Bieke Vandenabeele

Winterberg

Bieke Vandenabeele | 09 december 2008 om 19:02

Vorig jaar hebben we onze eerste bobsleeafdalingen hier in Winterberg gemaakt.
We hebben hier dus ook een hele poos verbleven. Daarom was het voor ons dit jaar een beetje 'thuiskomen'.

We betrapten onszelf op gesprekken die starten met “Weet je nog vorig jaar...”. Kortom nostalgie troef dus.

Ook al kregen we dit jaar slechts zes trainingsafdalingen voor de wedstrijd, toch voelden we ons relaxed. Dit komt omdat de baan van Winterberg bekend staat als redelijk eenvoudig. Ik was er dus ook redelijk gerust in. Zeker bij de gedachte dat mijn pilote Leen de laatste maanden nog niet gecrasht was. Toch zijn er enkele venijnige bochtjes in het “labyrint” waar je toch best even niet ademt.

De dag voor de wedstrijd liep het plots fout. We zaten iets te hoog in bocht elf zodat we te laat in bocht dertien kwamen. Hierdoor belandden we ondersteboven op het ijs en legden dan ook de rest van het parcours op deze manier af.

Het neerkomen op onze rug was een harde klap. Ik kreeg de zwaarste klap op mijn bovenrug. Aangezien bewegen veel pijn deed zijn we op advies van de kinesist een bezoekje gaan brengen aan het plaatselijke ziekenhuis. Gelukkig bleek er niks gebroken te zijn en waren we dus wat gerust gesteld. Met wat pijnstillers kroop ik vroeg onder de wol want de volgende dag stond een Europa Cup wedstrijd op het programma.

We hebben de punten broodnodig dus we moesten zeker starten, rugpijn of niet. Gelukkig stonden er meer dan 100 supporters aan de baan die helemaal van België naar Winterberg afgezakt waren om ons aan te moedigen.

Dat was een opsteker. Door hun geschreeuw (en de nodige pijnstillers) vergat ik even mijn pijn. We zijn we er zelfs nog in geslaagd om sneller te starten dan vorig jaar!

Mijn pilote Leen heeft dit mooi afgewerkt en heeft ons zo goed als foutloos naar beneden gestuurd. Zo zijn we 12de geëindigd wat super is. Vorig jaar waren we ook 12de maar hadden we al maanden geoefend op deze baan. Toen bestond het deelnemersveld slechts uit 15 bobs nu was het deelnemersveld uitgebreid tot 25 bobs.

Ik denk dat we dus tevreden kunnen terugblikken op Winterberg 2008.

Bedankt aan alle Belgische supporters!!


Sven_joachimvieseman_56344

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105364c23e4970b Listed below are links to weblogs that reference Winterberg:

Reacties

Bieke,

In naam van alle Pianazzolezen duimen wij vanuit Ronse opdat jullie zouden slagen.
Miki en Luc

Linthout Luc op 9 december 2008 om 22:14

Hey Bieke,

Het was fijn er bij te zijn in Winterberg! Wat een sfeer met al die Vlamingen daar aan de start en den 'Ziel'. Samen met je familie hebben wij er ten volle van genoten; 't was lekker bij den 'Griek' in Winterberg.
Tot Kerstmis en verder hard trainen. De meer dan honderden foto's volgen in een album.

Groetjes aan Leen en het ganse team.

Toon en Dina

Toon en Dina op 10 december 2008 om 08:28

Alhoewel jullie gloeihard naar beneden gaan, lijkt het dat jullie in een opwaardse spriraal zitten !
Groeten uit Laarne
SUCCES !

 Lieven uit L. op 10 december 2008 om 16:54

Waw! Mooie prestatie.
(en wij zijn ook fan van de supporters in mooie outfit)

Fieeriek op 11 december 2008 om 13:28De reacties op dit bericht zijn afgesloten.