Home  Regio  bertem  bertem blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Bertem?
Laat het weten aan: Gijs
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

GR Dijleland voorgesteld in Bertembos

Gr_006_2In het jagerspaviljoen van Bertembos stelde Toerisme Vlaams-Brabant en de vzw Grote Routepaden een nieuw stukje van het al immense internationale grote routenetwerk voor. Het gaat hier om een lus van 167 kilometer tussen Leuven en Mechelen die de toepasselijke naam GR Dijleland meekreeg.

De GR-paden worden aangeduid via twee streepjes op een boom of een paal. De GR Dijleland is een streek-GR, daarom is het een geel-rode markering die de wandelaar gidst. De internationale routepaden hebben een wit-rode bewegwijzering.

Er worden ook wandelbomen aangebracht. Dat is een paal met richtingaanwijzers, zoals u hier ziet.

De nieuwe route wordt beschreven in een topogids. Die is voor 9 euro te koop bij Toerisme Vlaams-Brabant, de vzw Grote Routepaden en de toeristische infokantoren. De gids is ook verkrijgbaar in sommige boekhandels.

Marc Bils (vzw Grote Routepaden), Monique Swinnen (gedeputeerde voor Toerisme provincie Vlaams-Brabant) en Roger De Muylder (schepen van Toerisme Bertem) poseren bij een wandelboom in Bertembos.

Nieuwe wijkagent Korbeek-Dijle en Sint-Verona

De Bertemse politieagenten hebben een nieuwe collega. Inspecteur Bert Noë (foto rechtsvooraan) is de nieuwe wijkagent van Korbeek-Dijle en Sint-Verona. Hij is sinds 2003 in dienst en werkte de afgelopen vier jaar bij de Leuvense politie.

Politie202008
Vlnr: Petra Nijs, Edwin Camps, Dirk Smedts, Kris Tweepenninckx en Bert Noë. foto http://www.bertem.be/

Brand op de Koeheide: bekijk de beelden

Tijdens beheerswerken door de mensen van Natuurpunt en een veertigtal leerlingen van De Appeltuin uit Leuven is dinsdagmiddag brand ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse om te vlammen te blussen.

Img_1406_3

Het gebied dat in de Bertemse volksmond beter bekend is als de A-berg (heideberg), wordt beheerd door Natuurpunt. Tijdens een educatieve uitstap van het zesde leerjaar van freinetschool De Appeltuin uit Leuven werd een hoop gedroogd gras in brand gestoken, maar ook de graskant vatte vuur. De spuitgasten werden er bij gehaald om de boel te blussen. De kinderen waren op geen enkel moment in gevaar. Ook voor de plaatselijke flora zal de impact van de brand beperkt blijven.

De foto's werden genomen door Maya Declercq. Het volledige album kan u terugvinden op http://www.ako.be/vuur090908. Neem ook eens kijkje op de website van de koeheide.

Img_1276_3 Img_1415_2 Img_1419_2 Img_1427_2

Oudere berichten:
> Diamanten bruiloft voor arthur en Irma
> oppositie onthoudt zich bij stemming gemeentebegroting 2009
> Het Nieuwsblad op Facebook
> 'Af en niet af' bijna afgelopen
> Ook uw bijdrage is welkom
> zangers gezocht!
> Bertem opengebroken
> GEVONDEN: webcorrespondent voor Bertem!
> Dertigers aan het feest!
> Beelden van de jaarmarkt
> Vic Putseys: laatste teusser op jaarmarkt
> Poll: Burgemeester Mees grijpt koppositie
> Groeten van de Erfgoedkamer
> Reageer: Wie heeft volgens u de macht?
> GR Dijleland voorgesteld in Bertembos
> Wandeling langs kerk en kapel
> De klok rond fruit te koop
> Luchtvaarttheorie
> Twee nieuwe leden voor Get Ready!
> Reageer: wat vindt u van de werken in de Dorpstraat?

Archieven per maand:
| februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | oktober 2008 | september 2008

Bertem blogt  • Gijs (°1980) woont in buurgemeente Huldenberg maar kijkt graag over de grens om verslag uit te brengen over Bertem. Hij is pas afgestudeerd als journalist aan de HAM, maar hij kreeg de liefde voor taal met de paplepel in. Als kind speelde hij niet alleen met Lego maar hij knutselde ook zijn eigen krantjes in elkaar. Jong geleerd, oud gedaan: met nieuws over Bertem kan je terecht bij Gijs op bertem@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit bertem

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!