Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn

Nieuwsblad_002In de Vijverstraat in Begijnendijk stijgt er regelmatig een moutgeur op uit de garage van Jozef 'Jokke' Verzwijfelt. De man geeft samen met een aantal vrienden van bier-en wijngilde 't alternatief regelmatig cursussen bier-en wijnbrouwen aan geïnteresseerden uit alle Vlaamse windstreken.'We hebben leden van Gent en Ternat',zegt secretaris Bart Willems.

Volgens de man is het succes van de gilde te wijten aan de gemoedelijke sfeer en het democratische inschrijvingsgeld dat geïnteresseerden betalen voor een brouwinitiatie en een heleboel activiteiten.'Iemand die bij ons een cursus wil volgen, betaalt 18 euro lidgeld.Dit is een pak minder dan wat andere organisatoren vragen',zegt voorzitter Hans Verreyken. Ondertussen telt de gilde meer dan 100 leden.

De initiaties zijn praktisch georganiseerd. Met een stevig ambachtelijk gebrouwen pils in de hand wordt er vakkundig uitleg gegeven over het brouwproces. Het valt op dat er onder het gezelschap geen vrouwen zijn.'Daar moeten we nog iets aan doen',lacht brouwmeester 'Jokke'.

Het bierbrouwen kan alleen maar in de wintermaanden.'We brouwen vanaf oktober tot februari. De andere maanden is het te warm en het risico op infecties te groot'.

Geïnteresseerden die de cursus willen volgen hoeven geen investeringen te doen.'We hebben zelf een installatie ineengeknutseld en de lege flessen halen we bij restaurants en hotels',zegt voorzitter Hans Verreycken.

Bier-en wijnliefhebbers die zelf hun wijn of pils willen brouwen kunnen zich kandidaat stellen bij de bestuursleden. Voor meer informatie kan je terecht op www.talternatief.net of bij secretaris Bart Willems op 016/52.00.90.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535f33d77970b Listed below are links to weblogs that reference Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!