Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Extra plaatsen en centen voor opvangcentrum Rizsas uit Betekom

Rizsas

Omdat het aanbod voor bepaalde vormen van crisisopvang in Vlaams-Brabant krap is,heeft de provinciale deputatie beslist om een bedrag van 100.000 euro toe te kennen aan vijf projecten die aan de grote vraag naar opvangplaatsen proberen tegemoet te komen.

Opvangcentrum Rizsas(foto)uit Betekom is een van de centra die door de provincie werd uitgekozen. Naast Riszas krijgen de vluchthuizen CAW Leuven en Hageland, Huize Levensruimte in Averbode en Oikoten uit Tildonk de nodige logistieke en financiële middelen toegezegd.


Rizsas probeert Jongeren te stimuleren om vanuit hun eigen interesses en capaciteiten deel te nemen aan allerlei activiteiten zonder dat er al te veel druk op hun schouders gelegd wordt. Jongeren die moeilijk gedrag vertonen of opvoedingsproblemen kennen, hebben soms nood aan een aangepaste omgeving en begeleiding.


Monique Swinnen, provinciaal gedeputeerde voor welzijn, zal vandaag in het CAW Hageland in de Michel Theysstraat 7 in Diest symbolisch de cheques voor deze voorzieningen overhandigen aan de betrokken organisaties.

Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn

Nieuwsblad_002In de Vijverstraat in Begijnendijk stijgt er regelmatig een moutgeur op uit de garage van Jozef 'Jokke' Verzwijfelt. De man geeft samen met een aantal vrienden van bier-en wijngilde 't alternatief regelmatig cursussen bier-en wijnbrouwen aan geïnteresseerden uit alle Vlaamse windstreken.'We hebben leden van Gent en Ternat',zegt secretaris Bart Willems.

Volgens de man is het succes van de gilde te wijten aan de gemoedelijke sfeer en het democratische inschrijvingsgeld dat geïnteresseerden betalen voor een brouwinitiatie en een heleboel activiteiten.'Iemand die bij ons een cursus wil volgen, betaalt 18 euro lidgeld.Dit is een pak minder dan wat andere organisatoren vragen',zegt voorzitter Hans Verreyken. Ondertussen telt de gilde meer dan 100 leden.

De initiaties zijn praktisch georganiseerd. Met een stevig ambachtelijk gebrouwen pils in de hand wordt er vakkundig uitleg gegeven over het brouwproces. Het valt op dat er onder het gezelschap geen vrouwen zijn.'Daar moeten we nog iets aan doen',lacht brouwmeester 'Jokke'.

Het bierbrouwen kan alleen maar in de wintermaanden.'We brouwen vanaf oktober tot februari. De andere maanden is het te warm en het risico op infecties te groot'.

Geïnteresseerden die de cursus willen volgen hoeven geen investeringen te doen.'We hebben zelf een installatie ineengeknutseld en de lege flessen halen we bij restaurants en hotels',zegt voorzitter Hans Verreycken.

Bier-en wijnliefhebbers die zelf hun wijn of pils willen brouwen kunnen zich kandidaat stellen bij de bestuursleden. Voor meer informatie kan je terecht op www.talternatief.net of bij secretaris Bart Willems op 016/52.00.90.

Expobus 70 jaar Wit-Gele Kruis op 2 november te gast in Betekom

HerentwitgelekruisvlaamsbrabantlogoDe verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant heten U op 2 november van harte welkom op de mobiele tentoonstelling '70 jaar thuisverpleging'. De bus zal tussen 14 en 18u halt houden aan feestzaal Verhaegen, Grote Baan 115 te Betekom.

De tentoonstelling geeft een mooi overzicht van 7 decennia verpleegkunde aan huis. Zowel het verleden als het heden komt aan bod.

De organisatoren bieden de bezoekers ook tal van lekkernijen aan.

Sociaal-culturele vereniging Pasar uit Betekom-Begijnendijk neemt je op 8 november mee,de nacht in

SchemerwandelingDe dagen beginnen te korten. Diverse socio-culturele verenigingen vinden het dan ook de hoogste tijd om er op uit te trekken voor een avondwandeling. Zo ook Pasar uit Betekom-Begijnendijk.

Op zaterdag 8 november om 18u30 worden geïnteresseerde wandelaars voor een tocht van 6 kilometer verwacht aan de lagere school van Begijnendijk aan de De Bruynlaan 19.

Creatieve deelnemers mogen hun uitgeholde bieten, petroleumlampen of pompoenen meebrengen.  Een verkleedpartij zal zeker niet misstaan om de avond op te vrolijken.   

Je kan je ook laten schminken door de grimeurs die je al vanaf 17u30 onder handen zullen nemen. Er is een verrassing voorzien voor verklede of geschminkte kinderen.

Jongeren onder de 12 jaar mogen gratis mee. De volwassen leden betalen een halve euro, niet-leden 1 euro.

Voor meer informatie kan je terecht bij Willy Vanuffelen op 016/56.27.68.

Oudere berichten:
> Na meer dan 80 jaar moet de Betekomse bib de deuren sluiten
> Inwoners Begijnendijk en Betekom scoren zeer goed op de Vlaamse barometer voor restafval
> Belastingplichtige inwoners uit Begijnendijk en Betekom betalen gemiddeld bijna 7000 euro belastingen per jaar
> Geen stijging van het aantal faillissementen in Begijnendijk en Betekom
> Brouwersgilde 't Alternatief uit Begijnendijk brouwt met veel liefde pils en wijn
> Autocoureur Dirk Noynaert uit Begijnendijk staat voor week van de waarheid
> Morgen verdwijnt de analoge tv-antenne definitief van de Begijnendijkse en Betekomse daken
> Expobus 70 jaar Wit-Gele Kruis op 2 november te gast in Betekom
> Sociaal-culturele vereniging Pasar uit Betekom-Begijnendijk neemt je op 8 november mee,de nacht in
> Reageer:is er in jouw buurt al een collectieve aankoop van stookolie georganiseerd?
> 40 procent minder echtscheidingen,35 procent meer huwelijken in Begijnendijk/Betekom
> Gekke bekken trekken met clown Pleks en Timo in parochiezaal van Begijnendijk
> Inwoners Begijnendijk/Betekom rijden minder vaak dan gedacht met de fiets naar het werk
> Zwakke weggebruiker vaak betrokken bij verkeersongevallen in Begijnendijk
> Reageer!Kan Uw kind veilig naar school in Begijnendijk/Betekom?
> Zaalvoetbalclub Bad Boys uit Betekom heeft zijn start niet gemist
> Wout en Lien populairste voornamen pasgeborenen Begijnendijk
> Poll over M/V met macht in Begijnendijk loopt nu zondagavond af
> Quiztalenten gevraagd in Betekom
> Reuzenratten en klaprozen op Open Monument kasteel 'Ter Rivieren'

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!