Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

11 procent meer werklozen in Begijnendijk en Betekom

Stempelen

Uit recente cijfers van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling blijkt dat er in december 2008 11 procent meer werklozen zijn in Begijnendijk en Betekom. 204 inwoners hadden in de laatste maand van 2008 geen job. Dit zijn er 23 meer dan in november 2008. Toen zaten 181 inwoners zonder werk.

In vergelijking met dezelfde periode in 2007 blijkt het aantal werklozen met 4 eenheden te zijn gedaald.

In vergelijking met de omliggende gemeenten Rotselaar en Tremelo doen Begijnendijk en Betekom het minder goed. In Rotselaar steeg de werkloosheid met 7 procent, in Tremelo met 4,5 procent.

Vooral de mannen,schoolverlaters en sociaal zwakkere groepen lijden onder de gevolgen van de economische crisis op de werkgelegenheid.

De redactie gaat U in de toekomst op maandelijkse basis informeren over de werkloosheidscijfers in Begijnendijk en Betekom. 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536aebc83970b Listed below are links to weblogs that reference 11 procent meer werklozen in Begijnendijk en Betekom:

Reacties

Hoe geloofwaardig is deze informatie als er geschreven staat: " de sociaal zwakkere groepen lijden onder de gevolgen van de economische crisis" Wat met de mensen die in de financiële wereld werken en die reeds hun job kwijt zijn of nog zullen verliezen. Wat met de mensen die hun aandelen in rook zien verdwijnen...Over de mening van o.a. de zwakke weggebruiker wordt hier nog het liefst in alle talen gezwegen. Hij die juiste info weergeeft wordt monddood gemaakt.De manier waarop dit gebeurt is een ander verhaal. Groeten

 verlinden marc(geen alias) op 7 januari 2009 om 22:57

Beste dorpsgenoten,In dit artikel staat geschreven:" De redactie gaat u in de toekomst op maandelijkse basis informeren over de werklooscijfers in Begijnendijk en Betekom ". Als men toch zo graag de mensen informeert heb ik voor allen die in Begijnendijk en betekom wonen de volgende informatie: OP 19 januari 2007 verscheen er een zeer uitgebreid artiel over de nieuwe burgemeester die een andere koers wil gaan varen.Ik stel aan de burgers van Begijnendijk en Betekom vrijblijvend voor dit artikel met aandacht te lezen en commentaar op de beloofde en gedane uitspraken al of niet kenbaar te maken. Niet om mensen persoonlijk aan te vallen maar gewoon om te weten wat de huidige situatie is na 2 jaren varen? Typt voor het artikel www.nieuwsblad.be/extra/regio/burgemeester/3130.pdf
groeten

 verlinden marc(geen alias) op 8 januari 2009 om 08:22

Het is mij niet erg duidelijk waarom Het Nieuwsblad online deze statistieken uitgerekend nu wil brengen, iedereen zal ondertussen wel weten dat de werkloosheid de komende periode net zoals de armoede gaat stijgen, en dat zal zich niet alleen in Betekom en Begijnendijk manifesteren, maar overal. Anderzijds siert het Het Nieuwsblad toch even uit de "goednieuws show" te stappen, het is algemeen geweten dat gazetten die moeilijke artikels, of geen goednieuws show brengen, lezers verliezen.
Wie nog niet beseft dat er een grote crisis op komst is, politici de bevolking al jaren een rad voor de ogen draaien, beliegen en zoals uit de bankcrisis duidelijk naar voren komt, bedriegen is naïef.
Ook de vergrijzing van de bevolking is een probleem, het wordt een omgekeerd piramide, de jongeren van vandaag moeten straks niet alleen pensioen voor de ouderen, maar ook voor zichzelf betalen, daarbovenop zullen de huidige jongeren ook nog eens de gigantische staatsschuld moeten ophoesten, daar al eens over nagedacht met een stijgende werkloosheid?
Erik Verbeeck.

 verbeeck erik op 10 januari 2009 om 22:58

Het is wel degelijk zo, als men de vooropgestede doelstellingen en statistieken mogen geloven zal in 2009 de werkloosheid zeer hard toestaan. Begijnendijk en Betekom zal daar niet aan ontsnappen en ik doe niet aan paniek zaaierij zoals sommige politiekers zullen beweren. Feit is (datgene wat de burger ziet en voelt aankomen )dat velen die roepen en waarschuwen voor de vergrijzing, er in de praktijk er niets van bakken. Zilverfonds,pensioensparen...aan dit probleem wordt veeel te weinig aandacht besteed . De politiekers zitten over de straat te bekvechten over oa. communotaire spelletjes. Geef eerst de economie en de bevolking zuurstof. Ten tijden van het Egmontpak hadden de vlamingen een mooie kans in handen, dit is niet gebeurd, goed, laat ons eerst het welzijn van 1)Vlaanderen,of België verzekeren. BHV en de splitsing zal er pas komen als de Vlamingen één geheel vormen.Laat ons de fout uit het verleden niet herhalen zodoende onze kinderen en kleinkinderen onze gemaakte schulden niet moeten betalen. Ik krijg dat in het buitenland niet verkocht. Ikzelf doe in beperte maten sinds 1980 aan pensioensparen, in eigen beheer. Zij die mij indertijd waarschuuwden dat dit een slechte investering is, krijgen hoe langer hoe meer gelijk. Mijn contract loopt tot 2019 ( ik ben een kind van de naoorlogse explotie dat nu de rekening mag betalen van het non beleid van +/- de jaren 1960.. Ik heb hoe langer hoe meer het sterke gevoel dat het fiscaal voordeel dat door de regeringen werden beloofd een kat in een zak zal zijn. Wie kan mij op vandaag overtuigen en bevestigen wat er in dat zilverfonds effectief aan reserves voor het pensioen is gespaart? NETTO/ Netto ? Geen veronderstelligen want de burger gelooft dit op vandaag niet. Vertrouwen moet je verienen, dat is geen vodje papier.

 verlinden marc op 11 januari 2009 om 04:17

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!