Home  Regio  bertem  bertem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Bertem?
Laat het weten aan: Gijs
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Erfgoedkamer Bertem op zoek naar oorlogsherinneringen

Leefdaal werd op 26 november 1944 opgeschrikt door een Amerikaanse bommenwerper die neerstortte op een huis bij het kasteel. De brand die daarop volgde heeft op vele mensen een diepe indruk nagelaten.

 De erfggoedkamer van Bertem wil deze gebeurtenis terug in de herinnering brengen met de tentoonstelling 'Uit de lucht gevallen' in het Heilig-Hartinstituut van Heverlee.

Om een zo compleet mogelijk overzicht te geven willen zij daarbij ook beroep op de mensen die het nog hebben meegemaakt en dus eventueel over belangrijke foto's, documenten of zelfs delen van het vliegtuig beschikken. Ook aanvullende inlichtingen zijn erg welkom.

Bunker Ook voor de tentoonstelling 'Mei 1940, onheilspellend begin' die de Erfgoedkamer tijdens de Pinksterfeesten (van 30 mei tot en met 1 juli) organiseert, vragen de organisators  om zoveel mogelijk doodsbrieven, bidprentjes, documenten, boeken, decoraties of andere voorwerpen die te maken hebben met mei 1940, in bruikleen te geven voor de tentoonstelling.


Contact:

Rob Parisis
Oude Tervuursebaan 32
3060 Bertem
016-48.92.08.
rob.parisis@gmail.com

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0112790ea57428a4 Listed below are links to weblogs that reference Erfgoedkamer Bertem op zoek naar oorlogsherinneringen:

Reacties

Alle reacties en info voor Erfgoedkamer Bertem vzw mogen bezorgd worden bij mij:

Rob Parisis
Oude Tervuursebaan 32
3060 BERTEM
016-48 92 08
rob.parisis@gmail.com

 Parisis Rob op 1 maart 2009 om 02:55

Laat een reactie achter


Bertem blogt  • Gijs (°1980) woont in buurgemeente Huldenberg maar kijkt graag over de grens om verslag uit te brengen over Bertem. Hij is pas afgestudeerd als journalist aan de HAM, maar hij kreeg de liefde voor taal met de paplepel in. Als kind speelde hij niet alleen met Lego maar hij knutselde ook zijn eigen krantjes in elkaar. Jong geleerd, oud gedaan: met nieuws over Bertem kan je terecht bij Gijs op bertem@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit bertem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!