Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wout en Lien populairste voornamen pasgeborenen Begijnendijk

Jaarlijks publiceert het Nationaal instituut voor de Statistiek de populairste voornamen bij de pasgeborenen.

In 2007 werd in Begijnendijk Wout het vaakst gekozen als jongensnaam.  Lien was populair bij de meisjes.

De Top-3  werd vervolledigd door Sander en Daan bij de jongens. Tille was ook populair onder de meisjesnamen.

Poll over M/V met macht in Begijnendijk loopt nu zondagavond af

Hallo,

Al wie nog wil meedoen met de poll over de invloedrijkste inwoner van de gemeente Begijnendijk kan nog zijn stem uitbrengen tot zondagavond 28 september. De poll is gemakkelijk te vinden door op de volgende link te klikken: www.nieuwsblad.be/begijnendijk. Rechts bovenaan de webpagina vindt U de genomineerde kandidaten terug. Stemmen kan door op de stemknop te drukken. Op de pagina die vervolgens verschijnt kan je kiezen op één van de vijf genomineerden.

Op dit ogenblik, vrijdagavond iets nà 22u, staat Zuster Miet ruim op kop met meer dan 54% van de stemmen. Ze wordt gevolgd door dienstdoend burgemeester Willy Michiels  die dertig procent van de kiezers achter zich heeft weten te scharen.

Laat je stem nog horen en doe vanavond nog mee,

Groeten,

Quiztalenten gevraagd in Betekom

Al wie zijn grijze cellen nog eens wil pijnigen, wordt uitgenodigd op de 1e algemene quiz ten voordele van volleybalclub BEVOC.

De activiteit heeft plaats op 26 september om 19u30 in zaal meubelen Verhaegen, Grote Baan 115 te Betekom.

Deelname kost 16 euro per ploeg van maximum vijf spelers.

Inschrijven met opgave van ploegnaam kan via hubert.pardaens@scarlet.be, nadine.dewit@skynet.be of georges.boghe@leuven.be.

Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren'

Basje_15m_en_mik_39m_041_12De Open Monumentendag van vorige week zondag stond niet alleen in het teken van waardevolle bezienswaardigheden uit de 20e eeuw. Links en rechts werden er sociale projecten voorgesteld aan een breder publiek.

Op het kasteel 'Ter Rivieren' op de grens tussen Gelrode en Begijnendijk was er een stand van de vzw Apopo. De vereniging is een initiatief van Belgische en Tanzaniaanse onderzoekers. Ze ontwikkelden een methode om reuzenratten te trainen en in te zetten voor het opsporen van landmijnen in het Afrikaanse Mozambique.

De training van de diertjes en de ontmijningsoperaties kosten handenvol geld. Om de nodige centen bijeen te krijgen heeft de betreurde ceramiste Anita Huybens uit Lubbeek een tijdje geleden het kunstproject bloemen voor vrede opgestart.

De rode klaproos werd gekozen als symbool van de strijd voor vrede en tegen landmijnen. 'Nu Anita niet meer onder ons is, willen we de missie verderzetten', zegt vrijwilligster Roos 'van de klaproos' Van Mullem(foto)overtuigd.

De klaprozen uit keramiek kunnen aan 50 euro per stuk aangekocht worden bij de vereniging. De volledige opbrengst gaat naar het ontmijningsproject. Voor meer informatie over dit initiatief kan je terecht op www.apopo.org en www.klaprozen.be.

Begijnendijkse beemden ontvangen groep internationale vrijwilligers

Bljc3714

Voor de zevende keer organiseerde Natuurpunt Begijnendijk in samenwerking met de internationale organisatie vrijwilligers in actie een werkkamp in de Demervallei. Negen jongeren uit alle hoeken van de wereld werkten twee weken als broeders en zusters samen in de Begijnendijkse beemden.

De deelnemers aan het kamp kozen via de website van vrijwillgers in actie voor het basiskamp in Betekom. Wie zich wilde wassen moest het stellen met een tuinslang. De deelnemers sliepen in een grote tent.'Voor sommige van onze gasten was het wel een schok. Ze ruilden de luxe van hun flat in de stad in voor een tent',zegt organisator Koen Baert (31) van Natuurpunt.

De jongeren maaiden hooilanden, kapten uitheemse boomsoorten en spanden weilanden af. Het werk in de natuur werd afgewisseld met uitstapjes naar Brussel en Leuven.

Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek naar alcohol-en drugsconsumptie in Begijnendijk

Drugs_3 Een aantal weken geleden hebben een groot aantal bewoners van de gemeente een enquêteformulier in de bus gekregen van dokter Bellon uit Begijnendijk. In de brief vraagt de arts om een aantal vragen te beantwoorden rond het persoonlijk gebruik van alcohol, tabak en cannabis.

Dokter Bellon heeft al een groot aantal antwoorden ontvangen. Via deze weg zou hij diegenen die de vragenlijst nog niet hebben ingevuld willen vragen dit toch nog te doen. Je kan de ingevulde papieren binnenbrengen bij jullie huisarts in Betekom of Begijnendijk of per post (je hoeft niet te frankeren) op sturen.

Wat vinden jullie van dit initiatief? Vinden jullie het goed of niet goed of zit je standpunt ergens tussenin? Laat het ons weten.

Groeten,

Is de verwarmingstoelage van de regering een druppel op een hete plaat?

13_07_10_thumb_3  De stijging van de olieprijzen weegt zwaar op het budget van vele huisgezinnen. Ondanks de invoering door de Federale regering van een verwarmingstoelage voor sociaal zwakkere groepen blijft  voor het gros van de inwoners het een zware noot om kraken om de tank gevuld te krijgen.

Gemiddeld verbruikt een gezin 2000 liter stookolie per jaar. Aan een tarief van om en bij de 80 eurocent per liter zitten we al snel aan een factuur van 1600 euro. De sociaal zwakkeren die beroep doen op het stookoliefonds betalen minimum 1300 euro. Voor velen is het bedrag, zelfs met korting, een zware dobber.  Met de winter in het vooruitzicht hadden we graag jullie mening gekend over het stookoliefonds en de bedragen die uitgekeerd worden.

Is de tussenkomst van de regering (maximaal 300 euro per onbemiddeld gezin) voldoende? Moet deze bijdrage uitgebreid worden naar een grotere groep bewoners?

Laat jullie stem horen.

Spring snel op de blogtrein! We zijn al vertrokken...

Hallo,Vertrekkende_trein_2

Ik ben Alain Trappeniers.Ik ben journalist voor de krant en jullie gastheer op deze blog. Graag had ik samen met jullie een mooi verhaal geschreven over het dagelijkse reilen en zeilen in Begijnendijk.

Heb je verhalen, grote en kleine, over het dagelijkse leven in de gemeente, jouw straat, jouw buurt, jouw vereniging? Deel het met de andere inwoners van Begijnendijk en met mij. Ik nodig jullie van harte uit om al jullie activiteiten, gebeurtenissen, ideeën, teksten, foto's, videomateriaal en audiofragmenten  door te sturen naar begijnendijk@nieuwsblad.be.

Ik zorg er dan voor dat alles netjes op de blog komt zodat we samen kunnen genieten, discussiëren, leren, vertellen.

Spring snel op de blogtrein! We zijn al vetrokken. Kom snel terug kijken want ik heb binnenkort nieuws over Begijnendijk!

Groetjes,

Alain Trappeniers

Oudere berichten:
> Na meer dan 80 jaar moet de Betekomse bib de deuren sluiten
> Inwoners Begijnendijk en Betekom scoren zeer goed op de Vlaamse barometer voor restafval
> Belastingplichtige inwoners uit Begijnendijk en Betekom betalen gemiddeld bijna 7000 euro belastingen per jaar
> Geen stijging van het aantal faillissementen in Begijnendijk en Betekom
> Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn
> Autocoureur Dirk Noynaert uit Begijnendijk staat voor week van de waarheid
> Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken
> Expobus 70 jaar Wit-Gele Kruis op 2 november te gast in Betekom
> Sociaal-culturele vereniging Pasar uit Betekom-Begijnendijk neemt je op 8 november mee,de nacht in
> Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?
> 40 procent minder echtscheidingen,35 procent meer huwelijken in Begijnendijk/Betekom
> Gekke bekken trekken met clown Pleks en Timo in parochiezaal van Begijnendijk
> Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk
> Zwakke weggebruiker vaak betrokken bij verkeersongevallen in Begijnendijk
> Reageer!Kan Uw kind veilig naar school in Begijnendijk/Betekom?
> Zaalvoetbalclub Bad Boys uit Betekom heeft zijn start niet gemist
> Wout en Lien populairste voornamen pasgeborenen Begijnendijk
> Poll over M/V met macht in Begijnendijk loopt nu zondagavond af
> Quiztalenten gevraagd in Betekom
> Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren'

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!