Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Reactie burgemeester Willy Michiels op artikel 'Begijnendijk en Betekom verhuren geen sociale woningen'

WillyMichiels

Naar aanleiding van het artikel dat ondergetekende een aantal dagen geleden online schreef, heeft burgemeester Willy Michiels(foto)een reactie gepost op de blog. Waarvoor onze dank.

De burgervader weerlegt in zijn reactie met klem dat de gemeente geen sociale huurwoningen zou aanbieden. Michiels schreef: 'De gemeente beschikt wel degelijk over sociale huurwoningen.24 in totaal nl. Residentie Verhaegen, sociale woningen aan de kleine steenweg en de Saffraanberg.Tevens huurt het OCMW nog andere woningen om aan de sociale noden tegemoet te komen'.

Ondergetekende heeft in het artikel van 19 februari 2009 niet geschreven dat de gemeente in eigen beheer geen sociale huurwoningen zou aanbieden. In het desbetreffende stuk staat 'Begijnendijk is één van de 7 Vlaamse gemeenten die aan kandidaat-huurders geen sociale woning kan aanbieden. Het betreft woningen die beheerd worden door sociale verhuurkantoren of huisvestingsmaatschappijen. Dit raakte afgelopen week bekend toen Vlaams minister van wonen Marino Keulen(foto)in het Vlaamse parlement antwoordde op een vraag van Gino De Craemer van Lijst Dedecker. In Vlaanderen steeg het aantal kandidaat-huurders tussen juli 2005 en juli 2007 van 51.000 tot 54.400. De wachttijd voor een sociale woning is opgelopen van 786 tot 872 dagen. De enige andere Vlaams-Brabantse gemeente die niet over sociale huurwoningen beschikt is Hoegaarden'.

Ik kan het standpunt van de burgemeester wel begrijpen omdat de titel van het stuk zou laten uitschijnen dat de gemeente geen initiatief zou nemen naar de zwakkere bevolkingsgroepen toe. De kritische lezer heeft uit de tekst zonder twijfel kunnen afleiden dat het hier gaat om huurwoningen die aangeboden worden door de sociale huisvestingsmaatschappijen of sociale verhuurkantoren, niet over de sociale huurwoningen die door de gemeente of het OCMW in eigen beheer worden ter beschikking gesteld van sociaal zwakkeren.

Ik heb hieronder de vraag van Gino De Craemer(LDD)Download Vraagen het antwoord van minister Marino Keulen(Open VLD) Download Antwoord toegevoegd.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0112790d46a928a4 Listed below are links to weblogs that reference Reactie burgemeester Willy Michiels op artikel 'Begijnendijk en Betekom verhuren geen sociale woningen':

Reacties

Wel, wel, 24 sociale woningen in Begijnendijk, en vooral de uitspraak : "tevens huurt het OCMW nog andere woningen om aan de sociale noden tegemoet te komen". Verlegen is Willy Michiels niet, dat weten we, meneer Michiels moet dringend naar het "Parlement" worden gestuurd, wat "Parler" et "Mentir" betekent. Het OCMW van Begijnendijk huurt maar al te graag "Koten" van malafide eigenaars, die niet geschikt zijn om verhuurd te worden. Het OCMW van Begijnendijk knapt dan, onder toezicht van haar amper
Nederlands sprekende klusjesman en met hulp van gemeentepersoneel, zo'n woning-en-
op, en verhuurt die door aan de sociaal zwakkeren. Dat gebeurde recent met een studio
van 40m² aan de Kleinesteenweg te 2221 Booischot, een studio die niet eens een geldig
huisnummer heeft!
Een andere OCMW cliënt werd, uit pure ellende, door een huisdokter in het Imeldaziekenhuis geplaatst, de sociale dienst van het Imeldaziekenhuis diende op 2 december 2008 tussen te komen. Het OCMW van Begijnendijk miskent regelmatig haar wettelijke verplichtingen, is daarvoor trouwens al enkele keren door de Arbeidsrechtbank veroordeeld. In plaats van "Grootse plannen" met de vernieuwing van de Dorpskern, een ongekende verspilling en getuigend van verregaande grootheidswaanzin, zou
Begijnendijk beter wat meer op de sociale toer gaan maar zelfs de Socialistische oppositie geeft daarvoor geen aanzet. Samen.be zal in Begijnendijk nog liever met de MGB samenspannen dan met de rest van de oppositie, waaronder het Vlaams Belang. Het OCMW van Begijnendijk geeft in diverse dossiers blijk asociaal te zijn, dat weet men zelfs bij het Arbeidshof in Brussel. Kan de burgemeester aub stoppen met naast zijn schoenen te lopen, hij heeft er namelijk weinig reden toe.
Erik Verbeeck

 Verbeeck Erik op 10 maart 2009 om 22:13

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!