Bieke Vandenabeele

Shit happens - part 2

Bieke Vandenabeele | 10 november 2009 om 09:42

De vooropgestelde planning aanpassen en bijsturen is een noodzakelijk kwaad in elke sport. Vaak komen ziektes of blessures roet in het eten gooien.

Dit is ook wat zes weken geleden gebeurde met pilote Leen, die tijdens haar eerste afdaling in Lake Placid (VS) een pijnlijke crash maakte. Hierdoor was ze genoodzaakt om even naar België terug te keren om te revalideren. De blessure leek sneller te revalideren dan verwacht, maar niet snel genoeg om nog op tijd aan de start te komen van de eerste “World Cup wedstrijd” die volgende week plaats vindt in Salt Lake City.

Daarom werd er een alternatief programma in Europa samengesteld. Eerst zou Leen enkele afdalingen maken in Winterberg om daarna door te reizen naar Oostenrijk voor enkele “Europa Cup wedstrijden”. Ik werd hals over kop uit Vancouver overgevlogen om Leen te vergezellen als remster.

Aangezien onze coach bij de andere meisjes moest blijven in de VS, konden wij rekenen op de deskundige hulp van Arend Glas, de coach van het Braziliaans bobslee-team.

Natuurlijk waren we iets zenuwachtiger dan anders want het was belangrijk voor ons zelfvertrouwen dat we zonder te crashen over de finish zouden komen. En dat is ook wat we de eerste dag gedaan hebben, drie goede afdalingen! We waren natuurlijk super blij met dit resultaat en waren nog meer gemotiveerd voor de komende afdalingen.

De volgende dag hing er een mist-wolk over de bobbaan in Winterberg. Ook nu maakten we een goede eerste afdaling en kwamen we zonder probleem op 4 schaatsen over de finish.

Tijdens de tweede afdaling liep het mis. We kwamen fout uit bocht 7 en crashten hard. We bleven steken met onze ijzers in de houten afbakening van bocht 8 en vernielden zo de volledige bocht. Twee van onze schaatsen werden uit de bobslee gerukt. Hierdoor ben ik uit de bobslee gevallen en kwam ik twee bochten verder tot stilstand. Leen zat wel nog in de bob en legde bijgevolg de rest van het parcours ondersteboven af.

Leen is opnieuw geblesseerd. Zelf kwam ik er vanaf met enkel een pijnlijke schouder. Om Leen beter te kunnen verzorgen zijn we opnieuw naar België teruggekeerd ipv naar Oostenrijk af te zakken.

De volgende dagen zullen we tijd hebben om te revalideren en na te denken hoe het nu verder moet…

GetAttachment-1.aspx

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0128756e7c71970c Listed below are links to weblogs that reference Shit happens - part 2:

Reacties

Shit happens .... dat kan je wel stellen. Laat ons hopen dat Leen er snel weer bovenop komt. Wens haar het allerbeste en veel sterkte toe. En laat de moed zeker niet zakken, blijf er vol voor gaan. Wij blijven alvast voor jullie duimen! Hopelijk tot op de wereldbeker in Winterberg!

Luc op 10 november 2009 om 10:36

hey bieke.
eerlijk gezegd weet k ni goed wat te zeggen.
kvind t echt jammer.jullie verdienden echt een kans.maar natuurlijk is in de eerst plaats een goed herstel belangrijk.als dat lukt komen jullie er vast sterker uit.
veel sterkte voor leen,maar ook voor jou.geef vooral niet op.

sporty op 10 november 2009 om 11:10

Dag meid,
Aiaiai, heel jammer, maar t einde is nog niet in zicht. Even bekomen van de crasch en dan rustig evalueren. Mocht je er even tussen uit willen; je bent altijd welkom in Geel, he. Liefs, Tine

Tine op 10 november 2009 om 17:51

Ha Bieke!

Hoe is het nu met Leen en jou?
Toch jij ook wat last van je schouder las ik?

Hoop dat jullie snel hersteld zijn en jullie vol goeie moed weer de slee in stappen!

Succes en tot ziens!

groetjes,
Carolien

Carolien op 11 november 2009 om 20:49

Ik volg jullie van in het begin en jullie mogen terecht trots zijn met wat jullie tot hier toe hebben bereikt, verder doen en vlug herstellen van de blessures, de groeten aan de ganse bende,

Rita.

 ikken op 12 november 2009 om 22:47

Hallo daar,
Hoe vordert de "revalidatie"?
Klaar voor winterberg het komende weekend?
Veel succes !!!!
We duimen.
Gr,
Tine

Tine op 3 december 2009 om 13:48De reacties op dit bericht zijn afgesloten.