Home  Regio  brugge  brugge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Brugge?
Laat het hen weten:
Ilse of Tom
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Honderden mensen op begrafenis Van den Broele en Parmentier

Begrafvdbroel In de Magdalenakerk in Brugge en in de kerk Heilige Kruisverheffing in Sint-Kruis werd zaterdagvoormiddag afscheid genomen van twee bekende politici: Sophie Parmentier en Fernand Van den Broele.

De Magdalenakerk liep vol voor het afscheid van Sophie Parmentier die op 51-jarige leeftijd gestorven was ten gevolge van eierstokkanker. Sofie startte in 1981 haar eigen parfumeriezaak in de Zuidzandstraat en groeide nadien door binnen het bedrijf L'Oreal. Vanaf 1996 kwam ze terug naar Brugge, waar ze toen het hotel De Barge runde. Toen kreeg ze de smaak voor politiek.

'Haar grote droom was schepen van Toerisme worden. Uiteindelijk kwam ze in 2000 in de politiek bij Open VLD. Zes jaar later was ze verkozen. Ze ruilde echter haar zitje in de gemeenteraad in voor OCMW-raadslid, omdat ze de mensen wilde helpen. In april 2007 kwam ze te weten dat ze kanker had, maar ze bleef geloven in haar genezing. Ze was onvermoeibaar, bleef steeds optimistisch en niemand zal haar stralende lach vergeten' zegt de Brugse schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD).

Tijdens de begrafenis werden beelden getoond van haar kinderjaren, haar professionele carrière en haar jaren bij de Open VLD.

In Sint-Kruis liep de kerk stampvol voor het afscheid van ereschepen Fernand Van den Broele. Zijn kist was gehuld met de Brugse stadsvlag. Op het einde van de begrafenis noemde de Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) hem een goeie vriend en een correct politicus met een enorme dossierkennis. De begrafenis werd onder meer bijgewoond door de gouverneur, de eregouverneur, senatoren, vertegenwoordigers van het stadsbestuur, het parket en enkele advocaten.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Brugge blogt


  • Tom Le Bacq en Ilse Snick bloggen over Brugge.

    Tom Le Bacq is een 26-jarige journalist die woont in Blankenberge en schrijft over Brugge. Hij is verslaafd aan voetbal en Teletekst en droomt, tussen alle deadlines door, van verre reizen naar exotische landen.

    Ilse Snick (33 jaar) werkt als journalist sinds 1996. Samen met John en kinderen Mare (7) en Luka (5) woont Ilse in Varsenare. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met man en kids, in het gezelschap van familie en vrienden of alleen met een goed boek.

Zoeken

Nieuws uit brugge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!