Home  Regio  bertem  bertem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Bertem?
Laat het weten aan: Gijs
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Eerste werken voor 't Vossenhol in Bertembos gestart

Recent werd de eerste stap gezet in de ontwikkeling van het speelbos 't Vossenhol. Gemeentearbeiders zijn namelijk van start gegaan met niet vergunningsplichtige werken. Concreet betekent dit de verwerking van alle houtaval. Zoals je op de foto's hieronder kan zien, worden er nu kastanje palen neergezet waartussen takhout van de gevelde bomen zal worden gestapeld. Door het vellen van deze bomen ontstaan er openingen in het bos waardoor zich een bosrand kan ontwikkelen, en dat is gunstig voor de fauna en flora.  Voor het plaatsen van de verschillende spelelementen zal er wel nog even geduld moeten worden uitgeoefend. Omdat de vergunningen die daarvoor nodig zijn niet zo gemakkelijk te verkrijgen zijn, wordt nu verwacht dat de werken in het speelbos tegen het voorjaar van 2010 voltooid worden.

Violet0001 

Violet0004

Violet0005

blog 't Vossenhol

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011278d8f89d28a4 Listed below are links to weblogs that reference Eerste werken voor 't Vossenhol in Bertembos gestart:

Reacties

Laat een reactie achter


Bertem blogt  • Gijs (°1980) woont in buurgemeente Huldenberg maar kijkt graag over de grens om verslag uit te brengen over Bertem. Hij is pas afgestudeerd als journalist aan de HAM, maar hij kreeg de liefde voor taal met de paplepel in. Als kind speelde hij niet alleen met Lego maar hij knutselde ook zijn eigen krantjes in elkaar. Jong geleerd, oud gedaan: met nieuws over Bertem kan je terecht bij Gijs op bertem@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit bertem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!