgische kampioenschappen vorig jaar als op de Vlaamse kampioenschappen dit jaar vice-kampioen op dit nummer en kon nu eindelijk het laken naar zich toe trekken. Mirthe is een veelzijdige zwemster, zo haalde ze net als vorig jaar brons op de 100m vlinderslag maar nog meer illustreerde ze haar vooruitgang door ook het brons te pakken op de 100 vrije slag. Vorig jaar was ze net geen top 10 voor dit nummer.

Joni Ceusters (Tielt-Winge) heeft zijn entree op de Belgische jeugdkampioenschappen niet gemist. Hij bevestigde wat zich al langer aankondigde: hij is de snelste benjamin van geboortejaar 1997. Hij werd zaterdag meteen kampioen op de 100m vrije slag met meer dan 2 seconden verschil op de zilveren medaille. Zijn tijd: 1.07.02. Eén dag later toonde hij zich ook op de 400m vrije slag de sterkste. Ook hij wist brons te pakken op de 100m schoolslag en de 200m wisselslag.

In het spoor van de twee primussen zaten ook Jannes Wouters bij de benjamins en Philippe Claes bij de kadetten dicht tegen de medailles aan. Verder leverden ook Rebecca Van Houtvinck en Emily Mattheus puike prestaties.

BMX Bekaf gastheer voor provinciaal kampioenschap

Bmx1Vorige week vond het provinciaal kampioenschap BMX plaats op Bekaf. De club heeft het parcours de voorbije maanden volledig vernieuwd. Daarvoor werd 9.377 euro uitgetrokken. Ook het stadsbestuur deed haar duit in het zakje.

'Dat wij als stad een bijdrage leveren voor de aanleg van het BMX-parcours lijkt me de evidentie zelve', vindt schepen van Sport Christel Verlinden (Open VLD). 'Een club met een dynamisch bestuur die bovendien spectaculair groeit, moeten wij als stadsbestuur steunen.'

Bmx2De schepen woonde zelf voor het eerst een BMX-wedstrijd bij. 'Ik was zeer blij dat ik zondag uitgenodigd was op het provinciale kampioenschap Vlaams-Brabant. Voor mij was het de eerste keer dat ik een BMX wedtrijd zag en ik moet toegeven: ik wist niet dat het zo spectaculair was om zien.'

Het zonnetje maakte dat er een uitgelaten sfeer heerste op het terrein. 'De weersomstandigheden bij de aanleg van de vernieuwde piste waren niet optimaal, zondag werd dit ruimschoots goedgemaakt', aldus nog Verlinden.

Joël Reyniers wereldkampioen sledehondenrijden

Foto_wwwmushingbelgiumcomJoël Reyniers uit Rillaar kroonde zich in het Zweedse Asarna tot wereldkampioen sledehondenrennen. Hij verscheen in de koningsklasse aan de start met veertien honden. Reyniers racete in alledrie de races van elk vijftien kilometer naar de overwinning.

Voor Reyniers is het de eerste wereldtitel. Hij hoopt op nog meer kampioenentitels want, zo zegt hij, eentje kan altijd een toevalstreffer zijn. Volgens de Aarschottenaar ligt de zware trainingsarbeid aan de basis van zijn titel. Dat, en zijn honden. Die heeft hij allemaal zelf gekweekt.

In België is de wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen bij een gebrek aan sneeuw doorgaans aangewezen op een trainingstocht over het gras. Eigenlijk is de sport in ons land verboden. De erkende federatie en de vzw Mushing Belgium leggen hun wedstrijdagenda jaarlijks ter goedkeuring voor aan het bevoegde ministerie.

School je om tot 'vuile zwarte'

Foto_wwwstrafschopnl_2Steeds minder Vlaams-Brabanders voelen zich geroepen om het scheidsrechtersfluitje op te nemen. De kloof met de rest van Vlaanderen is vooral in de regio Diest-Aarschot-Tienen-Leuven erg groot.

De Brabantse Scheidsrechterscommissie trekt aan de alarmbel en lanceert een nieuwe oproep. Kandidaten kunnen HIER een kijkje nemen.

Geïnteresseerden moeten minstens 15 jaar oud zijn. De eerstvolgende cursus vindt op zaterdag 2 en 9 februari plaats in Aarschot. Wie weet loopt u binnenkort wel als een 'vuile zwarte' over de Belgische pleinen.

Voelt u zich geroepen om het fluitje rond de hals te hangen? Of hebt u een verklaring voor het dalende aantal kandidaten? Laat het weten en reageer!

Rillaar Sport is Ploeg van 't Stad

BekergrootaarschotRillaar Sport mag zich voor een jaar 'De Ploeg van 't Stad' noemen. Rillaar zette in de finale van de Beker van Groot Aarschot Wolfsdonk Sport eenvoudig opzij. Na negentig minuten stond de 4-0-eindstand op het bord. Kapitein Kevin Van Calster kreeg de beker uit handen van schepen van Sport Christel Verlinden (Open VLD). SC Aarschot won eerder op de dag de troosting tegen VV Gelrode met 3-0.

Het was al de dertigste keer dat de Beker van Groot Aarschot georganiseerd werd. Dit jaar werd het evenement wel in een nieuw kleedje gestoken. De voorrondes van de beker werden tijdens de voorbereiding op het voetbalseizoen gespeeld. De vijf Aarschotse voetbalploegen, SC Aarschot, Rillaar Sport, VC Langdorp, VV Gelrode en Wolfsdonk Sport streden voor een stek in de finale. Volgend jaar is VC Gijmel wellicht gastheer voor het tornooi. 

Damesvoetbal zit in de lift

Voetbalaarschot De Stedelijke Sporthal vormde deze kerstvakantie het decor voor flink wat jeugdig sportvertier. Negen voetbalploegen uit zes Aarschotse scholen streden om de beker in de Junior Tropy. De laatste jaren is dat vooral een strijd tussen het Damiaaninstituut en het Atheneum. De voorbije drie jaar kwam het Atheneum telkens als winnaar uit de bus, dit jaar was dat niet anders.

Dat voetbal niet enkel een jongensspel is, weten ze in Aarschot al een tijdje. Liefst zes damesteams treden tegen elkaar in de arena. De dames van het Damiaaninstituut slaagden tijdens de Ladies Trophy waar hun mannelijke collega's faalden. De meisjes ontpopten zich als echte goalgetters en gingen ervandoor met de beker.

Aarschots schepen van Sport Christel Verlinden (Open VLD) toont zich erg tevreden met de resultaten. 'Ik vind het leuk om zien dat onze jeugd tijd maakt om op een hoog niveau met elkaar in duel te gaan. Op deze manier kunnen de jongeren de examenstress definitief van zich af schudden en op een sportieve manier een punt zetten achter de eerste trimester.' 

Wie wordt de ploeg van 't stad?

Voetbal Zondag vechten FC Rillaar Sport en Wolfsdonk Sport onder elkaar uit wie zich de ploeg van 't stad mag noemen. Op de terreinen van Rillaar Sport aan de Langestraat staan de twee teams tegenover elkaar in de finale van de Beker van Groot-Aarschot Voetbal. Dat is een organisatie van de sportraad en de stad Aarschot. Voor de finale wordt ook de kleine finale gespeeld. Dat is de wedstrijd tussen de derde en de vierde, VV Gelrode en SC Aarschot.

Wie de teams langs de lijn wil aanmoedigen, kan op zondag 30 december terecht op het B-terrein van FC Rillaar Sport aan de Langestraat. Om 14u staat de wedstrijd die beslist over de derde plaats geprogrammeerd. Om 16u fluit de scheidsrechter de finale op gang. Om 19u30 volgt  de uitreiking van de beker. Meer info op 016-56.20.15

Wie wordt volgens u de ploeg van 't stad? Op welke score draait de finale uit? En wie schrijft de doelpunten op zijn naam? Waag u aan een pronostiek en reageer!

foto ©www.sclera.be

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!