Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?

StookolieOndanks de verzwakkende economie blijft de prijs van stookolie hoog. Voor een afname van 2000 liter en meer betaalt de consument nog steeds meer dan 65 eurocent per liter. Om de tanks voor de winter gevuld te krijgen zijn buurten en verenigingen zich gaan organiseren voor een collectieve en dus goedkopere aankoop van stookolie.

Recent hebben de OCMW's van enkele Vlaamse gemeenten het initiatief genomen om ook een dergelijke 'olieslag' te organiseren.

De brandstoffenleveranciers konden hiermee niet lachen en stapten naar de rechter. Die sprak een verbod uit omdat de collectieve aankoop niet binnen het takenpakket van de OCMW's valt. 'De OCMW's hebben niet de taak om als oliemakelaars op te treden',zei de rechter.

De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten(VVSG)vraagt de OCMW's om zich niet te laten afschrikken door de uitspraak van de rechter.'Het behoort wel tot de taken van het OCMW om mensen in moeilijkheden te helpen, zoals bij de aankoop van stookolie',luidt het daar.

De brandstoffenhandelaars zeggen dat de kleinschalige collectieve aankoop mogelijk moet zijn zolang de goedkopere voorwaarden niet voor de ganse bevolking gelden.

Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop georganiseerd of vinden jullie dat de gemeente Begijnendijk het initiatief moet nemen en een aankoop moet organiseren? Moet die actie voor de ganse bevolking gelden of enkel voor de sociaal zwakkeren?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535af8f12970c Listed below are links to weblogs that reference Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!