Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Begijnendijk en Betekom verhuren geen sociale woningen

Marino Keulen

Begijnendijk is één van de 7 Vlaamse gemeenten die aan kandidaat-huurders geen sociale woning kan aanbieden. Het berteft woningen die beheerd worden door sociale verhuurkantoren of huisvestingsmaatschappijen.

Dit raakte afgelopen week bekend toen Vlaams minister van wonen Marino Keulen(foto)in het Vlaamse parlement antwoordde op een vraag van Gino De Craemer van Lijst Dedecker.

In Vlaanderen steeg het aantal kandidaat-huurders tussen juli 2005 en juli 2007 van 51.000 tot 54.400. De wachttijd voor een sociale woning is opgelopen van 786 tot 872 dagen.

De enige andere Vlaams-Brabantse gemeente die niet over sociale huurwoningen beschikt is Hoegaarden.

Komt natuurgebied De Putten in handen van gemeente Begijnendijk en Natuurpunt?

De Putten

De gemeente Begijnendijk en milieuvereniging Natuurpunt willen tegen eind 2010 de aankoop van natuurgebied de Putten in de gemeente afronden. Het domein is voorlopig nog in privé-handen.

Vooraleer er van een verkoop sprake kan zijn,moet er nog een schattingsverslag opgemaakt worden.

Bij een eventuele aankoop wil de gemeente en Natuurpunt het gebied omtoveren tot een zone voor zachte recreatie met wandel-en fietspaden. Het is de bedoeling dat er op termijn een netwerk van trage wandel-en fietsroutes to stand komt die de natuurgebieden in de gemeente met elkaar verbinden.

Begijnendijkse en Betekomse grondprijzen verdubbeld sinds 2002

Woning te koop 3

De prijs van een stukje bouwgrond is op 7 jaar tijd verdubbeld in Begijnendijk en Betekom. In 2002 betaalde de bouwlustige koper nog 110.000 euro voor een lapje bouwgrond van 10 are. In 2009 betaal je voor dezelfde oppervlakte al 220.000 euro.

In Begijnendijk en Betekom staan er begin 2009 40 huizen en appartementen te koop. Voor de goedkoopste woning legt de kandidaat-koper 160.000 euro neer. Voor de duurste 450.000 euro. Het overgrote deel van het woningaanbod situeert zich in de prijsklasse tussen 200.000 en 350.000 euro.

De prijzen die betaald worden voor appartementen variëren van 152.500 euro tot 285.500 euro. Op dit ogenblik staan er een tiental flats te koop.

Morgen vind je een uitgebreide special in Het Nieuwsblad over onroerend goed in Begijnendijk en Betekom.

Volgende week in Het Nieuwsblad: een uitgebreide special over vastgoed in Begijnendijk en Betekom

Woning_te_koop_2_2Het Nieuwsblad pakt volgende week uit met een uitgebreid vastgoeddossier. Via een aantal interessante modules kan je zelf berekenen hoeveel je kan lenen, hoeveel je notariskosten zullen bedragen en hoeveel je zal afbetalen.

De ganse week lees je meer over de prijs van vastgoed in Begijnendijk en Betekom en de provincie Vlaams-Brabant. Koop op donderdag 22 januari zeker de krant want dan zit er een provinciale vastgoedbijlage bij.

Die dag kan je op www.nieuwsblad.be/vastgoed de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Begijnendijk en Betekom opzoeken.

Wij zullen op deze blog de hele week aandacht schenken aan vastgoed in Begijnendijk en Betekom. Hou dus ook de blog in de gaten.

Heb jij een straf verhaal over kopen en verkopen in Begijnendijk en Betekom? Laat het dan weten op vastgoed@nieuwsblad.be

7 anderstalige kinderen in Begijnendijkse en Betekomse scholen

Anderstalige_leerlingen2Van de 863 leerlingen die in 2008 school liepen in Begijnendijk en Betekom waren er 7 anderstaligen. Onder anderstaligen verstaan we leerlingen die thuis een andere taal dan het Nederlands spreken.

Begijnendijk behoort daarmee in Vlaams-Brabant tot een van de gemeenten met het laagste aantal anderstaligen in het onderwijs.

In vergelijking met 2002 is hun aantal lichtjes toegenomen. Toen waren er 2.

In Aarschot liepen er in 2008 69 school, in Rotselaar 36 en in Tremelo 47.

Gemeente Begijnendijk pakt zwerfkattenplaag aan

ZwerfkattenDe gemeente Begijnendijk kampt al een tijdje met een zwerfkattenplaag. Vooral in de omgeving van de nieuwe begraafplaats worden de wilde dieren regelmatig opgemerkt. Schepen van milieu Stef Boogaerts wil de dieren vangen en steriliseren.


Voor het vangen en steriliseren van de katten werkt de gemeente samen met vzw Poezennetwerk en de plaatselijke dierenartsen. De gemeente roept haar inwoners op om ook hun huiskatten onvruchtbaar te laten maken.

Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken

TvantenneMorgen is het zover. De analoge tv-antenne verdwijnt dan definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken. Inwoners die naar één en canvas willen blijven kijken moeten een digitale decoder kopen of overschakelen naar een kabelabonnement. De signalen worden immers vanaf volgende week digitaal doorgezonden wat de kwaliteit van de beelden ten goede zal komen.

Sinds de eerste televisie-uitzendingen in 1953 ontsierden honderdduizenden analoge antennes de Vlaamse daken. De kwaliteit van de opgevangen signalen was niet altijd even goed maar weinigen maalden daar om. Er moest immers geen televisie-abonnement betaald worden.

De beslissing om analoge tv-uitzendingen te stoppen kadert in een mondiaal plan om het beperkte spectrum efficiënter te gebruiken. Digitale uitzendigen gebruiken minder bandbreedte en bieden alternatieve omroepen de kans om hun programma's aan te bieden aan een groot publiek.

Reageer:woon jij in Begijnendijk of Betekom en kijk je nog via een analoge tv-antenne naar één of canvas? Ga je nu een kabelabonnement of een digitale decoder aanschaffen om je favoriete programma niet te moeten missen? Of beslis je om je tv definitief van de hand te doen?

Begijnendijkse beemden ontvangen groep internationale vrijwilligers

Bljc3714

Voor de zevende keer organiseerde Natuurpunt Begijnendijk in samenwerking met de internationale organisatie vrijwilligers in actie een werkkamp in de Demervallei. Negen jongeren uit alle hoeken van de wereld werkten twee weken als broeders en zusters samen in de Begijnendijkse beemden.

De deelnemers aan het kamp kozen via de website van vrijwillgers in actie voor het basiskamp in Betekom. Wie zich wilde wassen moest het stellen met een tuinslang. De deelnemers sliepen in een grote tent.'Voor sommige van onze gasten was het wel een schok. Ze ruilden de luxe van hun flat in de stad in voor een tent',zegt organisator Koen Baert (31) van Natuurpunt.

De jongeren maaiden hooilanden, kapten uitheemse boomsoorten en spanden weilanden af. Het werk in de natuur werd afgewisseld met uitstapjes naar Brussel en Leuven.

Lees verder

Wetenschappelijk onderzoek naar alcohol-en drugsconsumptie in Begijnendijk

Drugs_3 Een aantal weken geleden hebben een groot aantal bewoners van de gemeente een enquêteformulier in de bus gekregen van dokter Bellon uit Begijnendijk. In de brief vraagt de arts om een aantal vragen te beantwoorden rond het persoonlijk gebruik van alcohol, tabak en cannabis.

Dokter Bellon heeft al een groot aantal antwoorden ontvangen. Via deze weg zou hij diegenen die de vragenlijst nog niet hebben ingevuld willen vragen dit toch nog te doen. Je kan de ingevulde papieren binnenbrengen bij jullie huisarts in Betekom of Begijnendijk of per post (je hoeft niet te frankeren) op sturen.

Wat vinden jullie van dit initiatief? Vinden jullie het goed of niet goed of zit je standpunt ergens tussenin? Laat het ons weten.

Groeten,

Oudere berichten:
> Na meer dan 80 jaar moet de Betekomse bib de deuren sluiten
> Inwoners Begijnendijk en Betekom scoren zeer goed op de Vlaamse barometer voor restafval
> Belastingplichtige inwoners uit Begijnendijk en Betekom betalen gemiddeld bijna 7000 euro belastingen per jaar
> Geen stijging van het aantal faillissementen in Begijnendijk en Betekom
> Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn
> Autocoureur Dirk Noynaert uit Begijnendijk staat voor week van de waarheid
> Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken
> Expobus 70 jaar Wit-Gele Kruis op 2 november te gast in Betekom
> Sociaal-culturele vereniging Pasar uit Betekom-Begijnendijk neemt je op 8 november mee,de nacht in
> Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?
> 40 procent minder echtscheidingen,35 procent meer huwelijken in Begijnendijk/Betekom
> Gekke bekken trekken met clown Pleks en Timo in parochiezaal van Begijnendijk
> Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk
> Zwakke weggebruiker vaak betrokken bij verkeersongevallen in Begijnendijk
> Reageer!Kan Uw kind veilig naar school in Begijnendijk/Betekom?
> Zaalvoetbalclub Bad Boys uit Betekom heeft zijn start niet gemist
> Wout en Lien populairste voornamen pasgeborenen Begijnendijk
> Poll over M/V met macht in Begijnendijk loopt nu zondagavond af
> Quiztalenten gevraagd in Betekom
> Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren'

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!