Bieke Vandenabeele

A-team

Bieke Vandenabeele | 23 juni 2009 om 11:03

Reeds een half jaar geleden ben ik door financiële redenen samen met remster Kim uit het A-team gezet.  Wij waren namelijk een beetje trager dan de rest van de groep. C’est la vie! Maar verliezen is nooit leuk, zeker niet als televisie kijkend Vlaanderen kan volgen. Maar wat mij het meest stoorde, was dat ik wist van mezelf dat ik beter kon! Alleen moest ik dit nog kunnen bewijzen....

De volgende weken kreeg ik constant goed bedoelde opmerkingen dat ik wel snel een andere leuke job zou vinden, dat bobslee toch een veel te gevaarlijke sport is, dat het toch zo een mooie ervaring was waar ik zeker veel uit geleerd had enz.

Dat was het dan, over en uit, hup naar een volgende episode van mijn leven?

Ik heb mezelf één week bedenktijd gegund om alles eens op een rijtje te zetten. Wat wil ik nu echt doen het komende jaar? Toen heb ik besloten dat ik ermee moest door gaan, niet omdat ik niet kan leven zonder mijn bobslee, maar omdat ik dolgraag de Olympische Spelen wil halen.  Iedereen verklaarde me zot, want de kans dat ik de spelen haal is heel klein, maar toch waren er een handje vol mensen die mijn beslissing steunde.

Aangezien dat de andere meisjes van ons team toen nog vaak in het buitenland moesten sleeën, ben ik drie maanden naar Perth getrokken om samen te trainen met de mannen van het Australische bobteam. Die zon kon ik wel gebruiken en het is natuurlijk leuker om met enkele mensen samen te kunnen trainen.

In mei stond er in de KUL een sprinttest op het programma waar ik een goede vordering gemaakt had.  Dit was voor mij een grote opluchting dat al mijn inspanningen niet voor niks zijn geweest.

De weken na de test zijn we gaan trainen op de bobslee-pushbaan die heel juni in Mechelen staat. Ook mijn pushen gaat een stuk beter dan vorig jaar waardoor ik vandaag door onze manager Geert Vanvaerenbergh uitgenodigd werd voor een gesprek. Hij vertelde mij het goede nieuws dat hij na overleg met onze coaches besloten heeft dat ik vanaf één augustus terug opgenomen word in het A-team.

Mijn dag kan in elk geval niet meer stuk!

IMG_0636