Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Aanstaande ouders uit Begijnendijk en Betekom bevallen goedkoopst in Bonheiden

ZiekenhuisbedHoogzwangere vrouwen uit Begijnendijk en Betekom die een financiële keuze moeten maken tussen de verschillende ziekenhuizen uit de streek kunnen nu terecht op de website van de Christelijke Mutualiteiten. De ziekenkas heeft een simulatie gemaakt van de kostprijs die Vlaamse ziekenhuizen aanrekenen aan patiënten die in het hospitaal moeten overnachten, bijvoorbeeld om te bevallen. De CM is aan deze cijfers geraakt nadat het de facturen van haar leden,die gehospitaliseerd waren in 2007,is gaan vergelijken.

Voor de toekomstige ouders uit Begijnendijk en Betekom heeft de redactie van Het Nieuwsblad een vergelijking gemaakt tussen een-,twee-of meerpersoonskamers in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden,het Algemeen ziekenhuis in Diest,het Heilig-Harthospitaal in Leuven en het Universitair ziekenhuis Pellenberg in Lubbeek.

Eenpersoonskamer

Uit de vergelijking is gebleken dat het Imeldaziekenhuis in Bonheiden het goedkoopst is voor de patiënt. Een overnachting kost de gehospitaliseerde 137 euro remgeld. Op de tweede plaats komt het Heilig-Hartziekenhuis in Leuven. Daar betaal je 140 euro per etmaal. Het Algemeen ziekenhuis in Diest en Universitair ziekenhuis Pellenberg zijn de duursten met respectievelijk 152 en 154 euro per nacht.

Tweepersoonskamers

De tarieven  zijn enkel goedkoper in Bonheiden(129 euro per nacht)en Leuven(134 euro per nacht). De andere hospitalen hanteren voor een tweepersoonskamer hetzelfde tarief als voor een eenpersoonskamer.

Meerpersoonskamers

Ook in de categorie meerpersoonskamers scoren het Imeldaziekenhuis(75 euro per nacht) en Heilig-Hartziekenhuis(96 euro per nacht) het beste. Ook hier sluiten Pellenberg(119 euro per nacht) in Lubbeek en het Algemeen ziekenhuis in Diest(123 euro per nacht)de rij.

Deze vergelijking houdt geen rekening met de verschillende hospitalisatie-verzekeringsformules die op de markt aangeboden worden.

Voor meer informatie surf je naar www.cm.be/hospitalisatie.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053653cb73970b Listed below are links to weblogs that reference Aanstaande ouders uit Begijnendijk en Betekom bevallen goedkoopst in Bonheiden:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!