Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geen stijging van het aantal faillissementen in Begijnendijk en Betekom

Failliet2_2In de eerste tien maanden van 2008 zijn er in Begijnendijk en Betekom 2 bedrijven op de fles gegaan. Dit is een status quo in vergelijking met de eerste tien maanden van 2007. Toen gingen er ook 2 bedrijven failliet.

De laatste zeven jaar bleef het aantal falingen min of meer stabiel. Gemiddeld gingen er jaarlijks 3 zaken over de kop. Uitzondering was het recordjaar 2005 toen 6 ondernemingen het voor bekeken hielden.

De cijfers werden van de week vrijgegeven door de federale overheid.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105360734e1970c Listed below are links to weblogs that reference Geen stijging van het aantal faillissementen in Begijnendijk en Betekom:

Reacties

In 2005 is één van de drie gespecialiseerde Belgische bedrijven overkop gegaan nadat de MGB burgemeester van Begijnendijk -Roger Verduyckt- onder impuls van aanstoker Dirk Claes, burgemeester van Rotselaar, een voor het Begijnendijks bedrijf vernietigende brief naar 309 burgemeesters in Vlaanderen stuurde. Het initiatief ging uit van Dirk Claes die daarvoor de rekening nog zal krijgen -Zie Het Nieuwsblad van 11 okotber 2008-.
Door die brief kreeg VEBO Electroadvies bvba dat -ondermeer- gespecialiseerd was in de verwijdering van illegaal geplaatste radioactieve opvangers, geen bestellingen meer, een faling was niet te vermijden. De faling had ook te maken met het feit dat de firma een gebouw huurde dat, zoals achteraf bleek, door de Begijnendijkse eigenaar illegaal was verbouwd, verbouwingen waarvoor Begijnendijk de ogen had gesloten.
Het feit dat de Milieu Advies Raad aan de gemeente signaleerde dat het lokaal, waarvoor een opslagvergunning werd gevraagd, zich in een illegaal verbouwd pand bevond, veroorzaakte aan dat bedrijf 20.000 € schade, de MAR had daar in feite geen zaken mee omdat het om een bouwmisdrijf van de eigenaar ging en het bedrijf de huurder was.
De gemeente Begijnendijk heeft de faling van dat bedrijf in de hand gewerkt, nu blijven er in gans België maar twee gespecialiseerde bedrijven meer over.
Wie vriendje is met het Begijnendijks gemeentebestuur mag zich heel veel veroorloven, wie niet voor hun kiest is de facto de vijand, daarvan zijn er voorbeelden genoeg, kijk maar naar de zonevreemde bedrijven die men nu wil regulariseren, dat zegt meer dan genoeg.
Erik Verbeeck - Begijnendijk.
Gewezen zaakvoerder VEBO Electroadvies bvba

 verbeeck erik op 10 december 2008 om 23:49

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!