Home  Regio  bertem  bertem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Bertem?
Laat het weten aan: Gijs
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Inwoners Bertem vinden veiligheid het belangrijkst

In het kader van het zonaal veiligheidsplan 2009-2012 hield de politiezone dijleland begin 2008 een bevolkingsbevraging. Daarin werd naast de belangrijkste veiligheidsproblemen ook gepeild naar de tevredenheid over de politie.

Opvallend is het grote belang dat de inwoners van Bertem schenken aan eigendomsdelicten. Met name de woninginbraken zijn voor 29,1% een absolute prioriteit. Ook de controle op snelheidsovertredingen is voor velen erg belangrijk. 17,8% van de mensen gaf aan dat dit voor hen de eerste prioriteit moet zijn. Alcoholcontroles staan op de derde plaats met 10,2 % en de top vijf wordt verder vervolledigd door 'diefstal met bedreiging en/ of geweld' en 'druggebruik of-handel in het openbaar'.

Voorts blijkt dat het merendeel van de bevolking niets heeft aan te merken op de politie in de eigen politiezone. 64,9% geeft aan dat ze (heel) tevreden zijn over hen. Wel zegt de meerderheid hun wijkagent niet te kennen. 44.3% kent de wijkagent wel, maar meestal alleen van naam of gezicht. De politiezonde dijleland heeft zich samen met de zonale veiligheidsraad over deze resultaten gebogen.

 Voor 2009-2012 heeft men besloten om eigendomsdelicten eerste prioriteit te geven. Tweede prioriteit wordt het verkeer en op de derde plaats staat de interne-en externe communicatie. Concreet betekent dit dat de politie het aantal inbraken en aantal verkeersongelukken met lichamelijk letsel niet wil doen stijgen (gemiddelde moet onder dat van 2005, 2006, 2007en 2008 blijven), en dat ze de interne-en externe communicatie wil verbeteren.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01116843a4ff970c Listed below are links to weblogs that reference Inwoners Bertem vinden veiligheid het belangrijkst:

Reacties

Laat een reactie achter


Bertem blogt  • Gijs (°1980) woont in buurgemeente Huldenberg maar kijkt graag over de grens om verslag uit te brengen over Bertem. Hij is pas afgestudeerd als journalist aan de HAM, maar hij kreeg de liefde voor taal met de paplepel in. Als kind speelde hij niet alleen met Lego maar hij knutselde ook zijn eigen krantjes in elkaar. Jong geleerd, oud gedaan: met nieuws over Bertem kan je terecht bij Gijs op bertem@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit bertem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!