Bieke Vandenabeele

Wat nu?

Bieke Vandenabeele | 21 februari 2010 om 14:53

De laatste dagen heb ik veel journalisten over de vloer gekregen die hun interview steevast eindigden met dezelfde vraag “wat ga je nu in de toekomst doen?”. Op deze vraag heb ik tot nu toe nog geen duidelijk antwoord kunnen geven door de simpele reden dat het voor mij ook nog niet duidelijk is. Het heeft me in elk geval wel aan het denken gezet.

Aangezien ik nu werkloos ben heb ik geen andere keuze dan een job te zoeken. Het zou fantastisch zijn als ik werk kan vinden in de (top)sportwereld, maar in deze periode van crisis liggen ook in deze sector de jobs niet voor het rapen.

Wat ik op sportief vlak ga doen is moeilijker te voorspellen. Het zou natuurlijk leuk zijn als ik verder kan blijven bobben. Ik zou nu van de daken kunnen schreeuwen dat mijn doelstelling is om er te staan op de Olympische Spelen in Sotsji (2014). Maar ik voel me niet zo goed bij het maken van een ongefundeerde voorspelling. Ik wil het alvast proberen en mij er 100% voor inzetten, maar ik kan niets garanderen want ik heb niet alles zelf in de hand.

Een eerst vraagteken is of er voldoende budget gevonden zal zijn om door te gaan met het project. En als dit zo is, of er voor mij een plaatsje is in het team. Daarnaast ben ik ook nog eens afhankelijk van een piloot. Als zij besluit (om welke reden ook) om te stoppen zijn al mijn inspanningen voor niks geweest.
Het is natuurlijk van zelfsprekend als ik het wil halen dat ik de snelste remster moet zijn. Ik zal hard en goed trainen, maar ik weet niet of dit genoeg zal zijn.
En stel dat al deze zaken meezitten, dan nog is dit geen garantie dat ik de Olympische Spelen zal halen want zoals je weet is bobslee een gevaarlijke sport waar blessures een obstakel zijn die zeker niet uit het oog verloren kunnen worden.

Vier jaar is een lange periode om te overbruggen met al deze onzekerheden. Er is veel werk aan de winkel want zowel op looptechnisch gebied als op kracht kan en moet ik nog een grote vooruitgang maken.
Om steeds progressie te blijven maken en om niet aan te modderen vind ik het belangrijk om enkele tussendoelen te stellen. Daarom heb ik als eerste doelstelling gezet dat ik het Belgisch record in het gewichtheffen (snatch en clean + jerk) wil verbeteren.

De volgende dagen geniet ik ondertussen van de Winterspelen op tv. Dit weekend starten de bobslee-afdalingen en op 23 en 24 februari duim ik voor ons Belgisch team.

GO GIRLS!!!!

Training heusden Bie3

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01310f254873970c Listed below are links to weblogs that reference Wat nu?:

Reacties

lang leve de liefde.....;)
succes met je poging voor het BR in het gewichtheffen.
Gr,
Tine

Tine op 22 februari 2010 om 13:13

Gewicht heffen? Tiens, hoe kom je daar op...

Succes - Ronald

Ronald op 11 maart 2010 om 11:41

in elke sportatlete blijft de olympische droom voortduren.het geeft je enkel nog meer energie,
hopende op het blijven voortduren van het belgische bobsleeteam.

baelde christiaan op 18 maart 2010 om 23:29De reacties op dit bericht zijn afgesloten.