Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Reactie burgemeester Willy Michiels op artikel 'Begijnendijk en Betekom verhuren geen sociale woningen'

WillyMichiels

Naar aanleiding van het artikel dat ondergetekende een aantal dagen geleden online schreef, heeft burgemeester Willy Michiels(foto)een reactie gepost op de blog. Waarvoor onze dank.

De burgervader weerlegt in zijn reactie met klem dat de gemeente geen sociale huurwoningen zou aanbieden. Michiels schreef: 'De gemeente beschikt wel degelijk over sociale huurwoningen.24 in totaal nl. Residentie Verhaegen, sociale woningen aan de kleine steenweg en de Saffraanberg.Tevens huurt het OCMW nog andere woningen om aan de sociale noden tegemoet te komen'.

Ondergetekende heeft in het artikel van 19 februari 2009 niet geschreven dat de gemeente in eigen beheer geen sociale huurwoningen zou aanbieden. In het desbetreffende stuk staat 'Begijnendijk is één van de 7 Vlaamse gemeenten die aan kandidaat-huurders geen sociale woning kan aanbieden. Het betreft woningen die beheerd worden door sociale verhuurkantoren of huisvestingsmaatschappijen. Dit raakte afgelopen week bekend toen Vlaams minister van wonen Marino Keulen(foto)in het Vlaamse parlement antwoordde op een vraag van Gino De Craemer van Lijst Dedecker. In Vlaanderen steeg het aantal kandidaat-huurders tussen juli 2005 en juli 2007 van 51.000 tot 54.400. De wachttijd voor een sociale woning is opgelopen van 786 tot 872 dagen. De enige andere Vlaams-Brabantse gemeente die niet over sociale huurwoningen beschikt is Hoegaarden'.

Ik kan het standpunt van de burgemeester wel begrijpen omdat de titel van het stuk zou laten uitschijnen dat de gemeente geen initiatief zou nemen naar de zwakkere bevolkingsgroepen toe. De kritische lezer heeft uit de tekst zonder twijfel kunnen afleiden dat het hier gaat om huurwoningen die aangeboden worden door de sociale huisvestingsmaatschappijen of sociale verhuurkantoren, niet over de sociale huurwoningen die door de gemeente of het OCMW in eigen beheer worden ter beschikking gesteld van sociaal zwakkeren.

Ik heb hieronder de vraag van Gino De Craemer(LDD)Download Vraagen het antwoord van minister Marino Keulen(Open VLD) Download Antwoord toegevoegd.

Brouwerij Lupus uit Begijnendijk stelt zijn nieuwste aanwinst voor:Wolf

 WolfGlas7Vorige week vrijdag werden brouwersgilden uit de streek uitgenodigd in de parochiezaal van Betekom om samen met de uitbaters van brouwerij Lupus de geboorte van Wolf te vieren.

Wolf is een biertje van hoge gisting dat zijn speciale karakter mede verkrijgt door de tweede gisting op de fles. De Wolfjes van 8 en 9 graden zijn sinds kort te verkrijgen in de regionale horeca en de brouwerij in de Zandstraat in Begijnendijk. Wolf 7(foto) is nog niet klaar om op het publiek losgelaten te worden.

Wie meer wil weten over de brouwerij of het bier surft best eens naar de website van Lupus via www.brouwerijlupus.be.

Gezondheid!Begijnendijk en Betekom verhuren geen sociale woningen

Marino Keulen

Begijnendijk is één van de 7 Vlaamse gemeenten die aan kandidaat-huurders geen sociale woning kan aanbieden. Het berteft woningen die beheerd worden door sociale verhuurkantoren of huisvestingsmaatschappijen.

Dit raakte afgelopen week bekend toen Vlaams minister van wonen Marino Keulen(foto)in het Vlaamse parlement antwoordde op een vraag van Gino De Craemer van Lijst Dedecker.

In Vlaanderen steeg het aantal kandidaat-huurders tussen juli 2005 en juli 2007 van 51.000 tot 54.400. De wachttijd voor een sociale woning is opgelopen van 786 tot 872 dagen.

De enige andere Vlaams-Brabantse gemeente die niet over sociale huurwoningen beschikt is Hoegaarden.

Kruidenvrouw Winiefred van Killegem komt in Betekom vertellen over zinnenprikkelende recepten

Aut-WiniefredVanDe Gentse kruidenvrouw Winiefred Van Killegem komt volgende week woensdag 18 februari om 20u naar de parochiezaal van Betekom om te vertellen over hoe liefde door de maag gaat.

De vrouw heeft een boek geschreven waarin een aantal leuke en zinnenprikkelende liefdesrecepten staan beschreven.Speelse recepten voor het voorspel, le moment suprême en het naspel.

Wie naar de voordracht wil komen betaalt 6 euro aan de kassa. Leden van het Davidsfonds kunnen er in voor 5 euro.

Liefdesreceptjes van Winiefred is uitgegeven bij DF-uitgeverij.

Komt natuurgebied De Putten in handen van gemeente Begijnendijk en Natuurpunt?

De Putten

De gemeente Begijnendijk en milieuvereniging Natuurpunt willen tegen eind 2010 de aankoop van natuurgebied de Putten in de gemeente afronden. Het domein is voorlopig nog in privé-handen.

Vooraleer er van een verkoop sprake kan zijn,moet er nog een schattingsverslag opgemaakt worden.

Bij een eventuele aankoop wil de gemeente en Natuurpunt het gebied omtoveren tot een zone voor zachte recreatie met wandel-en fietspaden. Het is de bedoeling dat er op termijn een netwerk van trage wandel-en fietsroutes to stand komt die de natuurgebieden in de gemeente met elkaar verbinden.

Herbeleef supportersfeest wereldkampioen veldrijden Niels Albert

Niels Albert is zoals jullie allemaal al weten nieuwbakken wereldkampioen veldrijden bij de elite. Albert haalde het in Hoogerheide voor de Tsjech Stybar en Baalenaar Sven Nys.

In het Begijnendijkse supporterscafé van Albert barstte na de overwinning een groot volksfeest los.

In het filmpje hieronder kan je de grootse festiviteiten nog eens beleven.

Let vooral niet op de commentaar van het VTM-nieuwsanker op het einde. De brave man weet blijkbaar Begijnendijk niet te situeren op de Vlaamse kaart. 


Geen spectaculaire werkloosheidsstijging in Begijnendijk en Betekom

Werkloosheid

Ondanks de economische recessie en het stijgend aantal werklozen in Vlaanderen,is de werkloosheid in Begijnendijk en Betekom stabiel gebleven.

Eind januari 2009 hadden 205 inwoners geen job. In vergelijking met december 2008 is er één werkloze bijgekomen. In vergelijking met januari 2008 is er een status quo.

Begijnendijk en Betekom doen het beter dan buurgemeente Tremelo waar er sinds eind december 5 procent meer werklozen zijn geteld. In Aarschot ten slotte is het aantal werkzoekenden gestegen met 2 procent tot 713 niet-werkenden werkzoekenden.

Bron:VDAB.

Pasar Begijnendijk/Betekom organiseert op 15 februari zijn jaarlijkse fietsbeurs

Fietsbeurs_019b

Fietsliefhebbers zijn op 15 februari om 13u30 welkom in zaal Verhaegen in Betekom. Op de gezelligste fietsinfobeurs van de regio kan je informatie bekomen over verschillende fietsmodellen,elektrische fietsen,fietskledij en fietskaarten.

Kinderen die hun rijwiel ontgroeid zijn,kunnen hun exemplaar verkopen,inruilen of wegschenken.

Irene zorgt naar jaarlijkse gewoonte voor de lekkere pannenkoeken.

De toegang is gratis.

Voor meer informatie bel je naar Albert Heremans op 016/53.43.16.


Oudere berichten:
> Na meer dan 80 jaar moet de Betekomse bib de deuren sluiten
> Inwoners Begijnendijk en Betekom scoren zeer goed op de Vlaamse barometer voor restafval
> Belastingplichtige inwoners uit Begijnendijk en Betekom betalen gemiddeld bijna 7000 euro belastingen per jaar
> Geen stijging van het aantal faillissementen in Begijnendijk en Betekom
> Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn
> Autocoureur Dirk Noynaert uit Begijnendijk staat voor week van de waarheid
> Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken
> Expobus 70 jaar Wit-Gele Kruis op 2 november te gast in Betekom
> Sociaal-culturele vereniging Pasar uit Betekom-Begijnendijk neemt je op 8 november mee,de nacht in
> Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?
> 40 procent minder echtscheidingen,35 procent meer huwelijken in Begijnendijk/Betekom
> Gekke bekken trekken met clown Pleks en Timo in parochiezaal van Begijnendijk
> Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk
> Zwakke weggebruiker vaak betrokken bij verkeersongevallen in Begijnendijk
> Reageer!Kan Uw kind veilig naar school in Begijnendijk/Betekom?
> Zaalvoetbalclub Bad Boys uit Betekom heeft zijn start niet gemist
> Wout en Lien populairste voornamen pasgeborenen Begijnendijk
> Poll over M/V met macht in Begijnendijk loopt nu zondagavond af
> Quiztalenten gevraagd in Betekom
> Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren'

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!