Home  Regio  bertem  bertem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Bertem?
Laat het weten aan: Gijs
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Brand op de Koeheide: bekijk de beelden

Tijdens beheerswerken door de mensen van Natuurpunt en een veertigtal leerlingen van De Appeltuin uit Leuven is dinsdagmiddag brand ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse om te vlammen te blussen.

Img_1406_3

Het gebied dat in de Bertemse volksmond beter bekend is als de A-berg (heideberg), wordt beheerd door Natuurpunt. Tijdens een educatieve uitstap van het zesde leerjaar van freinetschool De Appeltuin uit Leuven werd een hoop gedroogd gras in brand gestoken, maar ook de graskant vatte vuur. De spuitgasten werden er bij gehaald om de boel te blussen. De kinderen waren op geen enkel moment in gevaar. Ook voor de plaatselijke flora zal de impact van de brand beperkt blijven.

De foto's werden genomen door Maya Declercq. Het volledige album kan u terugvinden op http://www.ako.be/vuur090908. Neem ook eens kijkje op de website van de koeheide.

Img_1276_3 Img_1415_2 Img_1419_2 Img_1427_2

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053496e298970b Listed below are links to weblogs that reference Brand op de Koeheide: bekijk de beelden:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Bertem blogt  • Gijs (°1980) woont in buurgemeente Huldenberg maar kijkt graag over de grens om verslag uit te brengen over Bertem. Hij is pas afgestudeerd als journalist aan de HAM, maar hij kreeg de liefde voor taal met de paplepel in. Als kind speelde hij niet alleen met Lego maar hij knutselde ook zijn eigen krantjes in elkaar. Jong geleerd, oud gedaan: met nieuws over Bertem kan je terecht bij Gijs op bertem@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit bertem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!