Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gedenkteken voor de mistramp op de E17

Dinsdag 27 februari 1996 zal voor altijd in de Belgische verkeersarchieven met rood omrand staan. Toen gebeurde namelijk de desastreuze kettingbotsing in de mist op de E17 in Nazareth. Er waren toen 10 doden en 56 zwaargewonden te betreuren. Er waren in het totaal 210 voertuigen bij de ramp betrokken (foto).

Kettingbotsing E17 1996  

In het voorjaar van 2010 komt er, in opdracht van de Vlaamse Overheid, de provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Nazareth, een Gedenkteken E17 aan de op- en afrit van de E17 in Deinze-Nazareth. Het monument moet een Symbool worden voor de Verkeersveiligheid en meteen ook een gedenkteken voor de 10 doden, die op die zwarte dinsdag te betreuren vielen.

 

Dit zijn de mensen die toen het leven lieten en voor wie het monument wordt opgericht: Ari Alderliesten (Nederland), Jean-Pierre Asseline (Frankrijk), Carlos Demuynck, Adhemar Deneir (Deinzenaar en parlementslid), Bastida Gonzales (Nederland), Petrus Haasen (Nederland), Leon Meels, Magdalena Meersseman, Siegfried Snauwaert en Nicole Vantomme

Reacties

Een kleine rechtzeting Frederico Gonzales bastida was geen Nederlander,woonde in Linter (Wommersom) vl.braband(B) waar hij ook begraven is ,was afkomstig van Spanje Costa Torrox (Mallaga) en had een vriendin en kind in Linter. Wij gaan nog ieder jaar de 27 feb rond 10uur naar het herdendings plaatje aan de E17.

Groetjes
andre'

 mellaerts andre' op 19 januari 2010 om 21:21

Ik vind het zo jammer dat het ongeval is gebeurt.
Ik ben van februari '95 en juist 19 dagen na mijn 1ste verjaardag is mijn pepe 'Adhemar Deneir' omgekomen en ik was zijn 1ste kleinkind en het enige dat hij gekend heeft.
Ik vind het super jammer dat ik hem niet echt lang gekend heb.
Laat die gedenk plaats maar snel komen na al die jaren. :D

 Heather Deneir op 16 oktober 2010 om 20:12

Laat een reactie achter


Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!