Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren'

Basje_15m_en_mik_39m_041_12De Open Monumentendag van vorige week zondag stond niet alleen in het teken van waardevolle bezienswaardigheden uit de 20e eeuw. Links en rechts werden er sociale projecten voorgesteld aan een breder publiek.

Op het kasteel 'Ter Rivieren' op de grens tussen Gelrode en Begijnendijk was er een stand van de vzw Apopo. De vereniging is een initiatief van Belgische en Tanzaniaanse onderzoekers. Ze ontwikkelden een methode om reuzenratten te trainen en in te zetten voor het opsporen van landmijnen in het Afrikaanse Mozambique.

De training van de diertjes en de ontmijningsoperaties kosten handenvol geld. Om de nodige centen bijeen te krijgen heeft de betreurde ceramiste Anita Huybens uit Lubbeek een tijdje geleden het kunstproject bloemen voor vrede opgestart.

De rode klaproos werd gekozen als symbool van de strijd voor vrede en tegen landmijnen. 'Nu Anita niet meer onder ons is, willen we de missie verderzetten', zegt vrijwilligster Roos 'van de klaproos' Van Mullem(foto)overtuigd.

De klaprozen uit keramiek kunnen aan 50 euro per stuk aangekocht worden bij de vereniging. De volledige opbrengst gaat naar het ontmijningsproject. Voor meer informatie over dit initiatief kan je terecht op www.apopo.org en www.klaprozen.be.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534b41bf4970b Listed below are links to weblogs that reference Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren' :

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!