Bieke Vandenabeele

WC'09 Winterberg

Bieke Vandenabeele | 17 december 2009 om 21:34

Zoals elk jaar opnieuw was Winterberg een hele week bedekt onder een dik mistgordijn, afgewerkt met de nodige buien. We kennen leukere locaties om te sleeën, maar het vooruitzicht van het terugzien van familie en vrienden maakt natuurlijk veel goed.

We kennen de baan als ons broekzak want het was op deze baan dat ons bobslee- avontuur twee jaar geleden begon.Deze baan heb ik bijgevolg de voorbije jaren al een tientallen keren ondersteboven afgelegd maar de voorbije week liep alles zoals het moest en kwamen we telkens zonder problemen over de finish.

Goede trainingsruns zijn nooit een garantie op een goede wedstrijd, maar deze keer was dit toch het geval. Pilote Elfje kon goed met de druk om van de talrijke supporters en legde samen met remster Eva een feilloos parcours af. Dat Elfje een groot “stuur-talent” heeft dat wisten we al, maar wat ze op deze wedstrijd heeft klaargespeeld slaat echt wel alles.

Hierdoor voldeden we aan de BOIC-normen voor de Olympische Spelen in Vancouver. Nu moeten we  enkel nog genoeg punten sprokkelen op de komende Wereldbeker wedstrijden zodat we een plaats in de top 20 kunnen veroveren in de World Cup ranking. Dit laatste zou normaal gezien geen probleem mogen zijn, maar in de bobsleesport bestaan er geen zekerheden.

Ondertussen ligt Winterberg achter ons en zijn we vertrokken naar Altenberg voor de laatste wedstrijd van 2009! Het belooft een spannende week te worden aangezien we  nog nooit deze baan hebben afgedaald. Daarnaast staat Altenberg nog eens bekend als de moeilijkste baan van Europa. Duimen dus!

BOBwinterberg@LL~~

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0120a75f845c970b Listed below are links to weblogs that reference WC'09 Winterberg:

Reacties

Hi miss Bob

Hoop dat je genoten hebt van het weerzien van vrienden en familie in Winterberg.
De wedstrijd was alleszins fantastisch.

Sla je nog door deze laatste week en ik wens je de beste en gezelligste kerst ooit toe!

De duimer

Peck op 17 december 2009 om 22:22De reacties op dit bericht zijn afgesloten.