Home  Regio  bertem  bertem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Bertem?
Laat het weten aan: Gijs
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Een fantastisch 2009 gewenst!

Nog even en het is weer tijd om al uw goede voornemens waar te maken. Gelukkig duurt de nacht tussen 31 december en 1 januari traditioneel iets langer dan gewoonlijk en hoeft u zich voorlopig dus nog geen zorgen te maken. 2009 is slechts een feit wanneer u 2008 op gepaste wijze hebt uitgewuifd...
Bertem blogt wenst u alvast al het beste voor het komende jaar!

Fireworks_4


 

Après-Ski Party

Small_86702a4f878b99ac10d5f13f77bc1
Je wil gaan skiën maar hebt geen plaats kunnen vrijmaken op je drukbezette agenda? Geen probleem.
De Après-Skivrienden uit Leefdaal halen de bergen gewoon naar hier. Meer bepaald naar de parking van het café Pallekeshof. Daar kan je tussen de dennenbomen en de sneeuw genieten van een drankje, een hamburger of soep.Op die manier kan je toch de sfeer van een echte skivakantie opsnuiven.
Dietwin de jodelaar komt zijn jodelkunsten tonen en daarnaast worden er ook verschillende gadgets uitgedeeld en een hoofdprijs verloot. Mensen die zin hebben om er bij te zijn, kunnen zaterdag 10 januari maar beter vrijhouden!
Kaarten kan u krijgen bij de Après-skivrienden of in het Pallekeshof voor 2 euro. Aan de kassa betaal je 3 euro.

Diamanten bruiloft voor arthur en Irma

Put_enzo0001 Zaterdag vierden Arthur Berthels (84) en Irma Ottermans (80) hun 60-jarig huwelijk. Voor die speciale gelegenheid werden ze door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet.

Arthur werd geboren in Leefdaal en ging er ook naar school. In 1940 werden zijn studies abrupt afgebroken toen de oorlog ook België bereikte. Hij werd opgeëist door de Duitsers en dook onder bij familieleden. In 1946 ging hij vrijwillig bij het leger om para te worden. Hij zou er tot aan zijn pensioen blijven.

Irma werd geboren in Everberg en was heel haar leven huisvrouw. Aanvankelijk was Irma verliefd geworden op een goede vriend van Arthur, maar uiteindelijk werd het toch Arthur zelf waarmee ze lief en leed zou delen. In 1948 traden ze in het huwelijk. Het echtpaar kreeg twee kinderen: Rudy en Yvan. Inmiddels  hebben ze ook vijf klein- en drie achterkleinkinderen.

Put_enzo0002

Arthur en Irma houden ervan om te gaan fietsen en af en toe een kaartje te leggen. Arthur is daarnaast ook erg actief in zijn tuin, terwijl Irma regelmatig gaat petanquen. Na 60 jaar lijkt dit dynamische koppel alleszins vastbesloten om er nog heel wat jaren bij te doen!

oppositie onthoudt zich bij stemming gemeentebegroting 2009

Enkele moeilijke thema's op de gemeenteraad van donderdag, waren het geplande budget voor het OCMW, het lokaal sociaal beleidsplan en de gemeentebegroting voor 2009. Het werd een lange gemeenteraad waarin de oppositie duidelijk met scherp schoot.

De voorzitter van het OCMW gaf toelichting bij het OCMW budget, maar werd door de oppositie stevig op de korrel genomen. Willy Brumagne (CD&V-N-VA) vroeg zich af wat eigenlijk de invloed is van het lokaal sociaal beleidsplan (dit plan behoort voor iedereen de sociale grondrechten te realiseren) op het OCMW. 'Geen', repliceerde OCMW-secretaris Koen Theunissen. 'Het geeft geen meerwaarde'. Roland Gustin voegde daar als voorzitter van het OCMW aan toe dat er nochtans heel wat waardevolle initiatieven worden genomen.

oppositie moet toekijken langs zijlijn

Hoewel Brumagne toegaf dat het om een lijvig en zorgvuldig opgesteld dossier ging, vond hij het ongehoord dat hun fractie helemaal niet betrokken werd. 'Door onze jarenlange ervaring ligt deze materie ons tenslotte heel nauw aan het hart', wist Brumagne nog te vertellen. Volgens Marc Morris (CD&V-N-VA) getuigt het lokaal sociaal beleidsplan bovendien van een schrijnend gebrek aan ambitie. Lokale actoren ( organisaties die op lokaal vlak projecten opzetten om de sociale grondrechten te realiseren) krijgen volgens Morris ook te weinig aandacht in het plan.Toen het lokaal sociaal beleidsplan op tafel lag, weigerde hij zelfs nog verder deel te nemen aan de gesprekken. Morris ging daarop ostentatief op een voor het publiek voorbehouden stoel zitten. Brumagne liet het niet na om nog te wijzen op enkele fouten in de statistieken. Zowel het budget voor het OCMW, als het lokaal sociaal beleidsplan werden afgekeurd door de fractie.

vraagtekens bij gemeentebegroting 2009

Een ander struikelblok was de gemeentebegroting 2009 en de meerjarenplanning. Ook daarbij stelde de oppositie zich ernstig vragen.
Het verwijt was te horen dat ze niet echt realistisch leek. Een ander punt van kritiek was dat de beleidsnota die werd toegevoegd te kort was. Daarom besloot de fractie zich ook hier te onthouden bij de goedkeuring.

Het Nieuwsblad op Facebook

Velen hebben er de mond, sommigen ook de buik van vol...Het magische woord is Facebook.Wie tegenwoordig nog geen deel uitmaakt van de alsmaar groter wordende facebookfamilie, loopt stilaan het risico om als zonderling te worden beschouwd. Netwerken is alles!
Het Nieuwsblad kon in ieder geval niet achterblijven en heeft nu ook een fanpagina op Facebook. Ga dus zeker eens kijken en word fan van Het Nieuwsblad.
  word een fan

'Af en niet af' bijna afgelopen

Wie de tentoonstelling 'Af en niet af' van de Leuvense kunstenaars Hugo Vanderheyden en Milly Noz nog niet gezien heeft, kan zich maar beter haasten. Eind dit weekend loopt de tentoonstelling immers ten einde.

In het rust-en verzorgingstehuis Sint-Bernardus kan de bezoeker zich verwachten aan een zoektocht naar wat een schilderij op het eerste gezicht verbergt. Hoe kijk je voorbij je eerste indrukken naar een schilderij? De kunstenaars stellen deze vraag en willen de toeschouwer ook helpen om te 'leren kijken'. Wie het allemaal eerst met eigen ogen wil zien, kan zaterdag en zondag tussen 14u. en 17u. een kijkje gaan nemen. De toegang is gratis.

Ook uw bijdrage is welkom

Ben je op wandel en zie je plots een rare vogel tussen het struikgewas, geef je de bloemen water en merk je ineens dat er een ufo in de tuin van de buren is geland, zie je een wolk die op je grootmoeder lijkt, tref je de Kerstman aan in je schoorsteen, heb je nog een foto van vroeger of word je gewoon overvallen door de schoonheid van het Bertemse groen...Het nieuwsblad is op zoek naar leuke foto’s die we kunnen publiceren op deze blog. Stuur ze gerust door naar bertem@nieuwsblad.be

zangers gezocht!


Wenplogo
Nu kerstmis (en de Kerstman)  alweer bijna voor de deur staat, wordt het voor velen stilaan tijd om wat in de sfeer te geraken. Als er iemand is die u daarbij kan helpen, zijn het de jongens van "wreed & plezant" wel.

Deze heren brengen klassieke Nederlandse deuntjes, traditionele Engelse kerstliederen of andere liedjes die u wellicht bekend in de oren zullen klinken. Het leuke is dat u zelf ongegeneerd mag meezingen.U hoeft dus zeker geen zangles gevolgd te hebben om te mogen meedoen. Wie wil kan achteraf nog wat blijven hangen en een stukje cake, een warme wijn of warme chocolademelk krijgen.

Als u vorige keer niet door de selecties van idool geraakte maar het zingen niet wil opgeven, moet u op zaterdag 13 december zeker naar de St.Lambertuskerk in Leefdaal komen. Vanaf 20 uur doen zij de deuren voor u open. De toegang is gratis.

Bertem opengebroken

Bertem opengebroken

Wie tegenwoordig in het centrum van Bertem moet zijn, kan best wel eens schrikken. Nu de rioleringswerkzaamheden volop bezig zijn, geeft het centrum een nogal chaotische aanblik. De graafmachines, de modder en de opengebroken Dorpstraat zijn daar zeker niet vreemd aan.

Put_enzo0000_2 Nochtans is er geen ontkomen aan. Burgemeester Albert Mees legt uit waarom." Deze werkzaamheden zijn ons opgelegd door Europa. Wij zijn verplicht om het afvalwater en het regenwater te scheiden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, we zullen er ook properder water door krijgen."Toch zal dat nog niet voor morgen zijn. Daarin is de burgemeester erg duidelijk: "We verwachten dat de werken in de Dorpstraat zullen duren tot eind 2009. Dan pas komt Leefdaal aan de beurt. Daar zal alles pas achter de rug zijn tegen 2012 of 2013." Toch heeft Mees deze keer geen angst voor de reacties van Bertemnaars. "In het verleden hebben we hier met een heel slechte aannemer gewerkt. Het gevolg was dat we heel wat klachten kregen. Gelukkig leren we ook uit onze fouten. Daarom hebben we besloten om de inwoners uitvoerig te informeren via de gemeentesite. De aannemer waar we nu mee werken is bovendien erg goed.Voorlopig zitten we nog op schema, maar het weer kan natuurlijk wel een spelbreker worden. Als het blijft zoals de afgelopen dagen, lopen we onvermijdelijk vertraging op." Hopen op een zachte winter dan maar?
(GBH)

Oudere berichten:
> Diamanten bruiloft voor arthur en Irma
> oppositie onthoudt zich bij stemming gemeentebegroting 2009
> Het Nieuwsblad op Facebook
> 'Af en niet af' bijna afgelopen
> Ook uw bijdrage is welkom
> zangers gezocht!
> Bertem opengebroken
> GEVONDEN: webcorrespondent voor Bertem!
> Dertigers aan het feest!
> Beelden van de jaarmarkt
> Vic Putseys: laatste teusser op jaarmarkt
> Poll: Burgemeester Mees grijpt koppositie
> Groeten van de Erfgoedkamer
> Reageer: Wie heeft volgens u de macht?
> GR Dijleland voorgesteld in Bertembos
> Wandeling langs kerk en kapel
> De klok rond fruit te koop
> Luchtvaarttheorie
> Twee nieuwe leden voor Get Ready!
> Reageer: wat vindt u van de werken in de Dorpstraat?

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | oktober 2008 | september 2008

Bertem blogt  • Gijs (°1980) woont in buurgemeente Huldenberg maar kijkt graag over de grens om verslag uit te brengen over Bertem. Hij is pas afgestudeerd als journalist aan de HAM, maar hij kreeg de liefde voor taal met de paplepel in. Als kind speelde hij niet alleen met Lego maar hij knutselde ook zijn eigen krantjes in elkaar. Jong geleerd, oud gedaan: met nieuws over Bertem kan je terecht bij Gijs op bertem@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit bertem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!