Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk

Foto_fiets_naar_je_werk_dsc01341Uit een studie van het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) blijkt dat de inwoners van Begijnendijk/Betekom minder vaak dan gedacht de fiets nemen om naar het werk te gaan.

Er zouden hiervoor verschillende mogelijke verklaringen zijn. De bevolking is gemiddeld meer dan 40 jaar oud. De kwaliteit van de fietspaden laat op sommige plaatsen te wensen over en er zou in de directe omgeving van de woonplaats niet voldoende werk zijn.

Volgens de onderzoekers zouden de gemeenten een actiever fietsenbeleid moeten voeren. Op die manier zouden er meer werkenden aangemoedigd worden om de fiets te nemen wat een positief effect heeft op de gezondheid.

De inwoners van Begijnendijk/Betekom die met de fiets naar het werk rijden en die willen meedoen aan het VITO-onderzoek kunnen zich hiervoor registreren op de website van het project shapes. Hiervoor surf je naar www.shapes-ssd.be.

Diegenen die niet met de fiets naar het werk rijden kunnen hier een reactie achterlaten met de reden waarom ze met een gemotoriseerd vervoersmiddel(auto,bus)of te voet naar hun werk gaan.

Bedankt voor jullie medewerking.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105357da246970b Listed below are links to weblogs that reference Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!