Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Expobus 70 jaar Wit-Gele Kruis op 2 november te gast in Betekom

HerentwitgelekruisvlaamsbrabantlogoDe verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant heten U op 2 november van harte welkom op de mobiele tentoonstelling '70 jaar thuisverpleging'. De bus zal tussen 14 en 18u halt houden aan feestzaal Verhaegen, Grote Baan 115 te Betekom.

De tentoonstelling geeft een mooi overzicht van 7 decennia verpleegkunde aan huis. Zowel het verleden als het heden komt aan bod.

De organisatoren bieden de bezoekers ook tal van lekkernijen aan.

Sociaal-culturele vereniging Pasar uit Betekom-Begijnendijk neemt je op 8 november mee,de nacht in

SchemerwandelingDe dagen beginnen te korten. Diverse socio-culturele verenigingen vinden het dan ook de hoogste tijd om er op uit te trekken voor een avondwandeling. Zo ook Pasar uit Betekom-Begijnendijk.

Op zaterdag 8 november om 18u30 worden geïnteresseerde wandelaars voor een tocht van 6 kilometer verwacht aan de lagere school van Begijnendijk aan de De Bruynlaan 19.

Creatieve deelnemers mogen hun uitgeholde bieten, petroleumlampen of pompoenen meebrengen.  Een verkleedpartij zal zeker niet misstaan om de avond op te vrolijken.   

Je kan je ook laten schminken door de grimeurs die je al vanaf 17u30 onder handen zullen nemen. Er is een verrassing voorzien voor verklede of geschminkte kinderen.

Jongeren onder de 12 jaar mogen gratis mee. De volwassen leden betalen een halve euro, niet-leden 1 euro.

Voor meer informatie kan je terecht bij Willy Vanuffelen op 016/56.27.68.

Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?

StookolieOndanks de verzwakkende economie blijft de prijs van stookolie hoog. Voor een afname van 2000 liter en meer betaalt de consument nog steeds meer dan 65 eurocent per liter. Om de tanks voor de winter gevuld te krijgen zijn buurten en verenigingen zich gaan organiseren voor een collectieve en dus goedkopere aankoop van stookolie.

Recent hebben de OCMW's van enkele Vlaamse gemeenten het initiatief genomen om ook een dergelijke 'olieslag' te organiseren.

De brandstoffenleveranciers konden hiermee niet lachen en stapten naar de rechter. Die sprak een verbod uit omdat de collectieve aankoop niet binnen het takenpakket van de OCMW's valt. 'De OCMW's hebben niet de taak om als oliemakelaars op te treden',zei de rechter.

De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten(VVSG)vraagt de OCMW's om zich niet te laten afschrikken door de uitspraak van de rechter.'Het behoort wel tot de taken van het OCMW om mensen in moeilijkheden te helpen, zoals bij de aankoop van stookolie',luidt het daar.

De brandstoffenhandelaars zeggen dat de kleinschalige collectieve aankoop mogelijk moet zijn zolang de goedkopere voorwaarden niet voor de ganse bevolking gelden.

Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop georganiseerd of vinden jullie dat de gemeente Begijnendijk het initiatief moet nemen en een aankoop moet organiseren? Moet die actie voor de ganse bevolking gelden of enkel voor de sociaal zwakkeren?

40 procent minder echtscheidingen,35 procent meer huwelijken in Begijnendijk/Betekom

EchtscheidingenDe Begijnendijkse en Betekomse koppels kunnen het blijkbaar goed met elkaar vinden. Uit gegevens van de overheid is gebleken dat het aantal echtscheidingen in de periode 2005-2006 met meer dan 40 procent daalde.

In 2005 hielden 24 echtparen het voor bekeken. In 2006 daalde dat aantal tot 14.

Of de daling zich heeft doorgezet in 2007 is nog onduidelijk. Hierover zijn nog geen gegevens beschikbaar.

Opmerkelijk is dat het aantal huwelijken in Begijnendijk terug in de lift zit. Terwijl er in 2005(25) een daling met bijna 25 procent was in vergelijking met 2004(33), steeg het aantal huwelijken in 2006 met meer dan 35 procent tot 39 beloftes. Of er ook hier sprake is van een trendbreuk is nog niet duidelijk.

Gekke bekken trekken met clown Pleks en Timo in parochiezaal van Begijnendijk

PleksentimoOp dinsdag 11 november worden groot en klein  uitgenodigd in de Begijnendijkse parochiezaal voor een te gekke familienamiddag met clown Pleks en Timo.

Vanaf 12 uur kunnen de kinderen zich reeds uitleven op de springkastelen in de zaal. Naast de show van de clown Pleks en Timo is er een gastoptreden van goochelaar Kevin, een jong talent met een boeiende en leuke act voor groot en klein. Een ballonnenclown huppelt door de zaal en heeft ongetwijfeld een leuke verrassing voor jouw in petto. Wie zich wil laten schminken kan terecht bij de grimeurs.

Kinderen kunnen smullen van de lekkere pannenkoeken die net als de shows gratis worden aangeboden door de organisatoren.

De volwassenen betalen 5 € in voorverkoop en 7€ aan de kassa. Kaarten kunnen besteld worden via info@pleks.be of 0475/636 038.

Meer info vind je op hun website: www.pleks.be

Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk

Foto_fiets_naar_je_werk_dsc01341Uit een studie van het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) blijkt dat de inwoners van Begijnendijk/Betekom minder vaak dan gedacht de fiets nemen om naar het werk te gaan.

Er zouden hiervoor verschillende mogelijke verklaringen zijn. De bevolking is gemiddeld meer dan 40 jaar oud. De kwaliteit van de fietspaden laat op sommige plaatsen te wensen over en er zou in de directe omgeving van de woonplaats niet voldoende werk zijn.

Volgens de onderzoekers zouden de gemeenten een actiever fietsenbeleid moeten voeren. Op die manier zouden er meer werkenden aangemoedigd worden om de fiets te nemen wat een positief effect heeft op de gezondheid.

De inwoners van Begijnendijk/Betekom die met de fiets naar het werk rijden en die willen meedoen aan het VITO-onderzoek kunnen zich hiervoor registreren op de website van het project shapes. Hiervoor surf je naar www.shapes-ssd.be.

Diegenen die niet met de fiets naar het werk rijden kunnen hier een reactie achterlaten met de reden waarom ze met een gemotoriseerd vervoersmiddel(auto,bus)of te voet naar hun werk gaan.

Bedankt voor jullie medewerking.

Zwakke weggebruiker vaak betrokken bij verkeersongevallen in Begijnendijk

FietserUit statistieken van de federale overheid van 2007 blijkt dat er dat jaar in Begijnendijk 29 verkeersongevallen gebeurd zijn waarbij 33 personen betrokken waren. Er vielen geen doden maar wel 3 zwaargekwetsten en 30 lichtgewonden.

Opvallend is dat in meer dan 50 procent(17) van de ongevallen een zwakke weggebruiker betrokken was. Personenwagens(12) zijn ook sterk vertegenwoordigd in de ongevallencijfers.

Reageer: Voelt U zich veilig in Begijnendijk wanneer U de straat opgaat? Laat je gedachten de vrije loop gaan!

Reageer!Kan Uw kind veilig naar school in Begijnendijk/Betekom?
Veilignaarschool_header_geefuwmenin

Het Nieuwsblad onderzoekt de veiligheid van schoolomgevingen in Vlaanderen. Momenteel kunnen schooldirecties hun stem laten horen over de veiligheid rond hun school door deel te nemen aan de online enquête (exclusief voor de directies).

In de week van 14 oktober brengen de krant en de onlineredactie een uitgebreid dossier over de veiligheid van schoolomgevingen. Uw reporter ging wekenlang op stap in de ochtend- en avondspits en vatte post aan de scholen. Aan de hand van een uitgebreide checklist gaf hij elke school een score.

Vanaf 14 oktober kan u op www.nieuwsblad.be/veilignaarschool de resultaatfiche raadplegen van de scholen uit uw gemeente. Maar u kan nu al uw mening kwijt! Maak duidelijk dat u begaan bent met de veiligheid van de schoolgaande jeugd en laat uw reactie over een bepaalde schoolomgeving achter op deze pagina.

Bedankt

Zaalvoetbalclub Bad Boys uit Betekom heeft zijn start niet gemist

Groepsfoto_2Zaalvoetbalclub Bad Boys uit Betekom staat na vier wedstrijden bovenaan de rangschikking van de Vlaamse zaalvoetbalcompetitie regio Oost. De club verloor nog geen enkel punt. 

De ploeg doet het uitstekend, zowel op organisatorisch als sportief vlak.'We hebben de sterke kern van vorig seizoen kunnen behouden.Bovendien maken we nog elke week vooruitgang op organisatorisch vlak', zegt voorzitter David Janssens.

Vrijdag werd nog met 4-3 gewonnen van Cormed ZG Leuven. De stoute jongens spelen nu woensdag 8 oktober de eerste topper van het seizoen tegen co-leider WTM Wilsele.

Ook Mercurius Betekom, actief in dezelfde reeks als de Bad Boys, doen het verre van slecht. Het team staat op een voorlopige derde plaats. Supporters van beide teams kijken al reikhalzend uit naar de derby die gespeeld zal worden op vrijdag 28 november om 22u.

Voor meer informatie over ZVC Bad Boys surf je naar www.zvcbadboys.be.

Oudere berichten:
> Na meer dan 80 jaar moet de Betekomse bib de deuren sluiten
> Inwoners Begijnendijk en Betekom scoren zeer goed op de Vlaamse barometer voor restafval
> Belastingplichtige inwoners uit Begijnendijk en Betekom betalen gemiddeld bijna 7000 euro belastingen per jaar
> Geen stijging van het aantal faillissementen in Begijnendijk en Betekom
> Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn
> Autocoureur Dirk Noynaert uit Begijnendijk staat voor week van de waarheid
> Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken
> Expobus 70 jaar Wit-Gele Kruis op 2 november te gast in Betekom
> Sociaal-culturele vereniging Pasar uit Betekom-Begijnendijk neemt je op 8 november mee,de nacht in
> Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?
> 40 procent minder echtscheidingen,35 procent meer huwelijken in Begijnendijk/Betekom
> Gekke bekken trekken met clown Pleks en Timo in parochiezaal van Begijnendijk
> Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk
> Zwakke weggebruiker vaak betrokken bij verkeersongevallen in Begijnendijk
> Reageer!Kan Uw kind veilig naar school in Begijnendijk/Betekom?
> Zaalvoetbalclub Bad Boys uit Betekom heeft zijn start niet gemist
> Wout en Lien populairste voornamen pasgeborenen Begijnendijk
> Poll over M/V met macht in Begijnendijk loopt nu zondagavond af
> Quiztalenten gevraagd in Betekom
> Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren'

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!