Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

7 anderstalige kinderen in Begijnendijkse en Betekomse scholen

Anderstalige_leerlingen2Van de 863 leerlingen die in 2008 school liepen in Begijnendijk en Betekom waren er 7 anderstaligen. Onder anderstaligen verstaan we leerlingen die thuis een andere taal dan het Nederlands spreken.

Begijnendijk behoort daarmee in Vlaams-Brabant tot een van de gemeenten met het laagste aantal anderstaligen in het onderwijs.

In vergelijking met 2002 is hun aantal lichtjes toegenomen. Toen waren er 2.

In Aarschot liepen er in 2008 69 school, in Rotselaar 36 en in Tremelo 47.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010536c67113970c Listed below are links to weblogs that reference 7 anderstalige kinderen in Begijnendijkse en Betekomse scholen:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!