Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Reactie burgemeester Willy Michiels op artikel 'Begijnendijk en Betekom verhuren geen sociale woningen'

WillyMichiels

Naar aanleiding van het artikel dat ondergetekende een aantal dagen geleden online schreef, heeft burgemeester Willy Michiels(foto)een reactie gepost op de blog. Waarvoor onze dank.

De burgervader weerlegt in zijn reactie met klem dat de gemeente geen sociale huurwoningen zou aanbieden. Michiels schreef: 'De gemeente beschikt wel degelijk over sociale huurwoningen.24 in totaal nl. Residentie Verhaegen, sociale woningen aan de kleine steenweg en de Saffraanberg.Tevens huurt het OCMW nog andere woningen om aan de sociale noden tegemoet te komen'.

Ondergetekende heeft in het artikel van 19 februari 2009 niet geschreven dat de gemeente in eigen beheer geen sociale huurwoningen zou aanbieden. In het desbetreffende stuk staat 'Begijnendijk is één van de 7 Vlaamse gemeenten die aan kandidaat-huurders geen sociale woning kan aanbieden. Het betreft woningen die beheerd worden door sociale verhuurkantoren of huisvestingsmaatschappijen. Dit raakte afgelopen week bekend toen Vlaams minister van wonen Marino Keulen(foto)in het Vlaamse parlement antwoordde op een vraag van Gino De Craemer van Lijst Dedecker. In Vlaanderen steeg het aantal kandidaat-huurders tussen juli 2005 en juli 2007 van 51.000 tot 54.400. De wachttijd voor een sociale woning is opgelopen van 786 tot 872 dagen. De enige andere Vlaams-Brabantse gemeente die niet over sociale huurwoningen beschikt is Hoegaarden'.

Ik kan het standpunt van de burgemeester wel begrijpen omdat de titel van het stuk zou laten uitschijnen dat de gemeente geen initiatief zou nemen naar de zwakkere bevolkingsgroepen toe. De kritische lezer heeft uit de tekst zonder twijfel kunnen afleiden dat het hier gaat om huurwoningen die aangeboden worden door de sociale huisvestingsmaatschappijen of sociale verhuurkantoren, niet over de sociale huurwoningen die door de gemeente of het OCMW in eigen beheer worden ter beschikking gesteld van sociaal zwakkeren.

Ik heb hieronder de vraag van Gino De Craemer(LDD)Download Vraagen het antwoord van minister Marino Keulen(Open VLD) Download Antwoord toegevoegd.

Is de verwarmingstoelage van de regering een druppel op een hete plaat?

13_07_10_thumb_3  De stijging van de olieprijzen weegt zwaar op het budget van vele huisgezinnen. Ondanks de invoering door de Federale regering van een verwarmingstoelage voor sociaal zwakkere groepen blijft  voor het gros van de inwoners het een zware noot om kraken om de tank gevuld te krijgen.

Gemiddeld verbruikt een gezin 2000 liter stookolie per jaar. Aan een tarief van om en bij de 80 eurocent per liter zitten we al snel aan een factuur van 1600 euro. De sociaal zwakkeren die beroep doen op het stookoliefonds betalen minimum 1300 euro. Voor velen is het bedrag, zelfs met korting, een zware dobber.  Met de winter in het vooruitzicht hadden we graag jullie mening gekend over het stookoliefonds en de bedragen die uitgekeerd worden.

Is de tussenkomst van de regering (maximaal 300 euro per onbemiddeld gezin) voldoende? Moet deze bijdrage uitgebreid worden naar een grotere groep bewoners?

Laat jullie stem horen.

Oudere berichten:
> Na meer dan 80 jaar moet de Betekomse bib de deuren sluiten
> Inwoners Begijnendijk en Betekom scoren zeer goed op de Vlaamse barometer voor restafval
> Belastingplichtige inwoners uit Begijnendijk en Betekom betalen gemiddeld bijna 7000 euro belastingen per jaar
> Geen stijging van het aantal faillissementen in Begijnendijk en Betekom
> Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn
> Autocoureur Dirk Noynaert uit Begijnendijk staat voor week van de waarheid
> Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken
> Expobus 70 jaar Wit-Gele Kruis op 2 november te gast in Betekom
> Sociaal-culturele vereniging Pasar uit Betekom-Begijnendijk neemt je op 8 november mee,de nacht in
> Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?
> 40 procent minder echtscheidingen,35 procent meer huwelijken in Begijnendijk/Betekom
> Gekke bekken trekken met clown Pleks en Timo in parochiezaal van Begijnendijk
> Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk
> Zwakke weggebruiker vaak betrokken bij verkeersongevallen in Begijnendijk
> Reageer!Kan Uw kind veilig naar school in Begijnendijk/Betekom?
> Zaalvoetbalclub Bad Boys uit Betekom heeft zijn start niet gemist
> Wout en Lien populairste voornamen pasgeborenen Begijnendijk
> Poll over M/V met macht in Begijnendijk loopt nu zondagavond af
> Quiztalenten gevraagd in Betekom
> Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren'

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!