Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Extra plaatsen en centen voor opvangcentrum Rizsas uit Betekom

Rizsas

Omdat het aanbod voor bepaalde vormen van crisisopvang in Vlaams-Brabant krap is,heeft de provinciale deputatie beslist om een bedrag van 100.000 euro toe te kennen aan vijf projecten die aan de grote vraag naar opvangplaatsen proberen tegemoet te komen.

Opvangcentrum Rizsas(foto)uit Betekom is een van de centra die door de provincie werd uitgekozen. Naast Riszas krijgen de vluchthuizen CAW Leuven en Hageland, Huize Levensruimte in Averbode en Oikoten uit Tildonk de nodige logistieke en financiële middelen toegezegd.


Rizsas probeert Jongeren te stimuleren om vanuit hun eigen interesses en capaciteiten deel te nemen aan allerlei activiteiten zonder dat er al te veel druk op hun schouders gelegd wordt. Jongeren die moeilijk gedrag vertonen of opvoedingsproblemen kennen, hebben soms nood aan een aangepaste omgeving en begeleiding.


Monique Swinnen, provinciaal gedeputeerde voor welzijn, zal vandaag in het CAW Hageland in de Michel Theysstraat 7 in Diest symbolisch de cheques voor deze voorzieningen overhandigen aan de betrokken organisaties.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053683df01970c Listed below are links to weblogs that reference Extra plaatsen en centen voor opvangcentrum Rizsas uit Betekom:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!