Home  Regio  aarschot  aarschot blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Aarschot?
Laat het weten aan:
Inge
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gelrode genomineerd voor Dorp op Stap
Foto_DimitriLauwers Gelrode dingt mee voor de prijzen in de wedstrijd Dorp op Stap. Coördinator Dirk Vuerinckx doet een warme oproep aan alle Aarschottenaars om te stemmen:

Beste inwoner van Gelrode en omstreken,

U hebt het waarschijnlijk al gehoord, maar toch nog even herhalen: Gelrode is genomineerd voor de sms-ronde van “Dorp op stap”.

Wat houdt dit “dorp op stap” project precies in? “Dorp op stap” is een onderdeel van het Festival van Vlaanderen afdeling Brussel, die elk jaar één dorp uit elke Vlaamse provincie uitnodigt om op zondag 3 mei een dagje naar Brussel op bezoek te komen voor onder meer een concert van het Nationaal Orkest van België, een receptie met streekspecialiteiten en een themawandeling in onze hoofdstad. Daarna brengen de bussen van de Lijn ons terug naar Gelrode. Als “opwarmertje” krijgt Gelrode een concert in eigen dorp.

Wat moet er nu gebeuren? Om dit concert en deze uitstap te winnen moeten we onze medegenomineerden de loef afsteken door meer sms’jes te versturen.

SMS voor woensdag 25 februari “DORP Gelrode” naar het nummer 3238. U kan slechts één sms versturen per gsm-nummer en een berichtje kost 0,50 Euro.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.dorpopstap.be
Win: Luchtfoto's van de stad Aarschot

Vvdl_coverSinds kort is het boek Flanders from the Air te koop in de boekhandel. Dat is een achttalige publicatie die Vlaanderen in zijn totaliteit laat zien aan de hand van meer dan tweehonderd luchtfoto’s. Het boek is een realisatie van Vlaanderen vanuit de Lucht, een samenwerking tussen Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en Redactiebureau Palindroom.

Voor Flanders from the Air werden de mooiste luchtfoto’s van de afgelopen jaren geselecteerd. Het boek onderverdeeld in tien thema’s waardoor alles aspecten van Vlaanderen aan bod komen: historische stadscentra, pittoreske dorpjes, prachtige natuurlandschappen, sport- en popevenementen, de Vlaamse havens, toeristische toppers en ga zo maar verder. Alle foto’s zijn vergezeld van bijschriften in acht talen waaronder ook het Chinees.

G9wk24520190407Ook Aarschot komt aan bod in het boek.

Aarschot Blogt geeft een gratis exemplaar van Flanders from the Air weg. Om kans te maken op een gratis exemplaar, kunt u ons een mailtje sturen met daarin het antwoord op de volgende vraag. Welk monument wordt momenteel opgeknapt door de stad Aarschot, Waterwegen en Zeekanaal, Kumpen en The Lodge? Stuur uw antwoord voor 15 januari naar Aarschot@nieuwsblad.be en maak kans op Flanders from the Air.

Win: tickets voor Everybody Dance Now
Dj_frank_02 Vrijdag 7 november geeft de vernieuwde stadsfeestzaal van Aarschot er een lap op met de Everybody Dance Now Party. Achter de draaitafel geven dj F.R.A.N.K., Peter Luts, diMARO en CHIQ het beste van zichzelf.

Dj F.R.A.N.K. staat bekend als dj in verschillende grote discotheken, zoals Highstreet, Dixies en Carré. Peter Luts scoorde al verschillende nummer 1 hits, draaide bij Lasgo en de immer bekende Ian Van Dahl.

diMARO ken je van de Carré of van zijn sets voor Radio Donna, Topradio en natuurlijk de City Parade. CHIQ is gekend in partyplaatsen als Illusion en het Limburgse DeLite.

WIN!
Deze party belooft alvast een knaller van formaat te worden! En jij kan er bij zijn. Het Nieuwsblad heeft 10 tickets voor Everybody Dance Now te geef. Stuur voor donderdag 6/11, 12u een mailtje naar Elke.Dreesen@nieuwsblad.be met je contactgegevens en het antwoord op de volgende vraag:
Welke dj scoorde met het nummer Summerjam een enorme hit?

Tip: Het antwoord kan je vinden op www.hetverschilvzw.be
WIN tickets voor Aqualibi en Sea Life

Foto_wwwcoasterplacenl_2Nieuwsblad.be/Aarschot gooit tickets te grabbel voor Aqualibi en Sea Life.

Wilt u op onze kosten een duik nemen? Klik dan HIER om aan de wedstrijd deel te nemen.

De winnaars mogen vijf tickets voor één van beide pretparken in hun bus verwachten.

Veel succes!

Oudere berichten:
> Aarschottenaar sorteert goed
> Gemeenteraad donderdag 27 november: agenda
> Schroeven en Coeck worden ereburger
> Honderd Aarschotse huwelijken, 75 echtscheidingen...
> LDD: Betere communicatie rond commissies is nodig
> Al elf Aarschotse bedrijven failliet in 2008
> Nieuwe MOS-logo's toegekend
> Zwembadenfabrikant breidt uit
> Studenten werken rond suiker
> Spontane staking bij Maïski Foods
> De Sint komt naar Aarschot
> Gezocht: cultuurvrijwilligers
> Gemeenteraad vergadert dan toch om 20u
> Lijst Dedecker: Gemeenteraadszitting is dure theatershow
> Win: tickets voor Everybody Dance Now
> Stroomonderbreking velt stadsdiensten
> Aarschottenaars bouwen weeshuis in Senegal
> Meerderheid wordt minderheid
> Soulfunkrock in De Knoet
> Gemeenteraad donderdag 23 oktober: agenda

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Aarschot blogt


  • Inge Bosschaerts blogt over Aarschot.

    Inge (°1984) is geboren en getogen Diestenaar. Sinds kort verlaat zij de heimat af en toe om ook in Aarschot de sfeer op te snuiven. Daarvan brengt zij op deze blog verslag uit, al doet zij voor leuke weetjes en nieuwtjes ook graag een beroep op u.

Zoeken

Nieuws uit aarschot

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!