Home  Regio  bertem  bertem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Bertem?
Laat het weten aan: Gijs
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Beelden van de jaarmarkt

Jaarmartkt_038_2 

De Ellekensmarkt stond dit jaar in de Begijnenstraat en de Vossenstraat.

Jaarmartkt_004

In de tuin van de pastorij werd er een afvalarme tuin voorgesteld.

Jaarmartkt_034

Op het gemeenteplein werden de paardenkampioenen gekozen. En balpennen opgeraapt...

Jaarmartkt_042

Het verenigingsleven was zoals gewoonlijk zeer actief, zoals hier de landelijke gilde, op alweer de 26e editie van de Bertemse jaarmarkt.

Heeft u zelf foto's gemaakt op de jaarmarkt? Stuur ze in naar bertem@nieuwsblad.be en wij zetten ze op de blog. 

Vic Putseys: laatste teusser op jaarmarkt

Vic Putseys was op de afgelopen jaarmarkt de enige 'teusser' of veehandelaar. Bertem profileert zich nochtans graag als teussersdorp, kijk maar naar het teussersbier, de teussershanden in het logo van de gemeente en in het recent onthulde kunstwerk Beleko.

Jaarmartkt_019

De traditionele veemarkt is de laatste jaren fel ingekrompen, alleen de dieren van Putseys staan er nog.

Jaarmartkt_015

Putseys bij een dikbilexemplaar.

Jaarmartkt_017

De kalfjes kunnen zeker op belangstelling rekenen bij de bezoekers.

Jaarmartkt_026

Dit kalfje veranderde van eigenaar.

Poll: Burgemeester Mees grijpt koppositie

Poll_macht_2

In twee dagen tijd is het aantal stemmen verdubbeld. Het waren vooral Mees-stemmers die de afgelopen dagen de weg naar de poll vonden. De burgervader is ondertussen over zijn rivaal Marc Morris gegaan en lijkt het in het zicht van de finish te gaan halen, maar de strijd is nog niet beslecht. Als u nog niet gestemd zou hebben, doe het dan snel want op zondag 28 september wordt de poll gesloten.

Groeten van de Erfgoedkamer

De eerste tentoonstelling van de Bertemse Erfgoedkamer opent zaterdag 27 september, de dag van de Jaarmarkt, in parochiezaal Ons Huis in de Vossenstraat. 'Groeten uit ons Dorp' is een verzameling van oude postkaarten en wordt opengesteld voor het publiek van 10 tot 17 uur. Er vertrekken aan de parochiezaal ook twee gratis wandelingen om 11 en 15 uur.

Vorige zaterdag vond de officiële inhuldiging van de lokale erfgoedkamer plaats met een wandeling door het centrum en een receptie in het gemeentehuis.

P1100828

De groep houdt halt op het Bertemse gemeenteplein.

P1100861

De aanwezigen op de receptie kregen alvast een voorsmaakje van de tentoonstelling.

Foto's ingezonden door Erfgoedkamer Bertem

Reageer: Wie heeft volgens u de macht?

Poll_macht_3

Na exact 100 klikken op onze poll kan CD&V'er Marc Morris op de helft van de stemmen rekenen.  Is de fractieleider van de grootste oppositiepartij in Bertem daarmee ook de terechte eerste?

Laat ons uw mening weten via een reactie onderaan dit bericht. Of breng zelf u stem uit als u dat nog niet zou gedaan hebben.

GR Dijleland voorgesteld in Bertembos

Gr_006_2In het jagerspaviljoen van Bertembos stelde Toerisme Vlaams-Brabant en de vzw Grote Routepaden een nieuw stukje van het al immense internationale grote routenetwerk voor. Het gaat hier om een lus van 167 kilometer tussen Leuven en Mechelen die de toepasselijke naam GR Dijleland meekreeg.

De GR-paden worden aangeduid via twee streepjes op een boom of een paal. De GR Dijleland is een streek-GR, daarom is het een geel-rode markering die de wandelaar gidst. De internationale routepaden hebben een wit-rode bewegwijzering.

Er worden ook wandelbomen aangebracht. Dat is een paal met richtingaanwijzers, zoals u hier ziet.

De nieuwe route wordt beschreven in een topogids. Die is voor 9 euro te koop bij Toerisme Vlaams-Brabant, de vzw Grote Routepaden en de toeristische infokantoren. De gids is ook verkrijgbaar in sommige boekhandels.

Marc Bils (vzw Grote Routepaden), Monique Swinnen (gedeputeerde voor Toerisme provincie Vlaams-Brabant) en Roger De Muylder (schepen van Toerisme Bertem) poseren bij een wandelboom in Bertembos.

Wandeling langs kerk en kapel

Op 28 september organiseert het Davidsfonds voor de eerste maal KUNST IN BEELD. De Davidsfondsafdelingen van Bertem en Leefdaal spelen in op dit initiatief met een geleide rondleiding in de Sint-Pieterskerk van Bertem en de Sint-Veronakapel in Leefdaal.

Sintpieterskerk_3   

In de Sint-Pieterskerk van Bertem start lokale gids Willy Brumagne om 14u.

Sintveronakapelwandeling

Na een wandeling met natuurgids Lieve Vandendriessche bereikt de gegidste rondleiding om 15u30 de Sint-Veronakapel in Leefdaal.

Deelname kost 1 euro voor leden, 2 euro voor niet-leden. Meer info via els.roscam@telenet.be (Bertem) of mia.alders@hotmail.com (Leefdaal).

De klok rond fruit te koop

De eerste fruitautomaat van het land staat in Bertem. Eddy Decoster en Kristien Van Essche bieden op deze manier appelen, peren en appelsap aan. Klanten mogen natuurlijk nog altijd tot op de boerderij rijden om hun vruchten te kopen.

Fruitautomaat_007

Kristien Van Essche bij de fruitautomaat langs de Bosstraat.

Fruitautomaat_003

Sinds vorige week draait het bedrijf van Eddy en Kristien volledig op zonne-energie.

Luchtvaarttheorie

Vliegtuigen_opstijgend

Nieuwe inwoner Gust Reynders maakte na zijn ontdekkingstocht van Bertem deze fotocollage van de beide radartorens, aangevuld met luchtvaarttheorie.

Twee nieuwe leden voor Get Ready!

Getreadysite3_2Get Ready!, de succesvolle boysband uit de jaren negentig waar Bertemnaar Koen Bruggemans deel van uitmaakt, verwelkomt twee nieuwe leden. Nadat eerder J-M de groep al had verlaten, koos Glenn onlangs voor een solo-carriere. Omdat Jimmy en Koen toch liever als groep optreden dan als duo, werd er gezocht naar twee nieuwe jongens. Met Kenny en Tom bestaat Get Ready! weer uit vier leden.

Oudere berichten:
> Diamanten bruiloft voor arthur en Irma
> oppositie onthoudt zich bij stemming gemeentebegroting 2009
> Het Nieuwsblad op Facebook
> 'Af en niet af' bijna afgelopen
> Ook uw bijdrage is welkom
> zangers gezocht!
> Bertem opengebroken
> GEVONDEN: webcorrespondent voor Bertem!
> Dertigers aan het feest!
> Beelden van de jaarmarkt
> Vic Putseys: laatste teusser op jaarmarkt
> Poll: Burgemeester Mees grijpt koppositie
> Groeten van de Erfgoedkamer
> Reageer: Wie heeft volgens u de macht?
> GR Dijleland voorgesteld in Bertembos
> Wandeling langs kerk en kapel
> De klok rond fruit te koop
> Luchtvaarttheorie
> Twee nieuwe leden voor Get Ready!
> Reageer: wat vindt u van de werken in de Dorpstraat?

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | oktober 2008 | september 2008

Bertem blogt  • Gijs (°1980) woont in buurgemeente Huldenberg maar kijkt graag over de grens om verslag uit te brengen over Bertem. Hij is pas afgestudeerd als journalist aan de HAM, maar hij kreeg de liefde voor taal met de paplepel in. Als kind speelde hij niet alleen met Lego maar hij knutselde ook zijn eigen krantjes in elkaar. Jong geleerd, oud gedaan: met nieuws over Bertem kan je terecht bij Gijs op bertem@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit bertem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!