Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken

TvantenneMorgen is het zover. De analoge tv-antenne verdwijnt dan definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken. Inwoners die naar één en canvas willen blijven kijken moeten een digitale decoder kopen of overschakelen naar een kabelabonnement. De signalen worden immers vanaf volgende week digitaal doorgezonden wat de kwaliteit van de beelden ten goede zal komen.

Sinds de eerste televisie-uitzendingen in 1953 ontsierden honderdduizenden analoge antennes de Vlaamse daken. De kwaliteit van de opgevangen signalen was niet altijd even goed maar weinigen maalden daar om. Er moest immers geen televisie-abonnement betaald worden.

De beslissing om analoge tv-uitzendingen te stoppen kadert in een mondiaal plan om het beperkte spectrum efficiënter te gebruiken. Digitale uitzendigen gebruiken minder bandbreedte en bieden alternatieve omroepen de kans om hun programma's aan te bieden aan een groot publiek.

Reageer:woon jij in Begijnendijk of Betekom en kijk je nog via een analoge tv-antenne naar één of canvas? Ga je nu een kabelabonnement of een digitale decoder aanschaffen om je favoriete programma niet te moeten missen? Of beslis je om je tv definitief van de hand te doen?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010535d12a19970c Listed below are links to weblogs that reference Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!