Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Na meer dan 80 jaar moet de Betekomse bib de deuren sluiten

Bib_2Literatuurvrienden uit Betekom zullen van de week wel geschrokken zijn toen ze hoorden dat hun geliefkoosde bib op 1 februari 2009 de deuren sluit. Het gemeentebestuur wil alle activiteiten onderbrengen in de gebouwen van de bibliotheek van Begijnendijk.

De afdeling in Betekom heeft meer dan 80 jaar dienst gedaan en veel leuke leesmomenten bezorgd aan een groot aantal inwoners. Door een te klein aantal bezoekers de laatste jaren is het volgens het gemeentebestuur niet meer verantwoord om de afdeling open te houden.

De schoolgaande jeugd zal er nog wel twee dagen per week terecht kunnen om schoolboeken te ontlenen en reservaties te plaatsen voor boeken uit de catalogus van de bib van Begijnendijk.

Gemeenteraadslid Remi Van Der Borght(Samen) vindt het jammer dat de bib verdwijnt.'83 jaar cultureel erfgoed uit Betekom gaat verloren. Er was een ongunstig advies van de meerderheid van het beheersorgaan om de bib te sluiten en toch neemt het bestuur de beslissing om de boeken dicht te doen',zegt de man.

De gemeente Begijnendijk werkt aan een masterplan om het centrum van de gemeente in een nieuw kleedje te steken. Een nieuwe hoofdbib maakt hiervan deel uit.

Reageer:wat vind je van de sluiting van de bib van Betekom?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053639d2b9970c Listed below are links to weblogs that reference Na meer dan 80 jaar moet de Betekomse bib de deuren sluiten:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!