Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Inwoners van Begijnendijk en Betekom,er zit leven in jullie GSM

De redactie van Het Nieuwsblad roept de inwoners van Begijnendijk en Betekom op om hun oude mobiele telefoons in te leveren bij een krantenwinkel in de buurt. Per ingeleverd toestel gaat er minimaal 4 euro naar projecten in het kader van de strijd tegen kinderkanker.

Het Nieuwsblad is een van de partners die dit project actief ondersteunen.

F8307451984f463cb38885cf7e9e7cc4_2Vorig jaar werden er in totaal 70.000 GSM's ingezameld. Met het geld werden er onder andere zomerkampen voor kankerpatiëntjes financieel en logistiek ondersteund. De interactieve website Simon en Odil, die via allerlei spelletjes en chatsessies zieke kindjes met elkaar in contact brengt, kreeg ook een steuntje in de rug. 

In 2009 zullen de ingezamelde centen gebruikt worden voor de volgende projecten:

1.muziektherapie voor patiëntjes in het universitair ziekenhuis in Leuven.

2.bouw van een snoezelruimte voor families van kankerpatiëntjes in universitair ziekenhuis in Jette.

3.project huis aan zee.

Voel je je aangesproken door deze actie en heb je thuis in je schuif nog een oude GSM liggen die je niet meer gebruikt? Breng hem naar een krantenwinkel bij jouw in de buurt. Scholen,gemeentebesturen,bedrijven en verenigingen die een collectieve inzameling willen organiseren kunnen contact opnemen met kinderkanker@nieuwsblad.be of 0479/763.600.

De actie loopt nog tot 15 februari 2009.

Daan(foto) en al zijn lotgenoten willen je alvast bedanken voor de steun.

Voor meer informatie over de actie surf je naar http://www.nieuwsblad.be/extra/gsmactie/index.html.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053683c98a970c Listed below are links to weblogs that reference Inwoners van Begijnendijk en Betekom,er zit leven in jullie GSM:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!