Bieke Vandenabeele

100-dagen

Bieke Vandenabeele | 06 november 2009 om 18:34

Over exact 100 dagen is het zover, de start van de Olympische winterspelen in Vancouver.
Het is leuk om op dit moment zelf in Vancouver te zijn. Alhoewel ik hier niet zoveel van deze gebeurtenis gemerkt heb omdat we veel te druk bezig zijn met onze trainingen.

Toch hangt er een speciale sfeer boven Whistler, een kleine bergdorpje op  twee uur rijafstand van Vancouver. Hier zullen in februari heel wat sporten door gaan, waaronder bobslee.
Overal worden er nog appartementen en huizen uit de grond gestampt, extra wegenwerken zorgen voor de nodige chaos, en de prijzen van de plaatselijke supermarkten en restaurants swingen nu al de pan uit.
Het ziet er allemaal nog een beetje leeg uit, maar ik ben zeker dat de verwachte 260 000 bezoekers en een portie sneeuw hier verandering in zal brengen.

Verder bleef het voor ons vooral oppassen om uit de klauwen van de beren te blijven. Tijdens de spelen zijn deze beestjes al lang bezig met hun winterslaap, maar nu lopen ze nog overal rond. Maar dan bedoel ik echt overal, zelf in de dorpskern. Daarom was er een speciale “bear-meeting” voorzien, waar ons uitgelegd werd wat we moeten doen als we oog in oog komen te staan met een beer. Eten meenemen naar de bobbaan is dus ten strengste verboden om een eventuele beer-ontmoeting te vermijden.

Ook de bobbaan is hier gevaarlijk. Niet dat we schrik hadden om een beer omver te sleeën, maar er zijn enkele verradelijke bochtjes in de track. Daarnaast is deze baan de snelste van de wereld, waar we snelheiden tot 140km/u halen. Een crash wordt dus heel pijnlijk. En crashen wordt er hier wel gedaan. Voorlopig nog niet door ons, maar de wereldkampioene heeft wel al van dichtbij kennis gemaakt met het ijs.
Hopelijk verloopt voor ons de komende dagen even vlot!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0120a65cbcce970b Listed below are links to weblogs that reference 100-dagen:

Reacties

Hy Bikie,
WAW oog in oog met een beer kunnen staan. Als dat niet voor voldoende adrenaline kan zorgen op de baan dan weet ik het niet !!! Wat zou het prachtig zijn om binnen 100d te kunnen deelnemen aan de winter spelen. Doe wat je kan zo zal je tevreden zijn van het resultaat.
Dikke knuffels vanuit Geel,
René, Marie, Wouter en Tine

Tine op 6 november 2009 om 20:41

Heb je al eens kwaad gekeken naar die beren?

Volgens mij, hebben de beren nu dan een "Bieke-meeting" om te zien hoe ze het gevaar kunnen minimaliseren als ze een kwade Bieke tegenkomen :-p

Misschien met een zakje M&M's..?

Hoe dan ook, ik wens je een beresterk seizoen toe met de Spelen als M&M op de taart!

Peck op 6 november 2009 om 21:34De reacties op dit bericht zijn afgesloten.