Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vereniging in de kijker: Vrije Zwemmers Groot Aarschot

Verenigingindekijker_grElke maand zet Aarschot Blogt een vereniging in de kijker. Deze maand is het de beurt aan de Vrije zwemmers Groot Aarschot.

Foto40 'Al vele jaren zetten wij ons op donderdagavond van 18.30 tot 19.30 in om een uurtje ontspanning te geven aan zowel jong als oud', zegt Dany Tuerlinckx. Niet altijd makkelijk, weet hij. De huurprijs van de infrastructuur gaat immers gestaag de hoogte in.

'Onlangs werd die verviervoudigd. Desondanks blijven wij wekelijks paraat om vele tientallen mensen een uurtje zwemplezier te geven. Leden betalen 10 euro lidgeld per jaar en kunnen komen zwemmen voor 1.50 euro per zwembeurt. Niet leden betalen 3 euro. Wij maken geen onderscheid of je nu in Aarschot woont of niet. Wij willen hier iedereen van laten genieten. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons zwemles volgen.'

Foto45Sinds kort zijn de Vrije Zwemmers Groot Aarschot ook te bewonderen op het internet. 'Onlangs heb ik een volledige nieuwe website gemaakt om zo hopelijk vele andere personen van het bestaan van onze club op de hoogte te brengen. Op de website staan ook foto's, reglementen, bestuur,... van onze vereniging,' aldus nog Dany.

Wilt u ook met uw club of vereniging op deze blog verschijnen? Stuur ons dan een mailtje met foto op Aarschot@nieuwsblad.be, dan contacteren wij u binnenkort voor een reportage! Ook als u vrijwilliger bent, of u kent een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes mag worden gezet, laat het dan zeker weten!

Vereniging in de kijker: Het Verschil vzw

Verenigingindekijker_gr_4Elke maand zet Aarschot Blogt een vereniging in de kijker. Het Verschil vzw bijt de spits af.

JumpfuifHet Verschil vzw is een organisatie voor de jeugd. 'Het doel van de vzw is de jeugd te verenigen, te informeren en te vermaken', legt Willy Vleminckx uit. 'Dat doen we ondermeer via onze informatieve website waar een agenda op staat voor culturele activiteiten, fuiven, party's, sportactiviteiten, nieuws uit de streek, noem maar op. Daarnaast organiseren we ook zelf een heleboel activiteiten. Een openlucht minivoetbaltornooi, een quadtocht, wandel- en fietstochten, bowlen. We mikken daarmee vooral op jongeren uit Vlaams-Brabant en de Zuiderkempen. Toch zien we dat jongeren, en de wat oudere jeugd, vanuit het hele land en zelfs uit het buitenland naar onze fuiven komen.'

Die fuiven zijn misschien wel de bekendste activiteiten van de vzw. Het Verschil organiseert ondermeer de Jump Party, de New Wave Party, Was het nu 70, 80 of 90 (Studio Brussel), DJ Arena (beginnende DJ's), Discobar Galaxie, ... Verder worden tal van verenigingen door de vzw ondersteund.

De wortels van Het Verschil gaan terug tot in 1993. De vzw ontstond op 7 januari in Kafee De Living.Quad  Toen bestond de voornaamste taak van de vereniging er in het jongerenmagazine 'Het Verschil' uit tegeven. De oplage van dat magazine bedroeg tweehonderd stuks. Na verloop van tijd vonden de initiatiefnemers dat de kost te hoog was voor een bereik van amper tweehonderd mensen. Daarom werd het magazine opgedoekt en stapte Het Verschil in de wondere wereld van het internet: hun jongerenwebsite werd opgericht.

Momenteel bestaat het bestuur van Het Verschil vzw uit vijf personen. Zo'n dertig leden zijn toegtreden. De uitvalsbasis van de vzw is de Schaluinevest in Aarschot.

Bekijk HIER de fotospecial van het Verschil vzw.

De agenda van Het Verschil is de komende maanden flink volgeboekt. New wave party 08/03, Deelname aan de quiz van SC Aarschot 14/03, Wandeltocht in natuurgebied De Maat in Mol 24/03, Jump Release Party 11/04, Party met Discobar Galaxie 24/05 en het zestiende Openlucht Minivoetbaltornooi 2 & 3/08

In een notendop: Het Verschil vzw - Willy Vleminckx - Schaluinevest 19, 3200 Aarschot - www.hetverschilvzw.be - willy@hetverschilvzw.be   

Wilt u ook met uw club of vereniging op deze blog verschijnen? Stuur ons dan een mailtje met foto op Aarschot@nieuwsblad.be, dan contacteren wij u binnenkort voor een reportage! Ook als u vrijwilliger bent, of u kent een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes mag worden gezet, laat het dan zeker weten!

Hoe scoort het verenigingsleven in Aarschot?

Button_verenigingenrapport_11Het Nieuwsblad brengt het verenigingsleven van Vlaanderen in kaart. Onze reporters trokken door het land en noteerden hoe het met het verenigingsleven in Vlaanderen is gesteld. Krijgen de clubs genoeg steun? Is er een behoorlijke sporthal? Leven de volkssporten nog?

Hoe Aarschot scoort, kunt u nalezen op www.nieuwsblad.be/verenigingsleven

Aarschot blogt koppelt daar graag een leuke reeks aan: Vereniging/vrijwilliger in de kijker. Wilt u met uw club of vereniging op deze blog verschijnen? Stuur ons dan een mailtje met foto op Aarschot@nieuwsblad.be, dan contacteren wij u binnenkort voor een reportage! Ook als u vrijwilliger bent, of u kent een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes mag worden gezet, laat het dan zeker weten!

Ondertussen horen we graag hoe u denkt over het verenigingsleven in Aarschot. Vindt u dat de gemeente genoeg doet voor zijn verenigingen? Laat het gerust weten door op de knop Reacties te klikken.

Gezocht: verenigingen en vrijwilligers!

Verenigingindekijker_gr

Aarschot Blogt is op zoek naar Aarschotse verenigingen die hun activiteiten in de kijker willen zetten. De aard van de vereniging speelt geen rol. Dus: kent u een vereniging die daarvoor in aanmerking komt, aarzel niet en laat het weten.

Slechts één adres: Aarschot@nieuwsblad.be

Vrijwilliger_gr

Naast verenigingen is Aarschot Blogt ook op zoek naar vrijwilligers. Ken je iemand die zich vrijwillig inzet en waarvan u vindt dat hij of zij het verdient om eens in de aandacht gezet te worden, laat het ons weten. Let wel, het gaat om vrijwilligers, niet om beroepskrachten.

Slechts één adres: Aarschot@nieuwsblad.be

Cursus voor verlegen mensen in Aarschot

De Vereniging voor Verlegen Mensen (VMM) start maandag met een cursus in Aarschot. Karen nam zelf al een paar keer deel aan de cursussen en voelt zich intussen een stuk zelfzekerder.

'Tijdens evaluatiegesprekken kreeg ik immers steevast te horen: Je durft je mond niet opentrekken tijdens vergaderingen. Dat was voor mij het signaal dat er wat moest veranderen. Ik geef les. Als ik voor de klas stond, was ik niet verlegen. Ik speelde toen een soort rolletje. Pas als de leerlingen een onverwachte vraag stelden, sloeg de paniek toe.'

De Vereniging van Verlegen Mensen bekampt verlegenheid in groep. 'Elke sessie start met een praatronde. Tijdens die gesprekken voel je dat je niet de enige bent met dat probleem. Dat groepsgevoel motiveert je enorm om er wat aan te veranderen. De cursus omvat zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte. Na afloop ben je daarom niet van je verlegenheid verlost, maar heb je wel meer zelfvertrouwen. Dat straal je automatisch uit. Tijdens de afgelopen evaluatiegesprekken kwam dat ook naar voor. Eigenlijk draait het allemaal om het gevoel.'

Meer info over de cursus in Aarschot via guy.vvm@fulladsl.be of op 0499-22.07.53.

Lees het volledige verhaal van Karen HIER.

Hebt u wel eens last van verlegenheid? Zou u zo'n cursus overwegen? Laat het weten en reageer!

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!