Home  Regio  bertem  bertem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Bertem?
Laat het weten aan: Gijs
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Valentijnsontbijt met Dynamo Bertem


Hart ballonnen-feestartikelen  We zien elkaar natuurlijk allemaal heel graag, toch is er één dag waarop we elkaar wat liever zien dan  gewoonlijk: Valentijn. Cupido is alvast zijn pijltjes aan het zoeken en zijn boog aan een laatste inspectie aan het onderwerpen want binnenkort moet hij weer aan de slag. Net zoals de Sint niet overal tegelijk kan zijn, heeft ook Cupido het soms wat moeilijk om iedereen van de nodige dosis liefde te voorzien. Daarom Neemt  basketbalclub Dynamo Bertem zich voor om de brave engel een handje toe te steken. Op zondag 15 februari bezorgen zij u tussen 8 en 10 uur een valentijnsontbijt.Voor de prijs van 7 euro krijg je verse broodjes, een croissant en diverse soorten toespijs en beleg. U mag zich ook aan enkele drankjes en een valentijnsverrassing verwachten.
info: Dynamo Bertem

'Bertem Buiten Gewoon' in gemeentehuis

Bertem Buiten Gewoon 2

Op vrijdag 23 januari werd de tentoonstelling Bertem Buiten Gewoon Feestelijk ingehuldigd in het gemeentehuis. Zeventien kunstenaars uit Bertem zullen er gedurende twee maand het beste van zichzelf tonen. Met name hun artistieke creaties.

Verschillende kunsttakken komen aan bod en daarom kan je in het gemeentehuis genieten van zowel een foto, als van een stukje keramiek of een schilderij...De eerste twee maand van Bertem Buiten Gewoon toont een greep uit het werk van alle kunstenaars. Daarna wordt de tijd genomen om wat dieper in te gaan op het werk van 2 of 3 kunstenaars.

Met de tentoonstelling hoopt de gemeente om zoveel mogelijk artistiek talent in Bertem aan te spreken en hen ook een platform aan te bieden. Wie interesse toont om met zijn werk naar buiten te komen, kan een mailtje sturen naar de dienst jitsoc: jitsoc@bertem.be

Dorpsplein van Bertem ondergaat 'facelift'

Maandagavond kwamen de Bertemse handelaars in het gemeentehuis samen voor de eerste van twee geplande infoavonden. De Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO) legde de bestaande plannen voor de heraanleg van het Dorpsplein en omgeving voor.

Put enzo0016Met de geplande veranderingen hoopt de gemeente dat men de handelsactiviteiten in Bertem gevoelig  kan versterken. Op de planning wordt ruimte vrijgemaakt voor een nieuwe woonwijk met sociale-en privéwoningen. Een groot nieuw gebouw moet een 4-tal handelszaken kunnen huisvesten. Op de bovenverdieping zijn appartementen voorzien. Een groene zone voor de Voer moet de beek meer integreren in het straatbeeld. Tegelijk hoopt men dat de woonimpuls voor een bevolkingsaangroei zorgt. Het gemeenteplein zou dan het kloppend hart van de gemeente worden.

 Toch werden de plannen niet door iedereen op gejuich onthaald. Belangrijkste pijnpunt blijkt daarbij de parkeergelegenheid te zijn. Het plan voorziet een minimum van 40 parkeerplaatsen op het plein, maar de vrees bestaat dat dit niet volstaat. Het betekent immers dat er minder plaatsen zouden zijn dan vroeger.Ook voor de nabijgelegen Dottermansstraat en Tervuursesteenweg werd deze kritiek geuit. Deze straten worden grondig aangepakt waarbij de Dottermansstraat een éénrichtingsstraat zou worden. Ook dit zorgde voor wrevel omdat het voor lange omleidingen zorgt. Op maandag 9 februari staat er een tweede infoavond gepland waarbij de timing en fasering wordt besproken.

Wat denkt u van deze plannen voor het Dorpsplein?

Benefiet voor Brent Van Rossum

Voor de veertienjarige Brent Van Rossum uit Leefdaal is de kleinste inspanning een hels karwei. Zijn ziekte maakt een normaal leven onmogelijk. De zorg voor Brent is erg duur en daarom besloot zijn tante Nathalie om een benefiet op poten te zetten.

Na aanslepende klachten werd vorig jaar CVS en fibromyalgie vastgesteld bij Brent. Bovendien heeft hij een lekje in de darmen en een immuun dysfunctie. Het maakt zijn leven er allesbehalve gemakkelijker op. Voorlopig hangt hij aan een infuus dat dagelijks door de verpleging moet veranderd worden. Hij staat ook op een glutenvrij dieet en moet contact met andere mensen zoveel mogelijk zien te voorkomen. Door zijn verzwakt immuunsysteem zou dat immers een gevaar kunnen betekenen. 'Dat is ook de reden waarom Brent nu thuisverpleging krijgt', vertelt de moeder van Brent 'Cindy Kiebooms'. 'Daarvoor ging hij van het ene ziekenhuis naar het ander, maar daar loert het gevaar van de ziekenhuisbacterie om de hoek. Voor Brent is dat erg gevaarlijk. Het probleem is dat de medicatie erg duur is en ik hier ook nog 3 andere kinderen heb rondlopen. Dat maakt het financieel erg moeilijk.

'Jammer genoeg wordt CVS niet altijd ernstig genomen', vertelt Brents tante Myriam Degreeff. Samen met zijn andere tante Nathalie Kiebooms heeft zij haar schouders onder het initiatief gezet. 'Nochtans zie je meer en meer mensen die met deze ziekte te maken krijgen.Wij hopen echt dat het benefiet een succes wordt waardoor het voor Brents ouders financieel wat draaglijker wordt. Cindy pikt in: 'We hebben vroeger al een wafelverkoop gedaan en dat was zeker een succes. Hopelijk wordt het benefiet dat ook.'

'Het zal zeker de moeite zijn', verzekert Nathalie. Om 10 uur beginnen we met een tweedehandsverkoop waarbij ook verschillende legervoertuigen zullen te bewonderen zijn. Daarnaast is er nog een tuningshow.Van 15 tot 17 uur is er een gratis voorstelling van Pruts en Tijl en 's avonds is er nog de 'get well soon - fuif'. Ook die is gratis. Brent is alvast opgetogen dat hij op die dag eindelijk nog eens kan buitenkomen. 'Hij zal wel geen meisjes mogen kussen', vertelt zijn vader nog. Op zaterdag 14 februari verwachten Brent en zijn familie u aan het parochiaal centrum van Leefdaal.

Win: boek 'Flanders from the air' !

Vlaanderen vanuit de Lucht heeft zopas haar nieuwste publicatie uitgebracht: Flanders from the air.    
Dit achttalige boek bevat de mooiste beelden die de afgelopen jaren boven Vlaanderen zijn gemaakt. Het boek is ingedeeld in tien verschillende thema's waardoor alle aspecten van Vlaanderen aan bod komen: historische stadscentra, pittoreske dorpjes, prachtige natuurlandschappen tot sportevenementen en havens. Ook Bertem en omstreken kregen er een plaatsje.
De aandachtstrekker voor op je salontafeltje!

Win!

VVDL Cover Wij geven één exemplaar van Flanders from the air weg. Wil jij graag grasduinen in dit prachtige fotoboek? Stuur dan vóór 30 januari 2009 een mailtje naar elke.dreesen@nieuwsblad.be met je naam, adres en het antwoord op de volgende vraag: Welke foto krijg je als eerste te zien wanneer je de luchtfoto's bekijkt via www.nieuwsblad.be/bertem?
Vermeld als onderwerp Flanders from the air - Bertem

Succes!     

Meer info: www.vlaanderenvanuitdelucht.be

Quizzen voor het goede doel

Gisteren vond de jaarlijkse quiz van de oud-Chiroleiding van Korbeek-Dijle plaats. De opbrengst daarvan gaat naar het goede doel. Hieronder ziet u enkele sfeerbeelden.

Put_enzo0002_2Put_enzo0013
Put_enzo0007_2 Put_enzo0004_2

Mammobiel doet Bertem aan

Mammobiel_2 Niet lang geleden was het door de barre koude voor veel Huldenbergse vrouwen nog vruchteloos wachten voor de deuren van de Mammobiel, sinds gisteren staat ze geopend en wel op het Dorpsplein in Bertem. Dit mobiele onderzoekscentrum moet meer vrouwen ertoe aanzetten om hun borsten te laten controleren. Hoe sneller de diagnose kan gesteld worden, hoe groter de kansen op genezing. Het onderzoek is bovendien gratis en zou na een halfuurtje achter de rug moeten zijn.

Tot 20 januari staat de mammobiel nog in Bertem, daarna wordt er iets verderop halt gehouden op het Dorpsplein in Leefdaal. Daar kan men van 21 januari tot en met 27 januari terecht. Vrouwen tussen 50 en 69 jaar hebben normaal gezien een uitnodiging gekregen.

Containerpark heeft nieuwe regeling

Milieu1_2 Het nieuwe jaar brengt altijd een aantal veranderingen met zich mee. Ook het containerpark van Bertem kent in 2009 enkele wijzigingen. Zo sluit het containerpark op zaterdag een halfuur eerder dan vroeger. U kan er nog steeds terecht vanaf 9 uur, maar de nieuwe sluitingstijd is nu 16 uur. De mensen die zich op dat ogenblik nog in het park bevinden, krijgen wel de tijd om hun afval uit te laden.

Op dinsdag tot en met vrijdag is het containerpark geopend van 12.30 uur tot 19.30 uur. Op maandag, zon-en feestdagen is het gesloten. Het haagscheersel hoort voortaan bij het snoeihout en tuinafval dient gescheiden te worden van snoeihout een haagscheersel. Daarnaast zal Ecowerf ook dit voorjaar gratis compostcursussen geven.

Bertem zet thermostaat lager op Dikke-Truiendag

2000738424635717758_rs De Vlaamse overheid organiseert vrijdag 13 februari al voor de vijfde keer hun Dikke-Truiendag. De gemeente Bertem gedraagt zich als een voorbeeldige leerling en heeft zich alvast voorgenomen om de thermostaat die dag wat lager te zetten.

Bovendien zullen ze regelmatig hun meterstanden bijhouden, afrekenen met sluipverbruik en het verlies van energie zoveel mogelijk proberen in te perken. Op die manier dragen ook zij hun steentje bij aan een 'duurzamere' wereld...De spaarpot kan er trouwens alleen maar wel bij varen!


En u? wat doet u om het milieu te ontlasten?

Poëzie in Bertem

Dyn001_original_500_331_pjpeg_665_2 Gevoelige zielen die bovendien over een scherpe pen beschikken, krijgen deze maand de kans om hun schrijfkunst te etaleren. Naar aanleiding van de Nationale Gedichtendag op donderdag 29 januari, organiseert de bibliotheek een poëziewedstrijd. Het thema hierbij is 'Dichter des Vaderlands'. Een mens zou al van minder lyrisch worden! Van zondag 25 januari tot zondag 15 februari zullen de gedichten worden tentoongesteld in de bibliotheek. Alle inwoners van Bertem die ouder zijn dan 10 jaar, kunnen hun Nederlandstalig gedicht afgeven aan de balie of per e-mail verzenden. Let wel, de uiterste inzenddatum is 7 januari. U moest al pen en papier gaan halen zijn...

Oudere berichten:
> Diamanten bruiloft voor arthur en Irma
> oppositie onthoudt zich bij stemming gemeentebegroting 2009
> Het Nieuwsblad op Facebook
> 'Af en niet af' bijna afgelopen
> Ook uw bijdrage is welkom
> zangers gezocht!
> Bertem opengebroken
> GEVONDEN: webcorrespondent voor Bertem!
> Dertigers aan het feest!
> Beelden van de jaarmarkt
> Vic Putseys: laatste teusser op jaarmarkt
> Poll: Burgemeester Mees grijpt koppositie
> Groeten van de Erfgoedkamer
> Reageer: Wie heeft volgens u de macht?
> GR Dijleland voorgesteld in Bertembos
> Wandeling langs kerk en kapel
> De klok rond fruit te koop
> Luchtvaarttheorie
> Twee nieuwe leden voor Get Ready!
> Reageer: wat vindt u van de werken in de Dorpstraat?

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | oktober 2008 | september 2008

Bertem blogt  • Gijs (°1980) woont in buurgemeente Huldenberg maar kijkt graag over de grens om verslag uit te brengen over Bertem. Hij is pas afgestudeerd als journalist aan de HAM, maar hij kreeg de liefde voor taal met de paplepel in. Als kind speelde hij niet alleen met Lego maar hij knutselde ook zijn eigen krantjes in elkaar. Jong geleerd, oud gedaan: met nieuws over Bertem kan je terecht bij Gijs op bertem@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit bertem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!